Reklama

Reklama

Sivaji

  • Indie Sivaji: The Boss (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Softwarový inženýr Sivaji se vrací i s nemalým jměním z USA do Indie, kde chce velkou část svého majetku investovat do výstavby bezplatné univerzity a nemocnice. V cestě mu ovšem stojí zkorumpovaná politická obec a její mafiánské praktiky, které nakonec dobrodince přivedou na mizinu. I s jedinou rupií na kontě se však neoblomný Sivaji hodlá vzepřít a sjednat spravedlnost. Kromě problémů s vládními pochopy se hrdina trápí láskou k dívce Tamilselvi, které bylo bohužel předpovězeno, že její budoucí manžel je odsouzen k brzké smrti...
V hlavní roli Sivajiho se objevuje kultovní tamilský herec Rajnikanth. (Niktorius)

(více)

Recenze (5)

balone 

všechny recenze uživatele

myslim si, že Niktorius to svým komentářem vystihl, snad jen říct, že u bojových scén jsem se neskutečně smál, škoda jen, že jich tam neni více. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bombastický trailer bohužel sliboval o hodně víc. Sivaji je film, který se zábavnou formou snaží o sociálně-ekonomickou osvětu i kritiku v jednom. Kritizuje zkaženost a úplatnost úředních činitelů, poukazuje na problémy, do nichž se okamžitě dostane člověk ochotný nezištně pomáhat potřebným a brojí proti černé ekonomice. Romantická linka je tu jen z povinnosti a z komediálního potenciálu zápletky nebylo využito mnoho. Naštěstí má film dva základní triumfy, které jeho zábavnost nárazově vystřelují z šedivého průměrný do závratných výšin: Tou jsou taneční sekvence (Sahana a Adiradee zcela vynikající!), tou druhou "rajnikanthovské", parodicky laděné, akční scény, kombinující Kurýra, Desperada a Matrix s humorem Bláznivivých střel a Žhavých výstřelů (škoda neobratného střihu, který je kazí). Zástupci mužského pohlaví si k významným kladům mohou ještě přičíst přítomnost krásné Shriyi ;-) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je jasné, že tohle bude film, který je až moc dlouhý. Na první pohled byste si také mysleli, že to bude akční. Ono to teda akční je, ale díky tomu, že trikově je to celkem tragické, tak ta akce moc nefunguje. Snímek mnohem více funguje jako sociální kritika, což je něco, co se v Rajnikanthových filmech objevuje častěji. Ale ono se tomu v Indii nedá moc vyhnout. ()

Zajímavosti (3)

  • Digitální vybělení Rajnikathovy pokožky pro jednu z tanečních sekvencí zabralo téměř rok a bylo pro něj potřeba 25 techniků. Bílá pokožka byla digitálně přenesena ze stejné scény, natočené s Evropankou a každý z více než 6 500 snímků musel být editován ručně. (Raztubyl)
  • Za roli ve filmu dostal Rajnikanth téměř 6 milionů dolarů, čímž se stal po Jackiem Chanovi druhým nejlépe placeným hercem v Asii. (Raztubyl)

Reklama

Reklama