Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek zasazený na pláně oblasti Scottish Borders vychází z konceptu hororů pojednávajících o zombie apokalypse jako byl přelomový NOC OŽIVLÝCH MRTVOL (NIGHT OF LIVING DEAD) George A. Romera. Tentokrát však hrstka lidí uvnitř osamoceného domu nečelí útoku zombií, nýbrž lidí nakažených neuropatickým virem, který způsobuje šílenství. Protipóly hrozivého vnějšího světa a interiéru skýtajícího zdánlivé bezpečí se postupně stírají stejně jako rozdíly mezi nakaženými a nenakaženými lidmi. Skrze traumatizující události z minulosti hrdinů proniká navenek šílenství, které postavy nosí ve svém nitru. Film působivě kontrastuje klidnou krajinu a útulný dům s obrazy afektovaných grimas šílenství. (JFL)

(více)

Recenze (17)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ne tak tohle se fakt nedalo!!!! Dva herci, teda od půlky filmu tři ... kteří nemluví, dělají běžné věci, občas se pohádají a občas u konce ze tmy zabečí nějaká ta infikovaná potvora ... Film absolutně o ničem, NEHORÁZNÁ a SPROSTÁ nuda ... I ta krátká stopáž byla příliš dlohá, furt jsem koukal na číselník času ... Fakt nízkorozpočtová, nudná kravina ... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nemožno tomu uprieť kus silnej atmosféry. Mrazivé prostredie dokonalo krásnej ponurej Škótskej vysočiny, nádherné, ale drsné prostredie, naturalistická kamera. Občas neprehľadný strih. Realistická (miestami možno až príliš) kamera. Postavy priemerné, často sa správajú dosť čudne. Scenár neobjavný, často s únavne predvídateľným dejom. Herci neveľmi schopní. Napriek viacerým mínusom to ale má niečo do seba. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová amatérská postapo nuda ze skotského venkova, jejíž děj by se dal shrnout několika jednoduchými větami. Tvůrcům spíš než o obsah šlo sice evidentně o navození existenciálně syrové a působivé atmosféry, ale bohužel se jim tenhle pokus nepovedl. Nejen kvůli mizernému scénáři, ale hlavně kvůli příšerné kameře a střihu. Nápad dobrý, provedení otřesné, dvě za snahu a nevermore. ()

petero odpad!

všechny recenze uživatele

Ak by som musel toto ešte raz pozerať tak by som asi zošalel. Takýmto nezaujímavým dialógovým filmom, ktoré nevedú od nikam nikam, s biednymi hercami a ich otrasným akcentom, sa snažím oblúkom vyhnúť, pretože pri záverečných titulkoch len nechápavo čumím na obrazovku s otázkou „a to bolo akože všetko?“ a ľutujem každej minúty strávenej s takýmto filmom. Film nepatrí do kategórie debilít od Asylumu či sprostostí od Tromy ani k nezmyselným krvavým splatterom, ale k sofistikovane sa tváriacim koncentráciám nudy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No toto je taký horor, že buď baví alebo nebaví. Nedočkáme sa nejakej výraznej akcie a ani krvavých scén, pretože o tom to nie je. Film sa hlavne koncentruje na pomalé budovanie atmosféry, psychológiu hlavných postáv a ich zúfalstvo. Celé sa to odohráva na opustenej farme a hrajú tu len tri postavy. Skôr by som to nazval komorným psychologickým hororom. Kamera bola vynikajúca, a jednotvárna depresívna klavírna hudba umocňovala atmosféru. Ja mám takéto melancholické filmy rád, horory nemusia byť vždy len o brutalite :) ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama