Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 987)

Tosim 

všechny recenze uživatele

KONEČNĚ natočil někdo film z X-Menovského univerza, který má vtip, nebere se tolik vážně a překvapivě reaguje i sám na sebe. Je to opravdu oživení jak sviňa, přece jen, člověku dochází, že superhrdinové řeší tu více, tu méně obdobné věci. Mínus Deadpoola je bohužel ten, že přes jeho hláškování a fuckování si nejsme úplně jisti, jestli alespoň tu lásku myslí naprosto upřímně a vážnější momenty nemají takovou účinnost. Leč na dvojku už půjdu do kina!! 90%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som, nikdy som nebol a nikdy ani nebudem fanúšik komiksových snímkov, ako boli napríklad X Men-i a jemu podobní teploši v obtiahnutom pyžame s motívom pavúka. Popravde, "DeadPoola" som si viac menej pozrel zo zvedavosti, či tu všetkým s tým rozdávaním percent "zadarmo", jak domácich udených výrobkov na jarmoku nejebe. No a musím priznať, že ma NEČAKANE pohltila davová psychóza, pričom sa s hrdosťou pridávam do skupiny fanúšikov Cardu-retardu v červenom ninja plášti. Je dosť pravdepodobné, že svojím hodnotením trošku preháňam, no naposledy ma bavil Thor so svojím kladivom na "čarodejnice", možno posledný "indi vindi" Superman či Netopier hlásajúci grandiózny príchod za pomoci zaprášeného lampášu z povale, pričom tento počin je predsa len vzhľadom k odľahčenému spracovaniu s množstvom priblblého humoru, ktorý mi neskutočne sadol, či osobitého prístupu k poňatiu spravodlivosti, predsa len lepšou zábavou. No a čuduj sa svete, aj JA taký vypichávač podstaty, hľadateľ pointy či frfloš z radu siedmych trpaslíkov, som sa dokázal na tento snímok pozerať odľahčene, a tak mi neostávalo nič iné, iba udeliť "jackpot". Vďaka za kopec srandy vy dvojica zmrdov, vďaka Vám som pri sledovaní DeadPoolu mierne inteligenčne omladol. Malá rada na záver, tu ide o zábavu, nie o výchovu jak v "Seven Heaven". Kľudne vypnite hlavu, a budete spokojní (možno). No a teším sa na "Zombieland 2" vy beťári! ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Deadpool je velká sranda, očividně nadšený film, který si jeho tvůrci zamilovali už dávno a teď je na čase, aby si ho zamilovali nebo alespoň oblíbili i diváci. Vtipů jsou metráky a jsou různé - těch vulgárních je nejvíce a bohužel mě po nějaké době začaly mírně nudit, působily čím dál více nuceně. Jenže potom tam jsou vtipy další, které si utahují z ostatních filmů i z tohoto filmu, a dokonce několik očividně inspirovaných Monty Pythony. Když se Wade a Vanessa dohadují, kdo měl horší dětství, je to jako pythonský skeč Four Yorkshiremen, když se (Kapitán) Deadpool bije s Colossusem (což je tedy jednoznačně nejvtipnější scéna), je to jako souboj krále Artuše a Černého rytíře. Dokonce ve filmu padne také jméno Basila Fawltyho (které ovšem české titulky dost nepochopitelně změní na Hugha Granta, stejně jako ze Zámotku udělají E. T. Mimozemšťana)... Tak tenhle druh humoru mi byl samozřejmě bližší. "Zdálo se mi o Liamu Neesonovi. Unesl jsem mu dceru a jemu se to nelíbilo. Ty filmy jsou už tři. Jestli on nebude špatný rodič." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc si cením toho, že amíci jsou schopný inovace i v rámci subžánru "superhrdina", protože takový svěží vánek potřebuje po práci každá běžnými starostmi unavená mysl. Film, který se už od úvodních titulků evidentně nebere vážně, dokáže pobavit a pokud od filmu nečekáš, že snese zlaté vejce, budeš odcházet uspokojen. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Wade-fucking-Wilson vrací úder, Deadpool 2.0 konečně dostal sólovou, díky bohu s eRkovým ratingem a OMG, naprosto luxusní hitparádou nápadů, kterým chybí v podstatě jenom jistější ruka. Od bourání čtvrté zdi, přes kolosální počet useknutých končetin, až po neuvěřitelně sexy Morenu Baccarin - Deadpool je v kině ultimátním vlhkým snem všech geeků, který se takřka splnil. Se šťastným koncem na druhou. Do příště už jen vyladit ten příběh, obsadit Brada Pitta do vedlejší role, a bude to totální orgáč. 8/10 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • V komiksu z roku 2004 se Deadpool popisuje jako Ryan Reynolds zkřížený se psím plemenem šarpej. (Scorp)
  • Ryan Reynolds (Wade) splnil přání nemocnému dítěti, které chtělo (ještě nedokončený) snímek vidět před svou smrtí. Chlapec se jmenoval Connor, zemřel v roce 2016 a Ryan se rozhodl, že mu vzdá hold. Proto Wade navrhuje Vanesse (Morena Baccarin), že se jejich syn bude jmenovat Connor. (Duoscop)
  • V původním scénáři bylo několik barových scén, ve kterých postavy sázejí na to, kdy a jak zemře zpěvačka Amy Winehouse. Kampaň filmu byla postavená i na tom, že Deadpool (Ryan Reynolds) a jeho tvůrci mají odvahu dělat si srandu ze všeho. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama