Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Leighton byla famózní, ne že ne. Asi není jednoduché zahrát fanatickou spolubydlící, která je psychicky narušená a posedlá. O Mince Kelly se to už říct nedá. Hezká tvář není vše, ale její herecký výkon teda nic moc. Co se týče námětu, tak co jiného bychom mohli čekat na vysokoškolské koleji. Psycho to bylo, to jo! Ale je to spíš takový lehký odvar, no. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Thriller nesoucí se místy až v hitchcockském stylu, jehož fragmenty jsem však už viděl i v jiných, podobně laděných snímcích o psychopatických osobnostech toužících si najít blízkého člověka, s kterým by mohly sdílet veškeré tajnosti i úplně všední radosti z běžného života. Na první pohled sympatická Rebecca takovou kamarádku podle svých představ nalezne ve své nové spolubydlící Sáře. Sára je pohledná, oblíbená, kamarádská, ale i tak trochu naivní. Před nedávnem se rozešla se svým přítelem, což je asi jediná vada na kráse, a nastěhovala se na kolej. Obě dívky si začnou rozumět, ale běda tomu, kdo se k Sáře jen přiblíží. A je jedno, jestli je to nalezená kočka, Sářin chlípný profesor, bývalý anebo současný přítel. Rebecca je psychicky narušená dívka, která extrémně na svou novou kamarádku žárlí a chce ji jen pro sebe. Nedovolí, aby nějaký nežádoucí vetřelec narušil podle ní bezvadně fungující kamarádství, ačkoliv Sáře její chování začne být časem podezřelé. Jistě, není to příliš originální a je to poměrně předvídatelné, ale snímek sází na poměrně napínavou až tajemnou atmosféru, která udrží pozornost až do konce a kvalitní herecké výkony dvojice hereček Minka Kelly a Leighton Meester v roli psychopatky. Naopak známější Cam Gigandet a Matt Lanter se museli spokojit jen s vedlejšími rolemi sympatických Sářiných nápadníků. Film neměl ochotu být třeba odvážnější v nahotě, ačkoliv se to přímo nabízelo, erotické scény tak zůstaly poněkud sterilní. I přes sympatickou snahu všech zúčastněných, se film nebyl schopen nějak mimořádně vymanit z klasického schématu o narušené osobnosti dělající si nároky na svoji oběť a stal se solidně natočeným thrillerem, který neutkví příliš dlouho v paměti. 60% ()

Reklama

jasanka 

všechny recenze uživatele

Film je sice označován jako horor, ale mně to tedy rozhodně nepřišlo. Kromě finální scény (ta obsahovala klasické vyvražďování, které se objevuje v teenage hororech) to byl vlastně psychologický thriller. Kdybych ho viděla před pár lety, asi bych dala o hvězdičku míň, ale teď – když je takovýchto klasických „hororů pro mladé publikum“ pomálu, musím počet zvýšit. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Leighton Meester a Minka Kelly zní jako dobrý program na volný sobotní večer. Naneštěstí hrají v podprůměrném holčičím psychologickém thrilleru, který je vyloženě klišovitý a zoufale trapný. Odtažitá kamera a nulová atmosféra spolehlivě zabíjí jakoukoliv snahu o cokoliv napínavého. Rádoby sexy scény se zoufale vyhýbají nahotě. Cílovka je sice někděe úplně jinde, ale tohle snad nemůže bavit ani znuděnou čtrnáctku. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Lehce podprůměrný psycho horor, který nenadchne, ale má něco do sebe. Škoda, že tvůrci netlačili víc na pilu. Takhle to bylo jasný jak facka a jen jsme čekali, kdy v dívce bouchnou saze na plno. Určitě si mohli zahrát víc s tím koncem. Spoiler- třeba nechat Rebeccu vyhrát a Sáru zabít, hned by to aspoň dostalo jiný nádech a lidi by určitě byli spokojený. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)
  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama