Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z těch lepší, kterému pokud něco chybí, tak je to jednak podržtažka (ach, kde jsi Hastingsy Hugha Frasera a dokonce i to Agátino potřeštěné alter ego by se hodilo) a především bych ocenil trochu víc humoru, neboť vážnost kapající z každého centimetru filmového pásu (nebo z harddisku, to je fuk) Suchetovi zas tak nesluší. Ale jinak? Skvělé, až perfektní s výbornejma vedlejšíma postavama a pointou, která je sice překombinovaná, ale přesto fajn. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E04. Zajimavy dil odehravajici se nejaky ten rok pred 2. svet. valkou, riznuty spionazi a tajnymi informacemi cennymi pro Hitlera. Riznuty je pouzito zamerne, protoze je nalezen probodeny muz, kolem ktereho jsou rozestaveny ctvery hodiny. Vsechno v jednom nenapadnem, tichem dome, kdesi v Doveru. Porucik namornictva z MI6 (zdravim Bonda! ;) ma pocit, ze vrazda nejak souvisi s nedavno ukradenymi dokumenty, pri cemz zemrela jeho mila. Pripadu se ujima Poirot i pres remcani mistniho inspektora. Libila se mi ta replika, ze "ta vrazda je kazdou minutou zamotanejsi....coz znamena jedine, ze reseni musi byt velmi jednoduche" :) To bylo hezky trefne. A i kdyz to uplne snadne nebude, jde o to, ze opet nemusi byt vse tak, jak se na prvni pohled zda :) Z hercu je tu vyrazny T. Burke jako porucik Race. Ma hranatou hlavu a trochu vadny ret, jakoby operovany po nejakem rozstepu :) Ale je fajn mit mezi "beznymI" herci nekoho zvlastniho, aspon se mi pri nazvu tohoto dilu vzdy vybavi. Neni to uplny seladon, a tak se do romanticke linky, ktera tu take je, docela hodi. Lokace s radovymi domky, ale i sloupovi, kde se stane dalsi vrazda, uz tvurci pouzili drive, at uz v Poirotovi nebo Marplove. Aspon ze ty krasne doverske utesy tu jeste tolik nebyly (jen v jednom dile z letadla, tusim:) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh so špionážnou zápletkou, trochu prekombinovaný a uveriteľnosť Poirotových dedukcií vyšetrovania vrážd trochu pokrivkáva. Samozrejme brilantne vraždy vyrieši a ešte aj niečo naviac pre tajné služby MI6. Poirot samotný je ako vždy bezchybný, tentokrát zhnusený zo služieb miestneho hotela a jeho ponuky nápojov. –– Takže on se tam přišel nechat zabít, že ano? ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozdní knížka od Agáty, která nemá zas tak dobrou pověst, ale TV adaptace se podle mě zdařila dost slušně. Hodiny chvílema malinko drhnou a vyskytuje se tu pár až přílišnejch nepravděpodobností nebo překomplikovaností (a dost šablonovitej motiv děvčete v nesnázích), ale závěrečný rozřešení na mě přesto zapůsobilo velmi slušně - poměrně psychologicky uvěřitelný a líbilo se mi i pár hereckejch výkonů. Hezkej komentář - kaylin ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi povedený díl s napínavou zápletkou. Hercule nám trošku zestárnul, ale na jeho belgickém šarmu to nezanechalo nejmenší stopy :) Jinak nevím, jestli předloha Agathy obsahovala tolik jiskření a romantiky jako nabízel seriálový díl, ale dalo se to přijmnou, když je to všechno ve stylu gentlemanství třicátých let... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)
  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)

Reklama

Reklama