Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 986)

POMO 

všechny recenze uživatele

Najsviežejší komiksový závan dekády. Drzo ale sebavedomo kráčajúci proti zabehnutým bezpečným cestičkám Marvelu, chytro a so znalosťou univerza svojho pôvodu, neberúc sa vážne a pritom s prehľadom schovávajúc do vačku všetko, čo sa vážne berie. Úprimne, s premyslene zostrihanou (!) a precítenou dramatickou linkou, prvotriednymi hláškami, skvelou a prehľadnou akciou. A bez otravných digitálnych hovadín. Komiksovka za menej pežazí, ale s o to väčším srdcom od jej stvoriteľov. Možno časom zvýšim na 5*, s druhým zhliadnutím nadšenie rastie. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sooperméďa. A přesně v souladu s názvem. Poolka filmu je opravdu mrtvá. To jsou ty momenty, kdy se metrosexooální narcis Gájen Gejnolds prochází po přehlídkovém moloo a snaží se vám oorpootně a za každou cenu narvat nagelovanou rookojeť katany mezi poolky. Tehdy dostáváte kýčovitou, místy až debilně felální trapárnoo pro retardy, kombinovanou s dost soochým až noodným dějem a zbytečně sympatickým záporákem. Ale pokood jste třeba nesmírně seriózně beroucí se, sebestředný, slizký, plešatějící emoteplouš jménem Robert, určitě si i tak SMÍCHY naprskáte flitry do popkornoo a samým vzroošením rozmažete řasenkoo. Naštěstí je tu ale ta druhá poolka, a ta je opravdoo výživná! To jsou ty momenty, kdy se Gájen nasouká do pro něj příhodného červeného latexoo a stane se z něj cynický hláškoojící zmrd, který to všem těm otylým čtenářoom omalovánek napálí bez servítkoo přímo do xichtoo. Tehdy dostáváte koolantní a krvavou akcičkoo, napěchovanou brootálními bonbonmoty, trefným popkooltoorním laškováním, ponižováním Xmenů a děláním kokota z Volverína. Škoda jen, že toohle ooroveň neoodrželi celých sto minut, ale jinak po Kikásu a Strážcích galaxie třetí vlaštovka, která ukazooje, že když se leporela pro dyslektiky přestanou brát mentorsky a vážně a necílí na dvanáctileté mentální mootanty či morálně neposqrněné šosácké zroody, moože z toho být solidní taškařice. A moc rád bych v boodoucnu viděl homixový krosouvr Deadpool vs. Kapitán Homokokot: Oosvit oplzlosti. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Deadpool mě příjemně překvapil. Ne post/pubertálním humorem, ten jsem spíš přežil. Ani ne roztomilou sebeuvědomělostí procesu vyprávění, neb ta patří k základní narativní výbavě současné zábavné fikce. S čím však Deadpool pracuje vskutku důmyslně, je výstavba osnovy jeho vyprávění. Časová pásma, odbočky, situace - staví na nenápadném variování účelně omezeného množství vzorců, takže i přes snahu diváka neustále překvapovat nakonec nepůsobí nestřídmě. Jo, na povrchu jde o romantický příběh na pozadí sebestředné komiksové parodie, ale výstavbou je to vlastně stará dobrá detektivka drsné školy. V lecčem klasičtější než mnohé z těch, které se k této tradici v posledních dekádách hlásí. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Titulním hrdinou na plakátech inzerovanou lásku jsem pocítil 15. 2. 2016. A to v rámci fligny, kterou na mne sehrála má drahá choť ve stylu "původní plán padá, ale už máme domluvené hlídání, tak jsem aspoň vybrala kino, z práce doraž do Cinestaru, jdeme na Padesátku"... v tu chvíli bych se samozřejmě nejradši rozvedl od stolu, od lože, a kdyby to šlo (jako že krom společného oddlužení manželů to nejde), tak i od spisu;) O několik hodin později (když mě samozřejmě nechala vydusit do poslední minuty, a až těsně před zatměním v sále) mi řekla, že místo kokotkoviny se budu moct dívat na bezuzdný pubertální comicsový nářez v poctivém erkovém dizajnu:) A můžu vám říct, že i když jsem tak nějak filmového Deadpoola hlavně skrz trailery registroval, tak že to bude až takhle nekorektní, nedospělé a plné starého dobrého ultranásilí, podaného jako děsná kůlna, to jsem nečekal:) Ryan Reynolds dokazuje, že jeho filmová kariéra asi taky kdysi