Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Recenze (153)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Trošku to nechápu. V Český republice existují fantastický kulisy na parádní rytířskou pohádku. Města, kde se dá točit, tu jsou, a mají po historické stránce úžasné možnosti. Kromě toho tu i lidi, kteří ten středověk dokáží oživit taky jsou. Šermířské skupiny tu totiž taky jsou a řekl bych, že patří mezi jedny z těch nejlepších, co existují. Proč pak ale musí samotnej film vypadat strašně uměle, rádoby cool a debilně? Vždyť mi neřikejte, že samotnejm tvůrcům Pavel Kříž na plátně nepřišel jak debil...To je fakt strašný. Člověk se těší na film ze středověku, i když pro děti, a dostanu ultrapravicovou sračku s hustejma výrazama jak ze současnosti a s příběhem, kterej by rozdováděl i samotnou nesmrtelnou tetu. A přitom tu ty možnosti máme! Celkově mi nejde na hlavu, proč se v naší zemi netočí více historických filmů. Jako kdyby to byl problém...hlavně že cizinci ty historický filmy točí právě u nás. A proč? No protože na to máme kulisy. Dřív bych nad tím nepřemýšlel, ale když poslední roky jezdím do měst a vídám, jak každé město má svojí osobnost a má co nabídnout, tak se opravdu divim. Jen v mým okolí to jsou Nymburk, Mělník, Kouřim, Kutná Hora a další....vždyť to není složitý. Jen by lidi měli svoji práci dělat pořádně a ne to odfláknout a pak na zajímavý nápad nahnat do kina tuny diváků a ukázat jim práci, na které si ani z poloviny nedali záležet. Je to škoda. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dětské filmy a filmy pro mládež byly vždy tím, čím se naše národní kinematografie mohla chlubit, tohle jsme prostě uměli. Karel Janák se rozhodl jít v těchto stopách a navíc druhou nohou měl ještě nakročeno po k západním produkcím vedoucí pěšince velkovýpravného dobrodružného filmu a seriálu. To přímé srovnání s velkými vzory ale drtí - když si už do názvu projektu dám aluzi na kultovní rodinou duchařsko-rytířskou dětskou komedii Oldřicha Lipského, musím počítat s komparací...a z ní projekt Ať žijí rytíři! vychází celkem tristně. Karel Janák tu selhává především jako scénárista, s kvalitou scénáře Zdeňka Svěráka jeho dílko srovnávat opravdu nelze. Na české poměry by ještě ušla celkem dobrá výprava a dokonce i davové scény, útok královnina vojska oplýval celkem překvapivým počtem komparzistů, chyběly ale nápady, vybroušené repliky a hlášky, humor, prostě skoro všechno, co dělá dobrou dětskou komedii dobrou dětskou komedií... Pak tu ale máme ještě ono srovnání se světovou produkcí tohoto žánru - a vezmeme-li si coby příměr třeba ,,podobný" fantasy-rytířský seriál televize HBO Hra o trůny, cílený také především na mladého diváka, náhle tu zeje neuvěřitelně obrovská kvalitativní propast. Tak nevím, je-li tohle ta pravá cesta... ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

AŤ ŽIJÍ RYTÍŘI jsou Janákův nejlepší film určený pro kina, což ale neznamená, že by se jednalo o povedenou žánrovku (ani fantasy, ani pohádka, ani historický), která je leda tak pážetem co do srovnání s českými klasickými pohádkami a hollywoodskými inspiračními zdroji; je pouze snesitelnější než "-ácká" volná trilogie. Na to, aby byli RYTÍŘI historičtí, nemají ujasněno, nakolik chtějí být moderní a nakolik doboví (postavy mluví moderně a přitom sem-tam použíjí historický výraz, středověk slouží jako pouhá dekorace); na fantasy nemají dostatečně promyšlený svět a jeho mytologii, postavy jsou redukovány na jedinou charakterovou vlastnost; pohádce zase chybí nadpřirozeno, protože na strašidla zde věří pouze dospělí. V podstatě se