Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

Adasin 

všechny recenze uživatele

Náhodou, díky tomuhle jsem ve škole začala mít ráda dějepis. Po skončení kapitoly v učebnici jsme si vždycky pustili tři čtyři díly. Je dost možné, že jsme i diskutovali, v čem se to s učebnicí rozcházelo... Z animace ne že bych byla na větvi, ale vždycky se na to koukalo dobře. Ale stejně mě vždycky nejvíc bavil ten lev. 7/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tak, bratře, máme pokřtěnost 99,8 %." Nemám nic proti ironii a tohle je celkem hezky nakresleno, zábavně rozpohybováno, historickými údaji povrchně protnuto a dětmi bez obtíží stráveno. Jen ta udatnost mi tam nesedí, protože my jsme Češi a ti bez odporu odevzdávají své území každému, kdo se k nám vetře. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Klidně by těch epizod mohlo být víc. Dějiny udatného českého národa se velice hezky sledují, dokáží pobavit, neznalé něčemu přiučit, znalým v příjemném hávu leccos připomenout a melodie, které vyprávění provází, budou ještě dlouho hrát v hlavách asi všem divákům. Jako doplněk výuky dějepisu je, myslím, tento pořad ideálním materiálem. ()

AllShallFall odpad!

všechny recenze uživatele

Dějiny českého národa ve lživém podání, zkonstruované tak, aby se to mohlo dětem už od mala cpát do hlavy. Fakta jsou úmyslně překrucována. S žádnými Židy nikdo, nikde a nikde nevycházel dobře. Češi a Němci se začali rozdělovat mezi sebou až díky politice, která štvala lidi proti sobě. Tehdy to byla demokracie a kapitalismus. Stejné svinstvo, jako dnes. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově u mě se seriálem panuje spokojenost, svoji roli jistě plní dobře. Akorát se v něm objevuje mnoho narážek, které jsou spíše určeny dospělým a těm, co historii již znají. Jinak spoustu věcí děti nemohou pochopit. Ano, seriál mají rádi, to mám ovařené z vlastní zkušenosti. Mohl být ale udělán více pro ně a ne pro dospělé. Pro ně mohlo vzniknout úplně něco jiného a pak by to bylo v pořádku. Takhle je spousta dílů hůř stravitelná. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)
  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)

Reklama

Reklama