dostala nějaký mutantí boost, protože přece jenom, vzpomeňte třeba na Bladea III nebo na Zeleného Lampáša... a světe div se, on nejenom, že to rozchodil, ale dokonce rozběhal, a na olympiádě získal zlatou medaili. Ačkoliv rudá by mu asi seděla lépe. Řekněme si to na rovinu, sice jsem se v některých momentech až styděl za to, že mi smíchy tečou slzy, ale nic to nemění na tom, že tenhle naprosto neseriózní a v zásadě jasně prvoplánový pokus vyventilovat nahromaděnou páru politické i jiné rodinnězábavné korektnosti, kterou nás doteď marvelácká vlna (čest výjimkám) zalévala, mě bavil jako už dlouho nic. Takže i když poměr povedenějších a naprosto zbytečných honibrckých vtipů, stejně jako počet záběrů až dětinsky podávaného sexuálního života Wadea Wilsona a Orijské megalomanky Adriy, mi přišly nezvládnuté, stejně se nemůžu donutit jít pod 80%. Se seriózními pokusy o temný (nebo aspoň temnější) comics to samozřejmě nemá nic společného, a chybí tu libové herecké výkony a stylovost Kingsmanů, ale čas od času je takový film přesně to, co potřebuju - a tvůrcům ze srdce přeju každičký vydělaný dolar:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ natočil někdo film z X-Menovského univerza, který má vtip, nebere se tolik vážně a překvapivě reaguje i sám na sebe. Je to opravdu oživení jak sviňa, přece jen, člověku dochází, že superhrdinové řeší tu více, tu méně obdobné věci. Mínus Deadpoola je bohužel ten, že přes jeho hláškování a fuckování si nejsme úplně jisti, jestli alespoň tu lásku myslí naprosto upřímně a vážnější momenty nemají takovou účinnost. Leč na dvojku už půjdu do kina!! 90%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si cením toho, že amíci jsou schopný inovace i v rámci subžánru "superhrdina", protože takový svěží vánek potřebuje po práci každá běžnými starostmi unavená mysl. Film, který se už od úvodních titulků evidentně nebere vážně, dokáže pobavit a pokud od filmu nečekáš, že snese zlaté vejce, budeš odcházet uspokojen. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Najzábavnejšia komiksovka od prvého Kick-Ass. Navyše tá štruktúra rozprávania príbehu je scenáristický skvost. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Když pominu určitou monotematičnost, která je v závěru už únavná, tak mě na tom vlastně nejvíc mrzí to, že je Deadpool jenom dětinský, ale málokdy opravdu chytrý. Prostě bych bral víc malůvek plánujících akci, ale taky víc otázek na téma, zda-li si studio opravdu nemá práv na více mutantů. Dost mi to připomnělo dvojku Kick-Ass. Z deseti prstů zvedám sedmkrát prostředníček. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí traileru jsem Deadpoolovi moc nevěřil. Nicméně zdejší hodnocení mě vysloveně vytáhlo do kina, abych se nakonec sám přesvědčil. Výsledek je takovej, že Deadpool přesně splnil, pro co byl určenej. První chvíle sice byly dost rozpačitý. Po půl hodině jsem nic moc nevěděl, co si o filmu myslet, ale jakmile Deadpool rozjel trojboj v hláškované, neměl konkurenci a sypal to ze sebe jak bábovičky písek. V tu chvíli jsem si užíval naprosto boží narážky na všechny možný a nemožný postavy superhrdinského univerza a přemýšlel nad tím, jestli takovej film někdo za dvacet, třicet let ocení. Ve výsledku je to stejně ale jedno, protože tržby se tvoří teď a tady a ty v tuhle chvíli mluví za vše. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý. Dost. Je to vlastně přesně to, co jsme chtěli vidět a co nám tvůrci slíbili. Párkrát jsem si sice řekl, že by to mohla být ještě větší divočina, ale celkem chápu, že napoprvé se magor jako Deadpool ještě musí krotit. Rozpočet nebyl nejvyšší, tvůrcům se to naštěstí daří většinu času dobře maskovat. Úvodní bitka v autech má koule a na konci sice už párkrát mizerné triky vykouknou, ovšem tou dobou už budete mít hlavního hrdinu tak rádi, že vám to bude jedno. Celé to je totiž hlavně o Deadpoolovi. Ten je přesně tím sympatickým