zase jedná o teenagerovskou komedii, ale v jistém "před" stádiu, kdy kluci tlak spermatu na mozek vybíjí neplechami, starší holky svrbí, a tak se rády koupou v řece a hladí koně, malé holky plní funkci vedlejšího zábavného zvířátka z animáčů (Kateřina jako Oslík) a postava z ciziny je směšná, protože je z ciziny. Prostoduchá fabule (zlý zeman chce hrad hodného zlemana, a tak kuje pikle) je zbytečně uměle komplikována, což způsobuje rozpad filmu na jednotlivé scénky; vyjma úvodu a závěru je většina scén interiérově televizních; neustále se něco děje, ale stopáž 105 minut je ve druhé čtvrtině cítit, protože "něco se děje" znamená "děcka páchají neplechu", či "zlo kuje pikle"; hudba sice dodává spád, jenže hraje nepřetržitě, což vede ke stereotypu; dobře natočené akční scény a atrakce postrádají nápad a chybí jim velkolepost, jsou příliš "lokální"; herci hrají ve zcela jiných polohách (osazenstvo jednoho "hodného" hradu se pokouší - důležité je slovo pokouší - o civilnost, osazenstvo druhého - zlého - zase přehrává, čímž na sebe strhává pozornost a nutí tak fandit diváky těm zlým)... a už nemá smysl dál pokračovat. Ono vlastně nemá smysl točit další pokus o českou pohádku (protože jsou mrtvé, pokud se nepřiblíží těm současným zahraničním) a nemá smysl Janáka považovat za žánrového obroditele v české polistopadové kinematografii, protože nebyl schopen natočit ani jeden skutečně žánrový film. ()

Fr odpad!

všechny recenze uživatele

Tvrz ovládá skupina malých dětí! Nemějte slitování! Na steč!!...... A TOHLE BYLO JAKO CO??? Sázka na neznámé dětské tvářičky moc nevyšla, i když – zatím co já valím ,,bulvy“, mladej se u toho baví. O. Jirák hraje jako v Dívčí válce a všichni jsou tak nějak svým způsobem TRAPNÍ! Dialogy, děj, herci – takže všechno je aspirantem na titul ,,kosočtverec“ ne roku, ale století. Smekám před všemi, kteří tohle dokázali sledovat jako seriál. TENHLE FILM JE NA KONCI JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ V PŮLCE A JÁ ODVOLÁM VŠE ŠPATNÉ, CO JSEM KDY NAPSAL O DRUHÉ NARNII! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět ,,tokající“ T.Voříškovou. 2.) Ještě jsem neviděl vtipného muslima. 3.) Zjistím, že Princ Kaspian je filmovej skvost. 4.) Poznám SHAZOVADLO, vynález, který by nám záviděl i L. da Vinci. 5.) Pro své děti udělám cokoliv. PŘÍBĚH * HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu se rozepisovat, jak by se to asi líbilo malým capartům, když o ty tady vůbec nejde. Těm se líbí kde co a nejspíš bude i tohle. Otázka zní, zda-li Karel Janák dokáže zabavit i dospělý doprovod. Odpověď je spíše polovičatá, stejně jako tento film. Chápu, že zrovna vrcholí ekonomická krize, ale vynechat ve svém štábu pozici dramaturga bylo vyloženě nešťastné. Filmu chybí potřebný tah na bránu, zápletka drží pohromadě jen z vůle diváků a vůbec všechny peripetie titulních hrdinů připomínají ze všeho nejvíce hru malých dětí. Dramaturgická výstavba je ledabylá a postrádá kouzlo nenucenosti.Tyto nedostatky jsou vykoupeny přirozeností titulních hrdinů a zdařilou výpravou. Jen ten Pavel Kříž až příliš načichl hereckému umění z Ulice. Charisma nahrazuje afektovaností, což i ty děti vědí, že tudy cesta nevede. Karel Janák a zejména Martin Preiss umí točit filmy a rozhodně se za to nestydí, takže od televizního filmu jsou Ať žijí rytíři na míle daleko. Dospělé diváky tak ve výsledku nemá film čím strhnout, ale nakonec to bude příjemných 105 minut strávených ve společnosti jejich potomků. