Reklama

Reklama

Kluci jsou zpět

  • Austrálie The Boys Are Back
Trailer

VOD (1)

Dospívání může být dobrodružstvím na celý život. Joe (Clive Owen) pracuje jako sportovní novinář a se svou ženou Katy a malým synem Artiem tvoří očividně harmonickou rodinu. Až do okamžiku, kdy Katy náhle zemře na rakovinu. Film pojednává nejen o tom, jak se oba se ztrátou milované manželky a matky vyrovnávají, ale i o Joeově vžití se do role samostatného rodiče a přijetí odpovědnosti návratu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe film, kde ma Clive Owen neiritoval. Plynulo to krasne rychlo, ziadne hluche miesta a obcas som mala pocit, ze by to snad ani sam zivot lepsie nenapisal. Po tragickej udalosti sa otec rodiny rozhodne venovat svojmu mladsiemu synovi tak, aby stratu matky pocitil co najmenej. Do toho ho vsak zacnu strasit hriechy minulosti, ako casto nebol doma, plus sa mu ohlasi syn z Anglicka, ze by chcel prist na navstevu. Zrazu sa musi vysporiadavat s vlastnym smutkom, smutkom syna, zvladanim dvoch synov a do toho narocna praca a komplikovany vztah zo svokrovcami. Naozaj krasny film, ktory ma velmi potesil, pretoze o tomto je zivot. Pokus, omyl, pokus, omyl. Plus moja nadherna Australia, co viac dodat :) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hal Lindes: 1. Illgresi ,2. Indian Summer ,3. Festival ,4. Fljótavík ,5. Straumnes ,6. Ára báturInní mér syngur vitleysingur ,7. Samskeyti ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

To nám v tom pravdivém příběhu zase jednou zvěstovali vnitřní hnutí postav tak geniálně, že jsem je úplně chápal a zcela se s nimi sžil. Nééé, to byla ironie. Hlavně, že tam hraje melancholická hudba, když se mám dojímat. Mimořádně nijaký, absolutně bezinvenční film, zřejmě papouškující svojí předlohu v ději, neschopný vykreslit postavy tak, aby se jim dalo věřit, že žijí. Že se jim jen nedějí předepsané události. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný drama o sblížování otce a dvou synů, sice příběh se vyvýjí velice pomalu,ale nenudí a má rozhodně co říct a působí reálně a živě, nicméně bohužel nedokáže nějak extra zaujmout. Ale Clive Owen tu je naprosto perfektní a přesvědčivej, že sem mu tu jeho nekonečnou trpělivost, snahu a převtělení do hravýho kluka neuznávajícího moc pravidel hravě uvěřil. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Já vím, že to jenom fikce, ale často mě napadalo, jak mohl tento muž s emocionálním rozsahem lžičky na čaj vůbec mít smysluplný vztah se svojí (druhou) ženou, nebo s kýmkoliv? Autor memoárů, na kterých je film založený, se někde vyjádřil, že po smrti manželky se ocitl v situaci, kdy se "musel starat o svého syna a sám přitom ani nevěděl, jak vyprat prádlo". What the hell. Tři hlavní herci jsou velmi dobří, ale prostě ten příběh a jeho pojetí... Působí hrozně staře nebo zastarale, nebo možná nerelevantně je to správné slovo. Vypořádávání se se smutkem se přece dokáže obejít bez těch "nejhorších" klišé, ale tenhle film se na ně spoléhá ve velkém. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Charismatický Clive Owen v roli tatíka dvou synků, na něhož padá tíha výchovy jeho potomků i ostatních věcí, které dosud zvládala jeho žena, kterou však porazila rakovina. Coby sportovní redaktor trávil spoustu času na cestách a chvíle, které tak nemohl trávit s rodinou, i plnění svých rodičovských povinností tak většinou kompenzoval alespoň dary, které svému nejmladšímu synovi z cest vozil. Nyní na jeho bedrech spočívá veškerá výchova i péče o domácnost, práce a ještě k tomu se do děje vloží i jeho starší syn. Kluci jsou zpět není scénáristicky, ani obsahově příliš nápadný a výrazný snímek. Jeho děj ve velké míře stojí na sympatickém hereckém obsazení. Snad jen ten jeho nejmladší synek, Artie, mě často štval. A když už jsem si myslela, že by ho ty jeho rozmazlenecké, ukňourané a hysterické projevy, kdy se choval jako otravný fracek mohly přejít, začal znova:) Ale pak se také docela umoudřil. To už na scénu nastoupil Harry, jeho starší syn. Ten si mé sympatie získal a až na pár "puberťáckých" scének, ve kterých to vypadalo, jakoby chováním z oka vypadl svému bráškovi, se mi velmi líbil. No jo, ti britští hoši:) Velmi mile mě překvapila scéna, ve které Clive ve svém článku píše o Michaelu Phelpsovi. Tím si mě získal:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický počin z prostředí krásné Austrálie o muži, kteří se snaží vyrovnat se smrtí manželky a sblížit se se dvěma syny. Působivé drama, přestože moc neodsýpá. Nostalgickou atmosféru navíc neskutečně kazí ten malý uvřeštěný spratek. Jinak je to ale citlivě a uvěřitelně natočené. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě "dostal" - výborné herecké výkony 3 hlavních "kluků" - žádná přehrávačka ani útok na city, prostě silný a věrohodný příběh ze života. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Just say yes..." C. Owen sa aj produkčne podieľal na snímke, ktorá automaticky žiadny komerčný potenciál ani cieľ nemohla mať. S takýmito "obyčajnými" príbehmi zo života to už tak väčšinou býva. Príbeh je pomerne dobre napísaný, len sa mi nedostal pod kožu tak, ako som si myslel. Napriek tomu ide o slušne pozerateľný štandard, v ktorom ma najviac zarazila výchovný metóda - "Just say yes", ktorú mala rodina napísanú na chladnička. Doprajte deťom takúto hlúpu metódu len na jeden mesiac a nebudete rozkazovať vy im, ale oni vám. "Tati môžem čokoládu?" áno... "Môžem ešte jednu?" áno... "A večer pred spaním a jednu do postele?" áno..."Môžem klapať kladivom po nábytku?" áno..."A môžem ti jednu zajebať po tej plešivej hlave?" no..., áno, udri si...Just say yes! a je po vás, pretože deti bez dozoru a rešpektu - hotoví teroristi! 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V poslední době jsme byli zvyklí vídávat Clive Owena v akčnějších věcech, přesto musím uznat že mu role ovdovělého muže slušela. Nic na tom nezměnil ani fakt že jeho syn je totální rozmazlenec, kterému je dovoleno vše co si umane. Nejsem ovšem specialista na výchovu dětí, takže těžko posuzovat. Film mi místy připomněl atmosféru některých Hallströmových filmů. Prostě čas plyne a plyne a .... ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Charismatický Clive Owen v dramatu podle skutečné události, jež poměrně působivou formou demonstruje, co všechno může život přinést a odnést. Když už si člověk myslí, že je spokojený a šťastný, tak se něco musí nutně pokazit a návrat do reality může být někdy velkým rozčarováním. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Viděno na ČT2 v příšerném českém dabingu. Bože, to zas byl film o hovnu. K zalknutí nudný, zbytečný a protivně melodramatický. A Clive Owen vypadá, jako kdybyste spojili Jaka Gyllenhaala a Mela Gibsona, což mě permanentně iritovalo. Za sebe říkám NE téhle ufňukané filmařině, která nám vítězoslavně sděluje všechny ty banální pravdy o životě stylem, která nemá daleko k německým romantickým seriálům z 90. let, typu Doktor z hor. Dvě hvězdy za hezkou kameru i hudbu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Ztratil milovanou ženu ( manželku ), aby následně našel ( cestu ) nikoliv k jednomu, ale rovnou k dvěma synům. Takhle nějak si představuji přízvisko milý, hřejivý, " obyčejný " snímek ze ŽIVOTA. Žádné útočení na divákovy city, " pouze " citlivě převyprávěný příběh o vztahu otce - syna (ů) a jejich vyrovnávání se se ztrátou milované osoby - manželky ( matky ) . Konečně ( po delší odmlce ) opět role, ve které mohl Clive přesvědčit o svých nesporných hereckých kvalitách. Naprosto přirozený, nenucený, civilní herecký výkon v kombinaci s volně plynoucí Hicksovou režií, která nikam nespěchá a nádhernými scenériemi Austrálie dělají z tohoto snímku nezapomenutelný zážitek. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Nicim zajimavy film. Vlastne byl zajimavy jen tim, jak malo emoci z nej clovek citil. U takoveho tematu bych cekala alespon trochu vic nez nic. Bylo to prazdne a ploche. Maly Artie byl tak nesympaticke dite, ze jsem s nim nedokazala vubec soucitit, a v nekterych situacich bych ho nejradsi serezala. Vztah se strasim synem Harrym uz byl o neco poutavejsi, ale porad je tenhle film nicnerikajici ztratou casu. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Ohromující film s vynikající pointou a krásným příběhem. Vážně mě hodně zaujal a ještě více tím, že je podle skutečné události a to je také vidět, jelikož je vážně "ze života". Clive Owen je skvělý a dokáže se vžít do své role. Musí být rozhodně těžké to, co zde prožívá on a neřekla bych, že to zvládne každý chlap. Jediný kdo mě štval byl malý Artie - více rozmazlené a oprsklé dítě sem ještě nezažila. Vážně skvělý snímek, který nenudí, krásně odsýpá a dokáže zaujmout. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Skvelý Clive Owen... taktiež vizuál potešil, príbeh miestami nadchol... Boys Are Back, ak je to vážne inšpirované skutočnou udalosťou tak potom klobúk dole... 7/10 nerad to priznávam, ale snímok potešil... ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že toto drama zahřálo. Slušný děj a situace, kdy se rodina musí vypořádat ze smrtí manželky a maminky. Je sakra težké se s tím vyrovnat a dál žít. Nechtěl bych být v kůži manžela a tatínka. Najednou se musí vyrovnávat nejen sám ze sebou, ale i se svým klukem, který to navíc taky dává najevo a to už je doslova k zbláznění. Jen se zkuste do takové role vžít.. Tetnto snímek je založen na pravdivé události a já jen doplním, važme si, že jsme zdraví a také že je zdravá naše rodina či blízcí a že je máme!! 70% ()

Reklama

Reklama