Reklama

Reklama

Medvídek

(amatérský film)
Krátkometrážní
Česko, 2009, 9 min

Obsahy(1)

Druhý filmový počin tvůrců snímku DESET.
Jak mohou moderní technologie pomoci při pátrání po pohřešovaných osobách? Policii se nedaří zastavit řádění masového vraha malých holčiček. Další obětí se má stát desetiletá Anička a pro její zachránce začíná boj s časem. (mouse2e)

Recenze (3)

AdamFogl 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že musím udělit tak nízké hodnocení, ale nejde to jinak. Ačkoliv za technické zpracování bych byl ochoten udělit třebas pět hvězdiček, bohužel obsah filmu mi nic takového nedovoluje. Po scénáristické stránce je Medvídek řekl bych až odpadový, i některé herecké výkony byly ne vždy takové jaké by měly být. Zkrátka a dobře, z druhého filmu tvůrců filmu Deset jsem celkem zklamán. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Jak jsem u Deseti kritizoval přítomnost scénáře, tak u Medvídka musím zkritizovat jeho nepřítomnost, respektive formu v jaké byl prezentován aneb jasný důkaz toho, že literární scénář na jednu A4 nestačí ani na 8 minutový film. Tam byl totiž "příběh" zařazen jakž takž lineárně takže to v rámci možností fungovalo. Celý projekt jménem Medvídek šel poté definitivně do háje ve střížně a to hlavně díky absenci scénáře podle kterého by se stříhalo. Při natáčení dobře vypadající scény ztrácejí pod zmateným a naprosto psychotickým střihem jakékoliv tempo, nepomáhá ani zběsilé míchání vizuálních stylů a krátkost některých záběrů. Ve výsledku se tak občas neorientujete v místě ani čase protože prostřihy jsou opravdu hodně zběsile namíchány a celá tahle karikatura filmu (jinak se to opravdu nazvat nedá) v podstatě skončí dřív než se rozehraje - totálně pohřbená nelinearitou vyprávění způsobenou opravdu špatným střihem. Čímž se opět dostáváme k absenci klasického scénáře. Medvídek je tedy složen z desítek fragmentů a dohromady asi 5 delších záběrů, které jsou hodně neštastně seřazeny v podstatě za sebou. Herecké výkony se z toho guláše záběrů opravdu hodnotit nedají, navíc skoro žádné postavě není vidět do obličeje. Kromě hlavní oběti filmu, která při natáčení předváděla na svůj věk perfektní výkon, který ovšem, tramtadadá, pohřbil střih. Ve výsledku je pak celkem jedno jak ty záběry vypadají po technické stránce když je i většina těch zajímavějších špatně zakomponována do filmu (vážně se mi už nechce opakovat, že se za to může děkovat chybějícímu scénáři). Celých osm minut tedy uteče hodně rychle a jediné, co se vám po skončení filmu bude honit hlavou je WTF? Kam se poděl ten potenciál kterého bylo při natáčení plno? Já bych věděl. A věděl by i scenář a střih. Na druhou stranu střihač na tom nenese zas tak velký kus viny protože když nemáte podle čeho stříhat tak se žádné zázraky čekat nedají. Ale to už si měl pohlídat režisér... 20 % ()

Reklama

Galerie (6)

Reklama

Reklama