Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

verbal 

všechny recenze uživatele

Na kolejích zase čeká vrah! Ale to je dobře, protože sériovou pičovinu o tom, jak to jedna psychopatická kravka od Mattela dává pěkně sežrat jiné, trochu méně psychopatické kravce od Mattela, která při své inteligenci pytlíku gumových medvídku nepozná sociopata, dokud ji nezačne porcovat řezákem na koberce (na co to ty holky na kolejích mají??!!), jsem neviděl už nejmíň dva měsíce. A dělá to jen proto, že má chudák pipina i jiné kamarády a nechce si s ní tolik hrát.. Například Kena, My little Ponyho a naondulovanou vílu z vedlejšího pokoje. Bez újmy to samozřejmě rozdýchá akorát Ken, aby se mohli na závěr patologicky obejmout a v Barbiemobilu ujíždět k zapadajícímu slunci. Vše je podtrženo dokonale plastovými výkony obou panenek, až má divák pocit, že se někde skrývá osmiletá, blonďatá holčička, která jim hýbe nožičkama, když mají chodit a komicky změněným hláskem jim vkládá do úst dialogy, přičemž jim žertovně pohybuje tělíčky. Divím se, že se při tolika filmech tak slovutný žralok na trhu s fenolovými hračkami ještě nechytl následných marketingových externalit a nevylisoval v jedné ze svých čínských manufaktur speciální edici Butcher Barbie se skvělými, tolik žádanými doplňky, jako řeznický nožík, rakvička či minipračka, která dokonale vypere z růžových šatiček pytlík vepřové krve, který je zdarma ke každému modelu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Film, kde se straší utrženým piercingem z pupíku, kotětem v pračce a tetováním!!! The horror... Naprosto zbytečná variace na téma psychouš v práci / sousedství / hotelu ... Doporučit Spolubydlící rozhodně nemůžu, ale na druhou stranu mě nijak výrazně neurazila, na to jetotiž příliš dostatečně dobře natočená. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišel takhle Skandinávskej režisér do Hollywoodu, aby ukázal co v něm je. Řekl si o rozpočet, který nebyl dvakrát velký, ale producenti mu ho rádi dali, protože měl nápad. Nápad v rámci psychologického příběhu, který se odehrává na škole, ve studentském prostředí a obsahuje prvky dramatu, romantiky a hororu, čímž nezklame žádného z nás. Do toho hlavní role jsou dvě herečky, které si vybral tak, že si odchytl ty levné, ale přesto sexy varianty, na které se bude hezky koukat. Holky pak ve filmu chodí v kalhotkách a celé to má takový ten studentský náboj, než se vše zesere a začne psycho-hororová analýza prostředí. Naprosto typická, ale v rámci takových filmů ne úplně špatná. Na ty holky se hezky koukalo, napětí taky nebylo špatný. Kdyby to nebylo tak umělý, klidně bych dal i víc. Jenže tady to bylo úplně jasný, ale jelikož jsem u toho stihl sprchu, oholit se, udělat si jídlo a připravit se na cestu do pryč, nemám zase takový problém vůči tomu filmu a zase to jako výraznější ztrátu času neberu. Druhá půlka se dokonce i docela slušně rozjela a napětí se dalo řezat i žiletkou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $37,300,107Tržby Celosvetovo $40,497,461Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,203,323 //počet predaných kusov 318,164║ Ako je to klasicky tuctová teen thriller záležitosť, plná klišé, lakačiek číhajúcich za rohom ale ako tak pre záporáčku a jej šikovnosť v odstraňovaní nechcených "protivníkov" celkom stráviteľná. /50%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Dávám velké plus za velice sympatické herecké obsazení. Bohužel žádné napětí, spíš takove komorní drama na jedno kouknutí.40% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Horor? určite nie. Krásne Leighton Meester a Minka Kelly ? určite áno. Mysteriózne ? ani nie. Dráma ? ale áno. Priemerne dobrý filmový námet a priemerne dobrý film, nič viac nič menej.....................Soundtrack John Frizzell: 1. The Necklace ,2. Sara Forgives ,3. Ear Piercing ,4. Rebecca is Watching ,5. The Shower ,6. Pursuit in the Stacks ,7. The Phone Call ,8. Thanksgiving ,9. Professor Roberts ,10. Self Inflicted ,11. Sara's Room ,12. Medication ,13. Sarah Finds the Pills ,14. Zyprexa ,15. The Tattoo ,16. Stephen Confronts Rebecca ,17. The Drawings ,18. Transformation ,19. Lamb to Slaughter ,20. Irene's Apartment ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kto čaká veľa, bude sklamaný, kto nečaká vôbec nič, bude spokojný, a ja som ten druhý prípad. V tomto prípade mi je jedno, že je to otrepané a predvídateľné, pretože to nenudí. Ja mám takýto typ thrillerov celkom rád, dokonca oveľa radšej ako bezduché teen vyvražďovačky. Dobre sa mi na to pozeralo, najmä keď tá psychopatka vymýšľala stále nové a nové intrigy, aby si k sebe pripútala svoju naivnú spolubývajúcu - a vždy jej to pekne vychádzalo. No a k tomu pekné herečky, takže v pohode. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Učebnicový příklad moderního hollywoodského thrilleru, který laicky postupuje podle žánrové příručky. Žádný pokus o invenci, překvapení nebo odlehčující humor, všechno se tu tváří smrtelně vážně. Od začátku má snímek přesně vytyčený bod, kam jeho děj bude směrovat, a toho se drží zuby nehty. Napětí se tu smrsklo na jedinou palčivou otázku (ukáže hlavní hrdinka ze sebe víc, než jen zářivý úsměv?), takže ani závěr nedokáže správně gradovat. Do toho všeho pouze mladé krásné tvářičky, na ošklivky a tlusťošky není v americkém filmu místo. Takže bída, pánové, i když v sexy pozlátku. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Asi nejklasičtější námět pro thriller, který vůbec existuje. Něco podobného jsme zkrátka už viděli nejméně 5x v jiných filmech, přesto má tento film pár zajímavých pasáží a Gigandeta, který mě poslední dobou začíná bavit. Zane a jeho cameo rovněž potěšilo, jen ten debilní konec a zbytečně dlouhá stopáž, tohle se dalo odvyprávět za 60 minut. 59% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Se svou vrozenou galantností jsem ochoten tolerovat zúčastněným herečkám závažnou skutečnost, že jsou krásné. Kvality jejich pokusu o herectví se ovšem má tolerance netýká. A jelikož tento příběh na mne nemrkal z obrazovky poprvé, tak mohu pogratulovat scénáristovi za získání honoráře svědomitě opsaným dějem, který odpovědně neničil žádnými svými nápady. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že jsem celou dobu fandila Rebecce! Leighton zvládla postavu bláznivé psychošky levou zadní. Příběh sice jednoduchý a konec až dost přehnaný, ale stejně jsem byla napjatá. Herecké obsazení podle mého názoru skvělé! Jako drama i lehký thriller povedené. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Predvídateľné, nudné, bez nápadu... ale tak boli tam aj nejaké svetlé momenty a celkom dobré obsadenie, takže za až tak zlé to nepovažujem. V každom prípade ma viac bavila love story medzi Minka Kelly + Cam Gigandet ako "psychotická spolubývajúca". ()

castor 

všechny recenze uživatele

V době, kdy Sandra Bullock dostane během jednoho roku jak Oscara, tak Zlatou malinu, je možné už prakticky všechno. Třeba i to, aby nám tvůrci nabízeli stále ty stejné látky. Nejklasičtější z klasických. Ale budiž. Koleje na amerických univerzitách vypadají tak, jak u nás nebudou ani za deset let, knihovny jsou zase plné temných zákoutí a mezi nimi se pohybuje poblázněná dívčina, s kterou si nemá kdo hrát a která nesnese, že její spolubydlící chce naopak randit i s jinými. Jenže na plátně se toho jinak moc neděje, bez odboček si to šlapeme do předvídatelného finále, z usnutí vytáhne tak maximálně sympatické cameo Billyho Zanea. Všichni samozřejmě vypadají skvěle, překvapivě ani nehrají špatně a divák? Ten vlastně není tak úplně naštvaný.. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další z řady přiblbých teen thrillerů, ve kterém si víc jak hodinu krásní mladí lidé povídají a nic pořádnýho se neděje až se nakonec vše podstatné vyřeší během posledních 10 minut. Scénář je debilní, dialogy jsou jak vystřižené z fotorománu z bravíčka a těm rádoby psycho výrazům Leightoon Meester se budu smát asi ještě hodně dlouho. I když místy bych byl radši rád na místě té kočky, než abych musel dokoukávat tenhle udondaný a zbytečný film ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nenáročná variácia na Spolubývajúcu (1992) s dobre vyzerajúcim ansáblom a solídnym spracovaním. Nechápem nevraživosť voči tomu snímku, predsa od neho nikto nemohol čakať nič svetoborné. Ale tak na druhej strane ja som si užil i Sorority Row (2009) a nie len raz. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Když od toho nic extra nečekáte, tak budete docela spokojeni. Tak jako já. Film sice není ničím výjimečný ani originální, ale jako thriller to funguje celkem dobře. Nenudil jsem se a příběh mi přišel v klidu. Prostě nic extra, takový průměrný napínák z vysokoškolského prostředí a s pěknejma holkama. Žánr mysteriózní sem ale určitě nepatří, na to pozor! A hlavně od toho nečekejte horor jako něktěří, kteří to pak hodnotí blbě jen kvůli nesplněným očekáváním. Hňupovina. 60% ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

"Hlavně ne Účastníky zájezdu", řvali jsme sborově na řidiče autobusu. A tak nám Karel pustil Spolubydlící... Asi po pěti minutách se zezadu ozvalo "nebyli by ti Účastníci?", pak bylo dlouho ticho a když jsem se na konci rozhlédnul kolem sebe, půlka lidí měla vyvěšené krční mandle až pod bradu a druhá půlka se sluchátky v uších odevzdaně čučela z okna. A já? Já se bál. Rebecca se totiž tak často stěhovala, že jsem měl vážně strach, že až dojedeme do hotelu ve francouzských Alpách, bude tam... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Brát Roommate jako horor nemá cenu, jako hodně slabší thriller možná lehce ano, ale spíše jako drama naprosto o ničem. Čekal jsem od tohoto snímku daleko víc, ale za něco stálo až posledních deset minut. Na v celku zajímavé herecké obsazení (největší klad), hrozný děj a nehorázně předvídatelný příběh od první minuty... 3/10 = 30% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller nesoucí se místy až v hitchcockském stylu, jehož fragmenty jsem však už viděl i v jiných, podobně laděných snímcích o psychopatických osobnostech toužících si najít blízkého člověka, s kterým by mohly sdílet veškeré tajnosti i úplně všední radosti z běžného života. Na první pohled sympatická Rebecca takovou kamarádku podle svých představ nalezne ve své nové spolubydlící Sáře. Sára je pohledná, oblíbená, kamarádská, ale i tak trochu naivní. Před nedávnem se rozešla se svým přítelem, což je asi jediná vada na kráse, a nastěhovala se na kolej. Obě dívky si začnou rozumět, ale běda tomu, kdo se k Sáře jen přiblíží. A je jedno, jestli je to nalezená kočka, Sářin chlípný profesor, bývalý anebo současný přítel. Rebecca je psychicky narušená dívka, která extrémně na svou novou kamarádku žárlí a chce ji jen pro sebe. Nedovolí, aby nějaký nežádoucí vetřelec narušil podle ní bezvadně fungující kamarádství, ačkoliv Sáře její chování začne být časem podezřelé. Jistě, není to příliš originální a je to poměrně předvídatelné, ale snímek sází na poměrně napínavou až tajemnou atmosféru, která udrží pozornost až do konce a kvalitní herecké výkony dvojice hereček Minka Kelly a Leighton Meester v roli psychopatky. Naopak známější Cam Gigandet a Matt Lanter se museli spokojit jen s vedlejšími rolemi sympatických Sářiných nápadníků. Film neměl ochotu být třeba odvážnější v nahotě, ačkoliv se to přímo nabízelo, erotické scény tak zůstaly poněkud sterilní. I přes sympatickou snahu všech zúčastněných, se film nebyl schopen nějak mimořádně vymanit z klasického schématu o narušené osobnosti dělající si nároky na svoji oběť a stal se solidně natočeným thrillerem, který neutkví příliš dlouho v paměti. 60% ()

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama