Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
YumiOkami

YumiOkami (hodnocení, recenze)

Já jsem to viděla v roce 2011 v kině a zapomněla jsem to ohodnotit. Hlava jedna zapomnětlivá :-) Ale je hezké si vzpomenout na rok 2011 :-))

makufka

makufka (hodnocení, recenze)

PROBOHA! dyť je to vynikající film... jakmile tady film dostane málo bodov hned zkraje, tak se všichni nechají strhnout a dávají taky nízké hodnocení, děs fakt.

Kefidlo

Kefidlo (hodnocení, recenze)

Rainwalker: uz si to zase chvalej na ct... kdo jim to zas  plati ?.... polatnik koncese? :((

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

nudné a nezáživné, hvězdu jenom za animaci. kde jsou klasiky Plívové-Šimkové... tohle děcka nezaujme a aby se to stalo klasikou, to ani omylem.

WDMD

WDMD (hodnocení, recenze)

 

honajz: Modrý tygr rozhodně není nějaký trikový film. Je tam vloženo několik velmi vkusných animací, ale film na nich nestojí, je jimi jen dozdoben.

J. Vandrovec

J. Vandrovec (hodnocení, recenze)

Je zvláštní tento film. Měl jsem tu čest jej vidět před oficiální premiérou tento pátek 17.2.2012 v Klatovském kině Šumava. 

Teď ale již k filmu. Je to nádherně hravý a poetický film pro celou rodinu. Dále je perfektně dokreslený obrazově i hudebně.

Herecké výkony ve všech rolích naprosto bez chyby. Avšak jednu chybku  stejně má dlouho se čeká na Modrého tygra.

Děkuji Ouky za zážitek a neboj se natáčet další filmy. Báječný výlet do osmdesátek.

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

levente: Proti gustu žádný dišputát. Já netvrdím, že když z traileru mám blbý pocit, musí ho mít všichni ostatní. Prostě jsem vyjádřil svůj názor založený na tom, že jsem zhlédl pár desítek tisíc filmů od počátku kinematografie do současnosti, a to bych musel být dement s IQ 40, abych nevypozoroval určité stereotypy, konstrukce a osnovy, které vykazuje každý film. Ano, u porna jsou tyhle konstrukty nejlépe vidět, protože jsou prosté a jednoduché. Ale já jsem ve svém příspěvku psal konkrétně, co mne už na traileru zarazilo. Klišé konstrukce, jak si intelektuál představuje dětský film (na dětský film musí mít tvůrce dětské cítění, jaké měla Věra Plívová-Šimková nebo svého času I Smyczek, případně Ráža), a kde nám chybí dětská fantazie, záplacneme to triky. Na triky děti kašlou (mám dvě děti, vím, o čem mluvím), když je nezaujme příběh, když s nimi nepočítá a když to není dětsky hravé. A z traileru mám pocit spíše těžkopádnosti.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

levente

levente (hodnocení, recenze)

re:Honajz. WOW. To je práce. Panečku! Nebavíme se o pornu, aby bylo jasno. 

 

Ten film vypadá výborně. Nápad s dokreslováním dětských představ je výborný. Co mě dělá radost, jsou exteriéry. Jsou vybrány takové, které mám rád, kde se (mimo svou práci) rád procházím. Mně to navnadilo. Až film shlédnu, uvidím tam příště víc..

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

route60: Protože pracovně den co den zhlédnu minimálně jeden film, za ty roky už jich bude pár desítek tisíc, a z toho vzorku už člověk pozná, jak co vypadá. Rád se budu mýlit, ale z traileru mám přesně ten pocit, co jsem popsal. Hlavně si stojím za tím, že nejlepší dětské filmy české kinematografie nikdy nepotřebovaly triky, pokud tedy nešlo o pohádky.

route60

route60 (hodnocení, recenze)

Proč soudíte něco dřív než to zhlédnete. slatkac říkaš hovadiná? ty jsi to už viděl?

honajz

honajz (hodnocení, recenze)

Tak jsem zkoukl trailer. Mno, klišé na klišé. Přesně takové, jako co si inťoš představí pod pojmem dětský film. Plus samozřejmě hromada triků, to se dnes musí. Tvůrci se odvolávají na staré filmy jako třeba Páni kluci. Tam třeba nebyl jediný trik, a jak to funguje!

Reklama

Reklama