hovadem, které ze sebe umí sypat šílené hlášky, užívat si zvráceně vtipné situace a krájet protivníky na kusy. Reynoldse i všechny za kamerou to evidentně baví a pochopili, že když nemají prostředky na comicsový blockbuster z první ligy, tak si ten svůj menší film musí alespoň užít a doufat, že se tohle nadšení přenese i na diváky. Povedlo se. Deadpoolovi by se dalo vytknout hodně, ale svou odzbrojující upřímností a radostí z toho, že vznikl a je přesně takový, jaký si ho Reynolds s Millerem vysnili, si vás nakonec bez problémů získá. Pokud vám tedy nevadí vtipy o masturbaci a nadprůměrný počet usekaných končetin. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $363,070,709Tržby Celosvetovo $783,112,979Tržby za predaj Blu-ray v USA $70,676,805Tržby za predaj DVD v USA $36,667,103║ a máme tu prekvapenie roka 2016, Ryan Reynolds z tuctových "drevených" úloh sa konečne poriadne našiel a žiary vo svojej životnej úlohe a ponúka bohatú paletu hlášok v sprievode z bláznivou akciou, dejovo jednoduché ale maximálne účelové, dravé a správne drsné, miestami priam excelentná zábavnosť, maškrta ktorá dala značke Marvel nový lesk /videl v kine: 100%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Koukat se na Deadpoola je trochu jako jít po Václaváku s ožralým kámošem, který si stoupne uprostřed chodníku a začne chcát. Každých deset vteřin zařve: BACHA MÁM V RUCE PTÁKA!, což je nejdřív docela funny, ale pak se to stane krapet předvídatelné a únavné. Deadpool je odlišný ne tím, že by se tolik od ostatních superheroes lišil, ale tím, že odlišnost neustále tematizuje a sype divákům do ksichtu. Jinak je úplně stejně průhledný jako CapAm, jen tam, kde se kapitán chová jako Dušín, se Deadpool nutně zachová vždy jako kokot. Je to prostě modelový návrat potlačeného. Marvel tak dlouho odsouval násilí, vulgaritu a sex ze svých filmů, až vzniklo dost materiálu na Deadpoola, který ukázkově zaplňuje všechny díry (pěstí). Funguje to jako objednávkový fan service a lubrikant pro další X-Meny, kde se určitě nebude klít a masturbovat. A stejně tak pro celé marvelovské univerzum, ať už za ním stojí kdokoli. Neberte to špatně - hlášky jsou bezva, akce fajn. Ale pod pozlátkem frků vo korektnosti a honění péra je v jádru úplně stejně jalová romantická story se špatným padouchem (Ed Skrein = lame), jako v případě mnoha dalších komiksáků. Deadpool vydělává na tom, že na svoje slabiny poukáže, ale výsledkem není tak zábavná a soudržná podívaná jako Strážci galaxie, ale spíš zmateně kličkující přešívka, která svoje slabiny maskuje pubertálními výstřelky. Jen to z mého pohledu nefunguje jako film, ale spíš jako fanboyovská směsice gagů s proměnlivou úrovní. S rostoucí stopáží roste i pocit, že film jede na automat a na jeden dobrý gag vychrlí tří průměrné. Takže OK, beru, ale okouzlení Kick-Assem se neopakuje, Vaughn trotiž dovede chcát proti větru i bez toho, aby vám stokrát zdůraznil, že při tom drží v ruce ptáka a to se nedělá. Škoda, že mi není o 20 let míň. Jak správně poznamenal kolega Samohan Řepák: byl by to nejlepší film, co jsem kdy viděl. Tohle musím v tradici českého filmu překřtít na SUPERHRDINSKI FILM. [60%] ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z malého/bezvýznamného štěku ve Wolverinovi rovnou do první ligy? Tohle srazilo všechny odborníky (přes kvalitu - kritiky, ano :) - i tržby) do kolen. Nevěřil jsem, že ten film může fungovat. Obavy z roztříštěnosti filmu do jednotlivých vtipných scén se ale nenaplnily a to halvně díky skvěle zvolené struktuře vyprávění. Deadpool ale hlavně láká diváky na specifický humor (kdo sledoval internet, sociální sítě a plakáty okolo Deadpoola, ten ví...) a tady nabírá film opravdu na obrátkách. Je tu hromada narážek na jiné filmy, na Wolverina, na Xmeny, na casting filmů... a pak je tu tuna sexistických vtipů, které pobaví většinou největší pr*sata v sále (a jejich partnerky, co se smějí také všemu:)). Když nad tím zpětně přemýšlím, většina těchto "Im touching myself tonight" vtipů je vlatně zbytečná a film by fungoval i bez nich (a jejich kvalita je neuvěřitelně různorodá). Sečteno podtrženo, tohle je jiná komiksárna, sprostá, odvážná a procenty hodně nadhodnocená, ale i přesto zábavná! PPS: je to vlastně správně, aby si film uvědomoval sám sebe a kritizoval okolní universa nebo obsazení rolí?:) To už je na jinou diskuzi... PS: jsem sám zvědav, co ještě se z prvního Wolverina "odřízne" vzhledem k tomu, že Deadpool má svůj restart, Gambita čeká to samé... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Očekávání naplněna. Deadpool je snovým projektem několika lidí a je to na něm zatraceně vidět, comicsová revoluce se nicméně nekoná. Vervu, se kterou v kinech řádil Kick-Ass nebo Kingsmani, tady bohužel nenajdete. Stejně tak nedojde na nějaké zásadní překvapení, rozhodně to ale neznamená, že by hrozila nuda. Naopak, Deadpool obdivuhodně funguje hlavně tam, kde byste to možná nečekali, jedná se totiž o vydařenou romanci, kterou neskutečně táhne Morena Baccarin. Právě díky ní film nemá moc hluchých míst a šlape i skrz slabší pokusy o humor. A jelikož má snaživý Reynolds kam (respektive za kým) směřovat, nemusí se jen potácet mezi uštěpačnými poznámkami a překvapivě dobrými akčními scénami. Takže jo, občas to skřípe a příběhově se jede podle učebnice, pořád je tu ale dost tref na to, abyste se v kině bavili. A to už od vynikajících úvodních titulků! (7/10) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

My Little Pony: The Love Story Movie... Není to ani zpola tak podvratné a punkové jako Kick-Ass. A to až do té míry, kdy na to jak moc se to snaží všem těm komiksovým blockbusterům a hollywoodské mašinérii ukázat zdvižený prostředníček, tak je to ze strany tvůrců vlastně až překvapivě připosraná sázka na jistotu hrající dle stejných pravidel (přisprostlý krvavý eRkový kabátek na tom nic nemění), protože Deadpool není nic jiného než zcela standardně vystavěný komiksový origin. Jenže zdaleka ten nejlépe vystavěný komiksový origin za poslední roky, který funguje jak ve vážné rovině cesty za pomstou, tak oproti všem předpokladům i v romantické linii, která není pouze nutným zlem. A to že to je celé zaobalené do meta uvědomělého, neustále na diváka pomrkávajícího, čtvrtou stěnu bořícího a nahláškovaného hávu vymáchaného v potocích krve je jen chutná třešinka na dortu. Ano, je tu i větší než malé množství infantilních a pubertálních "prcičkovských" frků na jedno brdo, které se rychle přejí, jenže tady je v každé minutě stopáže tolik "humorů" (nebo aspoň pokusů o něj), že se v té tsunami i ty slabší prostě ztratí. Akorát bych pro příště ocenil něco více hodného Deadpoola. Třeba jeho osobní pifku na vrcholné manažery Marvelu či něco podobně střeleně meta a utrženého ze řetězů. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nahláškovaná poloparodie, kde ani nejde tolik o akci, jako o Deadpoolovy kecy. Ryan Reynolds je dobrej, Morena Baccarin od dob Firefly nezestárla snad ani o den, akorát ten záporák mi přišel jako takovej homouš. Mám teď chuť koupit si hru Deadpool a číst si jeho komiksy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„ZASRANEJ MUTANT!…“ /// Hláškující magor, kterýho prostě musím mít rád, páč je tvrdej (všude) a není to hrdina. Navíc je zase od dob Joe Hallenbeckas někým v akčním světě prdel! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Přesvědčím se, že nezáleží na obličeji, ale na tom, kdo si na něj sedne. 2.) Rád paroduju. 3.) Thx za titule „fceli medvidek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE *** NAPĚTÍ * ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

OK, oprava: TOHLE, nikoli Ant-Man, je vším, co Strážci galaxie slibovali a čím ani omylem nebyli. Konečně lovestory, s kterou se můžu stoprocentně ztotožnit. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama