Reklama

Reklama

Dějiny udatného českého národa

(seriál)
Česko, (2010–2012), 5 h 33 min (Minutáž: 3 min)

Režie:

Pavel Koutský

Předloha:

Lucie Seifertová (kniha)

Hrají:

Jiří Lábus
(další profese)

Série(3) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Kreslený animovaný seriál, který vychází obsahově i výtvarně ze stejnojmenné úspěšné knihy Lucie Seifertové. Pohled na historii je úsměvný a mírně ironizující. Forma kresleného seriálu spojuje prvek informativní se zábavou. (Zlín Film Festival)

Recenze (85)

sportovec 

všechny recenze uživatele

DĚJINY jsou znamenitým úvodem do dějepisného poznávání naší národní i státní historie pro děti ve věku od 5/6 do 7/9 let (záleží na vyzrálosti, inteligenci a rodinném i školském prostředí). Komiksově pojatý seriál Lucie Sifertové tu koná skutečně průkopnickou práci a byl poprávu oceněn. Zvolené metodě i jejímu praktickému provedení není skutečně co vytknout. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jsa majitelem rozhodně zajímavé knížky paní Lucie Seifertové, jsem tento seriál přijal z povděkem. Ale knížka je knížka. Díky, o Bože, že celý ten animák nemá takový ten vychechtaný hektický disneyovský nádech a je to od Koutskýho. Pro děcka přítažlivou formou líčí opravdu velmi zjednodušeně dějiny (ne)udatného národa českého. Proč ne. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sázky se mají plnit a tak jsem poslední dva dny byl nucen strávit u seriálu Dějiny udatného českého národa, páč jsem se vsadil, že to vydržím až do posledního dílu. Normálně bych do něčeho takového vůbec nešel a raději čuměl na své oblíbené horory, protože jako celek to byl neskutečný žrout času a já dávám přednost knihám, než animované snůšce polopravd a dezinformací. Ale tak každý si najde něco svého a díky Jirkovi Lábusovi – jenž nás svým hlasem provázel napříč celou historií, se to dalo přežít. Některé díly byli vcelku vyvedené, jiné ne moc dobré a dost zavádějící. Jako celek to vidím někde u průměru. ---Z duše nesnáším takzvané „spam komenty“, kdy jeden komentář někdo hodí ke všem dílům seriálu (to asi dotyčný neumí napsat alespoň dvě – tři věty), takže jsem se rozhodl ke každému dílu samostatně napsat alespoň pár slov. Myslím, že si to naše historie zaslouží… ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě klasika, která nikdy neomrzí. Veliká sranda, ta se opravdu musí ocenit a navíc ještě parádní zpracování. Někdy tam jsou sice dost hámotiny, ale vem to čert. A navíc je Lábus jako Český lev naprosto perfektní. Holt to skvěle funguje a dost často je to lepší, než jakákoliv učebnice, film či dokument, takže za mě rozhodně 85%. Skvělé zpestření dějepisných hodin. ()

Iwiiik 

všechny recenze uživatele

Ano, je pravda, že dějiny českého národa jsou v tomto podání trochu zkreslené, nepřesné a tendenční, ale jako otec jsem rád, když mé dítě díky tomuto seriálu zajímá historie a základní přehled, který si zpřesňuje prostřednictvím encyklopedií a kámošce Wiki, tam prostě je, to nemůžete popřít. Není to pecka ve stylu Byl jednou jeden život, ale svůj účel tato sada stojedenácti tříminutovek splní. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (2)

  • Ucho, které se objeví v závěru dílu, odkazuje na film Ucho z roku 1970, ve kterém jsou zobrazeny praktiky komunistického režimu. Ty jsou tak zde přirovnány k tomu, co se dělo během vlády Ferdinanda I. (Cheeter)
  • Na seriálu se odborně podílel archeolog a historik Zdeněk Dragoun. (mar48)

Reklama

Reklama