Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1954 a televizní stanice NBC každý týden svým divákům přináší přímý přenos Komedie na pokračování ve které úspěšně vystupuje několik nových hvězd. NBC však touží získat do jedné z rolí také bývalého slavného herce, který ovšem dorazí na první schůzku ve zcela nepřípustném stavu. Mladý producent tak dostane za úkol starou hvězdu hlídat, což se zpočátku jeví jako snadný úkol, ale postupem času je to těžší a těžší... (fujarik)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Ze všech úhlů pohledu sympatická, přívětivá, kultivovaná záležitost s bezchybnou retro atmosférou, která ani na okamžik neztrácí nadhled a glanc. Zná všechny naše poklesky, přesto nad námi neláme hůl a s roztomilou nenuceností a s naprostou samozřejmostí nám nabízí další šanci. Její půvab je skromný a nenápadný - navzdory tomu ho nelze přehlédnout ... její smích je osvobozující - protože se nevysmívá ... a její pointa je vpravdě kouzelná - neboť opravdový hrdina prostě nemá jinou možnost než zůstat hrdinou. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

- - - P.S. Opět neblahá ukázka tušašsky tradiční magořiny, jak nakládat se staršími kvalitními zahraničními filmy v režii (nejen) ČT - výřez z už jednou ořízlého obrazu a idiotský >kuchyňský< český dabing prakticky bez ruchů a původní atmosféry filmu... . . . Pro igitátora proto zase jednou nesledovatelné... °-( . . . Proč to ta ignorantská profesní žumpa z takzvané "televize veřejné služby" dělá je na delší rozbor, který zde nehodlám podrobněji zpracovávat a nahrazovat tak úlohu dnes želbohu marketingově zkorumpované žumpy žurnálistické, od které při dnešním stavu věcí snad už ani nemá smysl očekávat, že vedle >pyjárových< blábolů mohla by třeba občas i kritizovat tyhle kulturní zhovadilosti naší >vepřejnosrádní< , uváděné navíc na takzvaně "jiném" druhém programu, určeném z principu přece náročnějšímu diváku... . . . Tak snad někdy na dvd. - - - - - (V této zprasené podobě nedohleděno, zatím nehodnoceno. - /22/4/) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Překrásné retro jedoucí na stabilní dobré vlně, s pár třeskutými gagy a dojemnými momenty, především na téma lesk a bída života hvězdy oživující zašlou slávu. A pocta historii televize NBC, což je podle mě asi tak 95% českého diváctva úplně šumák;) Peter O'Toole je tu famózní (oscarová nominace zasloužená), ostatní si opět 95% českého diváctva zřejmě nebude odnikud pamatovat a ani po tomto filmu si je nezapamatuje. Víc asi není třeba dodávat, pro mě to bylo při všedním večeru velmi příjemné překvapení zpočátku při studiu poznámek a právních předpisů, které jsem postupně opouštěl na delší a delší chvíle:) 70% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Diváci chtějí vidět hvězdy, tak jim je producenti dávají. Nejsem si zcela jistá, čím produkce ukecala Petera O'Toola, aby přijal roli v této nevtipné komedii. V něčem navazuje na bratry Marxovy, křečovitý a nezábavný film by bez účasti charismatického herce zcela propadl. V celém snímku jsem potkala jednu vtipnou repliku. ()

quixote 

všechny recenze uživatele

Příjemnému retrofilmu významně pomohla účast Petera O´Tooleho - je tady ve vrcholné formě a je jen trochu škoda, že jeho postava není o maličko propracovanější, tohle téma se dalo zhodnotit mnohem lépe a nápaditěji. Průměrně vtipný film, jehož ne všechny scény a dialogy tvůrcům vyšly, jak si je asi představovali. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • Deset let po premiéře snímku vznikla úspěšná stejnojmenná broadwayská show, v níž v hlavní roli zazářil Tim Curry. (Olík)
  • Scénář značně ovlivnil výkonný producent Mel Brooks, který v padesátých letech pracoval jako scenárista pořadu Your Shows of Shows (od r. 1950), v jehož jedné epizodě vystoupila hollywoodská hvězda Errol Flynn. Tato událost inspirovala k hlavní dějové linii snímku. (Olík)

Související novinky

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

Zemřel „modrooký ďábel“ Peter O'Toole

16.12.2013

Odešla jedna z velkých hereckých osobností. Legendární britský herec byl v pátek hospitalizován v londýnské nemocnici Wellington, kde v noci ze soboty na neděli vydechl naposledy. Dožil se 81 let,… (více)

Reklama

Reklama