Reklama

Reklama

Místa

Trailer 1

Drama o lásce, ztrátě a pomstě. Dvěma devatenáctiletým klukům Adamovi (Vladimír Polívka) a Markovi (Jan Cina) je jejich rodiště těsné, zároveň ale moc nevědí, co si se svými životy počít. V tu chvíli do jejich světa vstupuje dcera místního prominenta Anna (Johana Matoušková) a vnáší do něj tajemství, napětí a touhu. Zdánlivě nudné a usedlé město před nimi začíná odhalovat temné spodní proudy. Annin otec má navíc k dceři velmi ochranitelský vztah, a když se trojice zaplete do konfliktu ústícího v krvavou rvačku, usoudí, že přátelství jeho dcery s Adamem a Markem může být nebezpečné... Místa jsou novým projektem tvůrců nejlepšího filmu roku 2010 Pouta. Děj se odehrává v 90. letech na malém městě, kde nelze dělat nic, ale zároveň i tak trochu všechno. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (92)

mira007 

všechny recenze uživatele

Jak zahnat bezcílnou nudu mládeže devadesátých let v severních Čechách? Natočit nudný film? Na místech jsou zajímavá jen obrazové nasnímaná místa ( viz. nedostavěná rezatá loď ) , ale příběh a postavy mi do hlavy moc nevlezli. Asi první hlavní role malého Bolka, ale myslím, že natočí určitě ještě něco lepšího, což se o Radimovi Špačkovi asi říct nedá. ()

Davies182 odpad!

všechny recenze uživatele

Nejvyčerpávající film. Film s nejsardoničtějšími dialogy. Nejkomičtější scénář k filmu. Nejnevěrohodnější herci... A tak dále. Český lev by mohl z fleku uvést desítku nových, negativistických kategorií. Místa by válela. Je mi to líto a jsem smutný. To je teda kabaret, todlecto! Ehm. ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Problémem Míst je to, že většina diváků bude očekávat další Pouta, a to se jednoduše nemůže povést, protože takový film u nás vznikne jednou za dekádu. Špaček se Štindlem chtěli zkusit něco trošku jiného, ale úplně se jim to nepovedlo. Předně oceňuji povedenou syrovou atmosféru, která je hodně ponurá a koresponduje s prostředím, do něhož je děj zasazen. Jsou tu i na naše poměry některé hodně dobře a zajímavě natočené scény (bitka v lese) a celé to má vesměs vydařenou kameru. Problém pak nastává v příběhové linii, která je dost neukotvená a zpočátku to vypadá, že půjde o další film o dospívání a hledání prvních lásek, později se ale rozvine jakási česká variace na western o pomstě s osamělým hrdinou. Tahle linie na mě osobně fungovala asi nejvíc, protože jsem chápal motivaci postav a tak nějak to celé mělo spád a náboj. O to větší je škoda, že se tvůrci s tímhle nezačali zabývat dřív a místo toho zvolili dost rozvláčný rozjezd, který je vlastně hodně dlouho o ničem. Potěší obsazení neznámými tvářemi, ústřední trio je velmi dobré a hraje hodně civilně, což je jedině dobře. Místa opět nejsou diváckým filmem a po výtečných Poutech půjde pro moho lidí o zklamání, osobně si ale myslím, že zatracení nezaslouží, protože mají skvěle fungující momenty, bohužel ale také dost balastu. 60% ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Nejsmutnější filmy jsou podle mě ty, které skrývají potenciál něčeho opravdu hodnotného, co se ale ve výsledku nepovede. A to je i případ tohoto filmu. Námět je evidentně silný. 90. léta, éra divokého kapitalismu a v něm dva kamarádi, co se chytnou místního velkopodnikatele a zároveň i mafiána. Na jednu stranu mu přinesou úspěch se zvýšením poslechovosti jeho soukromého rádia. Na stranu druhou se zamotají do dosti nebezpečné hry. Ale jak tu přesně napsal Tosim přirovnání s vypuštěnými zajíci. Buď na úrovni scénáře, technického scénáře nebo počtu natočených záběrů vznikl evidentně problém, kdy důležité dějové zvraty občas zanikají nebo jich i část chybí. A divák občas ztrácí kontrolu nad samotným dějem. Je to obrovská škoda, protože hlavní dvojice, Polívka a Cina, se na svoje postavy perfektně hodí a hrají je dokonale. A Lokace z Ústí nad Labem a okolí vytváří výbornou atmosféru onoho rozhraní mezi nadějí a apokalypsou, která v devadesátých letech panovala. A zvláště v tomto kraji, který se z části přeměnil na sociálně vyloučenou lokalitu. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Na dusivé dějové bezvětří, ve kterém herci předříkávají každý dialog jako nedělní chvilku poezie, jsem si zvykal snad až do noční návštěvy lesa. V tu chvíli jsem pochopil, jak rychle umí tohle nesmělé klopýtání životem změnit náladu a konečně mu dokázal uvěřit. Dotlačit ho do finiše se sice daří jen napůl (hlavně kvůli přítomnosti snad čtyř konců), ale sympatie zůstávají relativně silné. Poslat tuzemskému publiku takhle antidivácké sousto je zkrátka odvaha. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (4)

  • Příběh se odehrává v lokalitě Černá skála, která však ve skutečnosti neexistuje. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Ústí nad Labem, Litoměřicích a Praze. (Terva)

Související novinky

Reklama

Reklama