Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dětské herce uměl režírovat Smyczek, Plívová-Šimková, ze současných režisérů Jandourek. Ale Janák to prostě neumí. Navíc má v ruce mizerné karty - naprosto nudný a nezajímavý scénář, výpravu od skupin historického šermu, vtip od Trošky a z Kameňáků (v pozadí sere kůň, ha ha ha), a navíc mu filmem proplouvá neskutečné herecké Voříškové dřevo. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Ehm. Připitomělý scénář vypocený kolem jakž takž dobrodružného děje, za kterým není ale lautr žádná myšlenka, poselství, prostě nic; místo postav jednorozměrné figurky, nanicovatě podbízivé dialogy v ryze současné češtině/pražštině (hlavně aby malým konzumentům hladce vklouzly do uší), herectví pro kočku (aspoň od toho Pavla Kříže jsem čekal podstatně víc než levnou karikaturu složenou z naklánění hlavy, falešných úsměvů a cezení slov mezi zuby), splácaná sterilní výprava bez ksichtu, dtto hudba, minimum atmosféry, stupidní zesměšňování muslimů, zapomněl jsem na něco? Jo – děti jsou z toho úplně na větvi: „Táto, že to bylo legrační, jak tam byl ten velitel zavřený v té kleci?“ (Ne, synáčku, nebylo.) Přidal bych hvězdičku za snaživou kameru, ale nepřidám, takováhle falešná rutinérská náhražka filmařiny si druhou hvězdičku nezaslouží. Sorry, Karle. ()

Reklama

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Tvrz ovládá skupina malých dětí! Nemějte slitování! Na steč!!...... A TOHLE BYLO JAKO CO??? Sázka na neznámé dětské tvářičky moc nevyšla, i když – zatím co já valím ,,bulvy“, mladej se u toho baví. O. Jirák hraje jako v Dívčí válce a všichni jsou tak nějak svým způsobem TRAPNÍ! Dialogy, děj, herci – takže všechno je aspirantem na titul ,,kosočtverec“ ne roku, ale století. Smekám před všemi, kteří tohle dokázali sledovat jako seriál. TENHLE FILM JE NA KONCI JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ V PŮLCE A JÁ ODVOLÁM VŠE ŠPATNÉ, CO JSEM KDY NAPSAL O DRUHÉ NARNII! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět ,,tokající“ T.Voříškovou. 2.) Ještě jsem neviděl vtipného muslima. 3.) Zjistím, že Princ Kaspian je filmovej skvost. 4.) Poznám SHAZOVADLO, vynález, který by nám záviděl i L. da Vinci. 5.) Pro své děti udělám cokoliv. PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Nic víc, než telenovela v kostýmech! Janáka bych zavřel na týden do domácího vězení a povinně by musel stále dokola sledovat filmy Jindřicha Poláka nebo Karla Smyczka, aby si do hlavy vpravil, jak vypadá dobře režírovaný dětský herec. To, co předvádí Janák v režii dětí, je bohapustá ochotničina a to urážím ochotníky. Jinak je úsměvné vidět hraní si na středověk ve zromatizované přestavbě Křivoklátu, který je v této podobě z 19. století. Je zajímavé, že u žánru muzikálního (Noc na Karlštejně) Karlštejn v úpravě ze stejné doby nevadil. Zde ale byla předloha od básnického velikána, režíroval mistr filmového muzikálu Zdeněk Podskalský a jednalo se o film a ne o telenovelu! O co se jedná u tohoto filmu, jsem nedokázal identifikovat a svým časem rozhodně nebudu mrhat, abych se pokoušel to v dalších dílech zjistit. Tu jednu hvězdičku dávám za kameru. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Režijně i scénáristicky slabé, povětšinou velmi nudné až uspávající a především hloupé. Dvě hvězdičky za, na český film, poměrně dobře zvládnuté akční dostavníkové či lukostřelecké scény, ale jinak Karel Janák nijak nevybočuje ze své pověstné rozpačité snahy vypadat co nejvíce cool. 30% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Snímek se natáčel unikátní digitální technologií 4K Red Cam srovnatelnou s klasickým 35mm filmem, která zajišťuje mimořádnou hloubku a ostrost obrazu. Pro své vysoké rozlišení je nazýváno také UHD / Ultra High Definition. Jde o první případ použití této technologie při natáčení podobného filmu v České republice. (Taninaca)
  • Lenka Krobotová, ktorá stvárnila rolu kráľovnej, bola iba mesiac po pôrode, keď jej ponúkli zahrať si vo filme. Štáb preto musel vyriešiť jej brnenie, ktoré musela mať na sebe pri natáčaní. Nedotiahli jej na ňom skrutky, aby mohla svojho potomka kojiť. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)

Reklama

Reklama