Reklama

Reklama

Místa

Trailer 1

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi (Vladimír Polívka) a Markovi (Jan Cina) je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna (Johana Matoušková) a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy. Annin otec má navíc k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Děj se odehrává v 90. letech na malém městě, kde nelze dělat nic, ale zároveň i tak trochu všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (92)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tak blízko, ale přitom tak daleko. Jak já bych moc potřeboval a chtěl, aby to vyšlo! Jenže na rozdíl od Pout už nemůžu nadhodnotit z principu, tady je vidět konkrétní autorská limitace v polopatičnosti a strojenosti Špačka (či Štindla?), která jim brání a nejspíš bránit bude vždy dostat se k jádru věci. Přesto hodně aspektů vnímám velmi pozitivně - podobně jako u loňské Rozkoše, která ve mně nakonec taky vybobtnala ke zvýšení hodnocení. Atmosféra bezcílností, bezradnosti a bezkontextovosti je tu každopádně skvělá. Jen by to potřebovalo věrohodnější postavy, které by ji žily, a možná důvod, proč už jsme tu vlastně zase v bezčasí. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na dusivé dějové bezvětří, ve kterém herci předříkávají každý dialog jako nedělní chvilku poezie, jsem si zvykal snad až do noční návštěvy lesa. V tu chvíli jsem pochopil, jak rychle umí tohle nesmělé klopýtání životem změnit náladu a konečně mu dokázal uvěřit. Dotlačit ho do finiše se sice daří jen napůl (hlavně kvůli přítomnosti snad čtyř konců), ale sympatie zůstávají relativně silné. Poslat tuzemskému publiku takhle antidivácké sousto je zkrátka odvaha. ()

Reklama

nula87 

všechny recenze uživatele

Kdyby to autoři udrželi v tom bezcílném nicnedělání, které prožívají hrdinové v první polovině, bylo by to sice místy asi nudné a dlouhé, ale jako výpověď o mládeži, která neví, co sama se sebou dělat, by to mohlo fungovat. V okamžiku zvratu do gangsterky s historkou o pomstě to ale jde do kopru... 45% ()

Chřástal 

všechny recenze uživatele

Zezačátku neokoukané a fajn a právě ta místa, kam se postavy uchylují / kde se oddávají zevlingu, dodávají zvláštní atmosféru osamění a přitažlivé opuštěnosti a taky nejspíš symbolizují vnitřní stav hrdinů. Hlavní postavy jsou dva provokatéři s příčinou – zdá se, že to nedělají jako rození šprýmaři, ale spíš ve smyslu „provokuju, tedy jsem“, aby pocítili, že žijou, a děláním ostudy přehlušili absenci smyslu, případně tím okomentovali nějaký kýč. Jenže od půlky (tak asi od konce „výletu“) se to najednou začíná rozpadat jak Vandammovy čínské kecky v Kontrabandu, postavám se vkládají do úst dost nepravděpodobná moudra a volant ústeckého trolejbusu je strháván ve směru „thriller o pomstě“, přestože v tom směru není žádné trolejové vedení. A konečné zadostiučinění včetně „returnu“ záporákovy hlášky je ve skutečnosti tak nepatřičné, až to bolí. Což vzhledem k působivosti (to i díky skvělé hudbě) mnoha scén zamrzí. Rozpačité *** ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu ledacos dobře funguje: atmosféra, dobře obsazení herci, výběr písní apod. Na druhou stranu je scénář takový nějaký nedotažený a název o ničem (což si na rozdíl od Kima Ki-duka naši tvůrci nemohou dovolit, pokud chtějí, aby na film někdo přišel – já šel v pátek večer jeden den po uvedení filmu do kin a nepromítalo se, protože jsem byl jediným zájemcem). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se odehrává v lokalitě Černá skála, která však ve skutečnosti neexistuje. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Ústí nad Labem, Litoměřicích a Praze. (Terva)

Související novinky

Reklama

Reklama