Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzduch, Oheň, Země, Voda – čtyři živly a jejich vládce, samo Slunce, jsou rozezleny zkušeností, kterou na své pouti pozemským světem učinila Dešťová víla. Lidé už myslí pouze na majetek a peníze. Láska a pomoc bližnímu jim neříkají vůbec nic. Mezi takové patří i nejbohatší hospodář v kraji - sedlák Lakota (M. Donutil). Jeho syn Ondra (J. Gottwald) miluje chudou Květušku (V. Kerekes). Jenomže ta by nepřinesla na statek žádné věno, a tak Lakota nutí Ondru do sňatku s bohatou dědičkou pivovaru. Když se živly vrátí ke Slunci, žádají pro lid tvrdé potrestání. Slunce váhá - i přes chyby je má rádo, ovšem je přehlasováno. V poslední chvíli mu pomůže Dešťová víla (L. Vlasáková). Požádá Slunce, jestli by nemohla lidi potrestat sama a vezme lidem déšť. Kraj sužuje sucho. Lidé nemají co sklízet, obilí neroste, sena jsou skoro spálena. Lakota využije situace a slíbí Ondrovi, že si může vzít Květušku za ženu pod podmínkou, že Květuška zařídí déšť. Ta se pak vydá za Dešťovou vílou a musí splnit tři úkoly. Úkoly to budou těžké, přetěžké a ani po jejich splnění nebude mít Květuška s Ondrou vyhráno. Lakota je nenapravitelný... Ale nebojte, nakonec dobro a láska zvítězí, jak už to v pohádkách bývá... (Česká televize)

(více)

Diskuze

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Po dlouhé době slušná pohádka na kterou se dá dívat.

Asenath

Asenath (hodnocení, recenze)

Katee

To bude tim, že k této pohádce také skládal hudbu Petr Hapka. A stejná melodie je i v pohádce O princezně z Rimini (režie Ludvík Ráža, hudba Petr Hapka)..

cccGlenisla

cccGlenisla (hodnocení, recenze)

Možná by se to mohlo jmenovat "Jak byla Květuška za svou dobrotu náležitě vytrestána."

Katee

Katee (hodnocení, recenze)

Artigas:  Jo tahle pohádka taky nestála za nic. DV byla o něco málo lepší....

Katee

Katee (hodnocení, recenze)

Nic, Nic, nic, nic. Velké NIC. Hlavní písnička přejatá z jiné pohádky - Sněhurka ( Schneewittchen und das Geheimnis der Zwerge ) tv film z roku 1992 kde hudbu složil Petr Hapka. Nebo je alespoň VELMY podobná. První tóny melodie zní uplně stejně jako ze zmíněné Sněhurky. Hlavní herci o ničem. Ten blonďák je mi vrcholně nesympatický, hlavně je to ksicht z Ordinace a to už vůbec nesnáším když se někdo takový dál někde objeví. Jediní plus je že to není uječená Troškova pohádka, kde se jen řve, huláká a je to přesycené dialogama, kostýmama a kde čím. Sice je to i tady, ale aspoň to není vlezlé a hlučné. Jedna hvězda.

na příspěvěk reagoval Asenath

Babu06ster

Babu06ster (hodnocení, recenze)

tuhle pohadku si clovek opravdu musi pretrpet, filmu chybí uplne vsechno, děj=tahla nuda, napětí, pohadkovost a to ze dobro zvitezi nad zlem....

Ivi06

Ivi06 (hodnocení, recenze)

Též jsem byla docela zklamaná. Jako krajinky, kostýmy celkem ušly...ale jinak...no hrozně obyčejné. Krásná Lenka Vlasáková to svým způsobem zachraňovala společně s Donutilem, který se mi jako Lakota líbil. Ale jinak, musím se přiznat, že už mě tohle prostě nebaví...to že jsou v pohádkách bohatí zlí a chudí dobří...je to takhle ve všech pohádkách...jako kdyby to byl výchovný prostředek. Pak se nedivím že to u nás vypadá tak jak to vypadá...závist, nenávist vůči bohatým, kteří si všechno "určitě nakradli", a chudí, kteří poctivě pracují....s timhle na mě už nechoďte.

JackRozparovac

JackRozparovac (hodnocení, recenze)

Vyborna pohadka jen chvilkama nudna a takova mrtva ale presto si nezaslouzi takove hodnoceni jake tu hodnoti ostatni!

Aurelia

Aurelia (hodnocení, recenze)

Exteriéry z vesnice pocházejí z obce Zubrnice (okres Ústí nad Labem), kde se nachází skanzen Českého středohoří (můžete přidat do zajímavostí).

Mr.Jingles..

Mr.Jingles.. (hodnocení, recenze)

Můj ty bože, co to je?? Byl to první film u kterého jsem v kině usnula a to je co říct..

brňan

brňan (hodnocení, recenze)

Pánové,toto je podle mě jedna z těch lepších pohádek,když si vezmete,co se v minulosti natočilo......Myslím tím dobu 10 let zpátky.Hudba uplakaná,Ondrášek se taky moc nehodí,leč lakotný Míra Donutil a jeho paní v podání Simony Stašové se mi docela líbí.....Vidím to na smršť tří hvězdiček.

Chase

Chase (hodnocení, recenze)

Teaser v pravym slova smyslu. Jsem podrážděnej jako už jsem dlouho nebyl. Kdyby se aspoň ten hlavní hrdina nejmenoval tak blbě...

sonnak

sonnak (hodnocení, recenze)

Ten trailer je prostě průser. Věděj, že to má navnadit na film, žejo?

Krabak

Krabak (hodnocení, recenze)

Soudě dle traileru...tak bych řekl, že tahle s prominutím zhovadělost nemá v kinech co dělat! Tohle má jít rovnou do TV...

Kamkon

Kamkon (hodnocení, recenze)

Souhlasím, šla bych už kvůli tomu, že by to mohl být návrat k normálním staročeským pohádkám. Hlavní představitelé sice vzhledově nic moc, což však nic neznamená, hlavně že mají silného sponzora za zády. Nejspíš půjdu, ale těším se velmi

Oskar

Oskar (hodnocení, recenze)

Pletu si to s něčím, nebo je to ta deset let odkládaná pohádka televizního Jana Míky?

Sandiego

Sandiego (hodnocení, recenze)

Docela nadějná dobrodružná pohádka s prvky fantasy, která neslibuje žádné pitvoření, ale napínavé putování obohacené i islandskými scenériemi. Snad se v tomto žánru u nás začne blýskat na lepší časy.

Reklama

Reklama