Za svědky minulosti (TV seriál)

Dokumentární / Krátkometrážní

Československo, 1984, 42x15 min

Tyhle dokumenty, na různá témata jsou pro mě vždy víc, než většina těch konin, co si v nich ládují již dosti dospělí lidi, ale zájem o člověka je u nich menší, než zájem o pačlověčenství.***(8.10.2010)(8.10.2010)

Dokumentární seriál, který jsem jako malý doslova miloval a nevynechal jediný díl. Těch pět hvězd je tudíž z čiré nostalgie. Neviděl jsem ho totiž dvacet let, takže jakéhokoli objektivnějšího hodnocení nejsem schopen.(14.1.2011)

S velkým úsilím se mi po půlročním shánění podařilo sehnat všech 42 dílů tohoto seriálu. Tento seriál se sice nemůže svou technickou kvalitou rovnat nynějším záznamům v HD, ale ani desítky let mu neubraly nic z jeho zajímavosti a dobrého zpracování.(7.4.2012)

Skvělej dokumentární seriál, kde se v každém dílu seznamujeme s nějakým řemeslem. Pamatuju si ho za bolševika a ted´, po tolika letech ho sleduji znova a je to parádní seznámení se s různými řemesly a řemeslníky, včetně starých dědů, kteří vyprávějí o svých tajemstvích v řemeslnickém životě. Krásná vzpomínka a hlavně nenásilné poučení. Jo jo, to bývaly seriály!(9.3.2011)

Co je to za sílu, která pohání tento svět, co je to vášeň která nutí lidi dávat tvar věcem a strojům, co je to za touhu, kterou jsme zdědili po předcích? Ptáme se a hledáme odpovědi.(17.6.2010)

Krásný dokument o starých řemeslecha věcech na který bych se rád kouknul znovu po mnoha létech, Stanislav Šárský a jeho komentář k Za svědky minulosti byla radost sledovat.(8.7.2011)