Za svědky minulosti (TV seriál)
Dokumentární / Krátkometrážní
Cesta za kamenným sluncem
Kolik váží jediný list
Ruce a dřevo
(ceskyhonza) -
Cyklus ZA SVĚDKY MINULOSTI vznikl v roce 1984 a snaží se zdokumentovat řemesla či technické zajímavosti minulých, klidnějších časů. V režii pana Večeři s milým až meditačním komentářem Stanislava Šárského vzniklo téměř dvacet patnáctiminutových dokumentů, které jsou tak populární, že je ČT stále znovu reprízuje. (sator)
WANDRWALL
Tyhle dokumenty, na různá témata jsou pro mě vždy víc, než většina těch konin, co si v nich ládují již dosti dospělí lidi, ale zájem o člověka je u nich menší, než zájem o pačlověčenství.***(8.10.2010)(8.10.2010)
Šandík
Dokumentární seriál, který jsem jako malý doslova miloval a nevynechal jediný díl. Těch pět hvězd je tudíž z čiré nostalgie. Neviděl jsem ho totiž dvacet let, takže jakéhokoli objektivnějšího hodnocení nejsem schopen.(14.1.2011)
Siegmund
S velkým úsilím se mi po půlročním shánění podařilo sehnat všech 42 dílů tohoto seriálu. Tento seriál se sice nemůže svou technickou kvalitou rovnat nynějším záznamům v HD, ale ani desítky let mu neubraly nic z jeho zajímavosti a dobrého zpracování.(7.4.2012)
topi
Skvělej dokumentární seriál, kde se v každém dílu seznamujeme s nějakým řemeslem. Pamatuju si ho za bolševika a ted´, po tolika letech ho sleduji znova a je to parádní seznámení se s různými řemesly a řemeslníky, včetně starých dědů, kteří vyprávějí o svých tajemstvích v řemeslnickém životě. Krásná vzpomínka a hlavně nenásilné poučení. Jo jo, to bývaly seriály!(9.3.2011)
sator
Co je to za sílu, která pohání tento svět, co je to vášeň která nutí lidi dávat tvar věcem a strojům, co je to za touhu, kterou jsme zdědili po předcích? Ptáme se a hledáme odpovědi.(17.6.2010)
route60
Krásný dokument o starých řemeslecha věcech na který bych se rád kouknul znovu po mnoha létech, Stanislav Šárský a jeho komentář k Za svědky minulosti byla radost sledovat.(8.7.2011)