Reklama

Reklama

Proslulý představitel praporčíka Dygala z válečného dramatu 9. rota – Michail Porečenkov – je pod tento moderní remake akčního hitu Komando zapsán coby režisér a hlavní hrdina. Ivan, major od výsadkářů, jde do výslužby. Spolu s malou dcerkou Žeňou spokojeně žije na samotě v lese poblíž Vladivostoku. Jejich klid jednoho dne naruší příjezd Ivanova bývalého nadřízeného, plukovníka Makarova. Plukovník mu oznámí, že jeho dřívější spolubojovníky někdo systematicky likviduje a dle všeho se nyní chystá přímo na Ivana. Jako na potvrzení jeho slov se Ivanův dům vzápětí stane terčem střelby. Žeňu se útočníkům během útoku podaří unést a odjíždí s ní od domu pryč. Honička za únosci, plná přestřelek, pěstních soubojů a nejmodernějších filmových triků, může začít! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Trustme 

všechny recenze uživatele

V Rusku óčeň populjárnij film Commando (1985) byl ve své době natolik zbožňovaný, že spousty mladých sovětských komsomolců se tenkrát dalo na cvičení s činkami a toužilo vypadat jako ten chlap z onoho kapitalistického filmu. Michail Porečenkov patří přesně k téhle generaci, komu se podařilo nejen dosáhnout zhruba svalových parametrů Arnolda, ale dostat se i k filmu a splnit si sen všech kluků. A tak jakmile je připraven pouští se do ruské verze Commanda, která je remakem, cover verzí, tributem, plagiátem, jen ne určitě parodií - na to je příliš věrná originálu. Původní žánrovou línii narušují místy jen zanedbatelné pokusy o ruský humor, jinak je to stále film akční. Samozřejmě pokud neberete za vtipné to, že Rusové točí v 21. století nestoudnou kopii Commanda se stylem sobě vlastním, s hlavním představitelem, co vypadá jak Shrek a že název filmu má evokovat vylodění jednoho naštvaného vojáka u nepřátelských břehů. Pochválit se musí, že "scénáristé" úplně nevykradli dialogy a naopak nasadily místy i velmi vtipné komandovské hlášky na ruský způsob. Legendární scény (plavba člunem k ostrovu, oblíkací scéna a masakr v zahradách rezidence) jsou pietně natočeny takřka s láskou k originálu. Celé je to takové mile zhovadilé a člověk se po celou dobu usmívá, což se mi osobně stává i u originálu Commanda. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Když dávám dvě, tak to nemyslím úplně zle. Ona je to celkem zábava. Vzít cca 25 let starý film a udělat copy+paste remake chce dávku nadšení a hlavně improvizace... díky tomu obsahuje "komando remake" několik celkem zajímavých vylepšení (jeden příklad za všechny: jak v době kdy má každý v kapse mobil zajistit, aby se někdo nedostal k telefonu?). Navíc Michail Porečenkov je sympaťák (už v Průsmyku smrti jsem si ho všimnul), takže je to OK. Bohužel je to místy až moc absurdní (asi pokus o komedii nebo dávání najevo že se neberou vážně) a jednou mi to opravdu stačilo :) ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ruský remake amerického snímku ´Komando´ (1985), což připomene i hláška na letišti. -Ivan z letadla nevyskočil, 'Shwarz' by to udělal.- Co k tomu dodat. Počin se opravdu snaží kopírovat originál, ale Rusko je prostě Rusko. Hodně se tlačí na pilu a tak mnohé scény a situace nemají prostor vyniknout a vše řádně vysvětlit. Vlivem toho tak vzniká řada nesmyslných situací, které snímek spíše potápí. Některé scény dokonce vypadají až parodicky. Inu, nápad to nebyl špatný, ale když scénárista nevytvoří kvalitní scénář a není potřebný prostor na vybudování atmosféry, vznikne vlažné dílo, ze kterého hit chtě nechtě nebude. ()

ZdenoMolnar 

všechny recenze uživatele

Komando remake...KOMANDO je jeden z mojich najoblúbenejších akčných snímkov. Len náhodou som natrafil na toto remake a velmi ma to prekvapilo tak som si to hned stiahol a pozrel, musím povedať že to zlé nebolo aj ked na originál komanda to absolútne nemá. DEN D nemá takú silnú atmosféru je to také suché celé a aj dosť lacné na akčné scénky to má. Ale podla mna sa to oplatí pozrieť už len preto že je to remake ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá akčná komédia z ruskej produkcie, ktorá je remakom kultovej klasiky Komando. Má dosť dobrý príbeh o bývalom výsadkárovi, ktorý si žije pokojným životom so svojou dcérou mimo civilizácie, ale tá je unesená, pričom zločinecká organizácia od neho chce, aby spáchal atentát na ruského prezidenta, no výsadkár sa rozhodne neprijať úlohu, ale zachrániť ju za každú cenu. Čo sa týka spracovania, vôbec nie je potrebné žiadne bližšie predstavovanie, jednoducho je to takmer totožná verzia originálu s rovnakým priebehom a prakticky aj jednotlivými scénami, ktoré sú len mierne pozmenené, chýba tu len pár scén a navyše celé sa to nesie vo výraznom parodickom duchu. Už originál nie je žiadny seriózny akčný film, ale tu je odklon ku komédii ešte o dosť silnejší. Akcie je tu dosť a je aj pomerne vydarená. Opäť platí to isté, akčné scény zostali prakticky zachované, úvod, niekoľko akcií v priebehu a samozrejme aj záverná časť, je to síce horšie natočené a menej veľkolepé, ale aj tak sa na to kvôli zábavnosti pozerá dobre, len mi tu chýba scéna so záhradníckym náradím, na ktorú som sa tešil najviac, na jej mieste je variácia úvodnej akcie z filmu Equilibrium a ani finálny súboj za nič nestojí, aj keď ani v origináli nebol o moc lepší, ale aj tak to poteší. No skôr tu ide o humor a ten sa vydaril, síce pár scén mi moc nesadlo, ale celkovo je to výborná zábava, sú tu vydarené hlášky a scény, pričom niektoré sú zase variácie na scény v origináli, ale viaceré aj nové. Herecké obsadenie je také zvláštne, hlavný hrdina síce moc charizmy nemá, ale svaly mu nechýbajú a je sympaťák, bavili ma aj jeho dcéra a letuška, len by to chcelo lepších záporákov. Réžia a technická stránka sú iba priemerné, ale v tomto prípade mi to vôbec neprekáža. Deň D je skutočne ťažko hodnotiť, ako samostatný akčný film bez znalosti originálu by ma to moc nebavilo, ale humorná stránka sa vydarila a hlavne ma skutočne bavilo sledovať, ktorú scénu zase použijú, prípadne ako ju obmenia. Takže aj keď znovu si to už asi nepozriem, bavil som sa veľmi dobre. 73% ()

Galerie (66)

Související novinky

Zmodernizované Komando?

Zmodernizované Komando?

20.08.2010

Jeden remake, téměř doslovný, už existuje – ruský Den D. Několik nepřímých bychom také našli – mezi filmy s více či méně podobnými zápletkami by nechyběly 96 hodin či Expendables. O oficiální… (více)

Reklama

Reklama