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Na Janáka překvapivě slušné. Je vidět, že ten člověk evidentně má ponětí, jak by se to mělo dělat v velkém světovém filmu a potěšující je, že se mu to občas i daří napodobovat. Škoda, že čas od času se stále ještě projevuje jako mladý diletant a seká vyloženě školácké chyby... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Janákův retardovaný rukopis baví ve filmech pro mladistvé, kde prodá i svůj pubertální smysl pro humor. V pohádce musí být rozkročen mezi všechny věkové kategorie diváků a při snaze je uspokojit dost tápe. Jeho tak trochu jiný středověk se nepodařilo prodat i kvůli těžkopádným historickým vložkám, které vypadají jako z tuctových představení pro základní školy. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Rozpačitá filmová podoba televizního seriálu. Historických žánrových filmů odehrávajících se ve středověku vzniklo v polistopadovém Československu a později Česku jen několik. V říjnu letošního roku přichází do kin čtvrtý celovečerní film režiséra Karla Janáka Ať žijí rytíři, původně zamýšlený jako sedmidílný televizní seriál s názvem Než se táta vrátí, jež se snaží variovat žánr historického dramatu, pohádky, fantasy či romantického filmu. [==] U stanovení žánru vzniká hned první z mnoha problematických aspektů celého díla. Na historický film postavy mluví až příliš současným a hovorovým jazykem. To sice může představovat jistou snahu tvůrců o přiblížení dnešnímu publiku (především tomu dětskému), nicméně pokud postavy v množství nespisovných a pro moderní mládež cool výrazů použijí středověký archaismus (hladomorna, šatlava, ranhojič apod.), působí to na diváka spíše rušivým a ne příliš příjemným dojmem. Na žánr fantasy nemají Rytíři ucelený a přesně definovaný fikční svět (pouhopouhé dvě lokace) a na pohádku jsou v některých momentech, především bojových scénách až příliš “brutální“, postrádají také v pohádce tak populární prvek nadpřirozena. [==] Název filmu odkazuje k dílu Ať žijí duchové! (1977). Filmová novinka ovšem nemá zcela ujasněno pro jaké publikum je primárně určena. Ve snímku Oldřicha Lipského sice také vystupuje vysoký počet dětských herců, nicméně ve změti postav je možné narozdíl od Rytířů nalézt dvě hlavní, se kterými se nejmenší diváci mohou bez větších problémů jednoznačně identifikovat (navíc nechybí nadpřirozeno), což o Janákově filmu tak úplně neplatí. Typově podobní, především chlapečtí představitelé orientaci poněkud znesnadňují. Také je poznat silný střihačský zákrok; mnohé postavy jsou příliš ploché, nedostatečně charakterizované a jednostranně zaměřené. To souvisí s jednoduchou narativní strukturou (dobro a zlo jasně definované); hodný a čestný rytíř Martin z Vamberka (David Prachař) obdrží z rukou posla zprávu od panovníka o jeho údajných zločinech. A tak mu nezbývá nic jiného než se vypravit a jet králi vysvětlovat. Pomluvu má na svědomí Albrecht z Krvenos (Pavel Kříž), rytířův soused a úhlavní nepřítel, kterému je vlastní hrad příliš těsný a svou působnost by rád rozšířil i do okolních panství. Záporná postava Albrechta z Krvenos dostává největší prostor a Kříž ji dodává na plastičnosti. Bohužel film trpí určitou roztříštěností a představuje spíše sled jednotlivých více či méně dlouhých a natahovaných sekvencí. Tento fakt bych přikládal na vrub původnímu záměru tvůrců natočit sedmidílný televizní seriál. [==] Celkově považuji Ať žijí rytíři za nepříliš povedený a kostrbatý pokus oživit „historický“ žánr, jenž filmaři v českých končinách stále nedostatečně probádali. Na druhou stranu určitý potenciál zde cítit je a třeba to tvůrci celé zamýšleli úplně jinak, protože se vlastně nacházíme „v tak trochu jiném středověku.“ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Napoprvé ucházející vykrádačka západních vzorů. Napodruhé solidní peklíčko s geniálním Křížem, kterému hravě sekunduje Jan Battěk jako čtyřprocentní páže Adam. S flaškou chlastu a bandou kamarádů pravděpodobně k nezaplacení. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický počin má jednu podstatnou vadu. Zavděčit se celému spektru diváků je jistota na zadělání problémů. Už pejsek a kočička když vařili dort též přišli na to, že mnoho ingrediencí v dortu způsobí minimálně nevstřebatelnost. A tak se i toto dílko stává lehce neuchopitelným, je to škodaa, protože se jedná vcelku o sympatický počin i když milionkrát zmutovaný a obehraný. 50%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Po Snowboarďácích se Karel Janák zaměřil na nejmladší publikum. Veskrze dětský, ale vůbec ne špatný film, si děti rozhodně užijí. Karel Janák je zručný režisér, to mu nemůže nikdo upřít a celý film je (pro děti) dobrá zábava. Scénář sice občas trochu hapruje, především dětští hrdinové se občas chovají nelogicky - ale jak jim to lze vyčítat, když jsou to ještě děti? Horší je to u postavy zákeřného Albrechta z Krvenos v přesvědčivém podání Pavla Kříže? Jeho charakter budí hlavně u dospělé části publika rozpaky. To, že je hlavních dětských hrdinů 6, nepovažuji za žádný zásadní problém, ačkoliv je zřejmé, že ne všichni mají dokonale prokreslené charakterery. Film se pochopitelně odehrává v jakémsi bezčasí, což ale nevadí. Toto je prostě představa středověku pro děti. Jedná se o malý filmeček s malým množstvím postav a zápletka je také mile místní, to znamená, že mezi sebou soupeří dvě tvrze, z nichž každá je domovem odhadem 40-50 lidí. Děti se sice musí obejít bez dospělých a dokonce za ně řešit problémy, ale naštěstí to nedošlo tak daleko, že by zachraňovali celý svět. Občas jsou odvážné, občas se stáhnou, ale vše je vykresleno v poměrně realistické míře. Snímek je především dobrodružný, s mnoha komickými scénami, především ta s lanem zaručeně dětské diváky pobaví. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Svižně to plyne, má to krásnou hudbu a i vtipy se občas podaří. Zamrzí absence jakékoliv pořádné bitevní scény (parta bežících komparzistů v lesklé zbroji opravdu nestačí) a nulové rozvedení postav. Děti si film maximálně užijí, teenageři si také najdou své a dospělí si zavzpomínají na časy, kdy si na nedalekém pískovišti hráli na loupežníky a rytíře. O opakovaném shlédnutí ale pochybuji. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Ať si klidně žijí... ale neměli by se vydávat za něco co nejsou... za duchy, řekněme. Karel Janák tentokrát zamířil na ještě mladší publikum a vypálil produkt, který sice určité kvality obhájí, přesto zůstane někde na půli cesty mezi snímkem hodným pozornosti a přehlédnutelným gulášem namýchaným z žánrů fantasy a rodinného komedie, který zapomenete nejspíš ještě dřív, než po vás v kině vystydne sedadlo. 40% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Výborná hudba ve filmu/pohádce/komedii v historickém mundůru nebo co to bylo za žánr. Pro slávu Ježíšovu ... přemýšlela jsem, jestli se pozdrav ahoj používal už v době křížových výprav. Myslím, že spíš ne. Pokud vím, tak zařízení na odrážení dobývacích žebříků je vynález Leonarda da Vinci. Filmový sestřih je poněkud zkratkovitý a zmatený, takže bez máminých dovysvětlení ze seriálu bych zřejmě tápala, o co se to pán z Krvenos snaží. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem vlastním očím. Ať žijí rytíři! jsou i přes ten příšerný plakát a pověst, která je provází, stravitelným filmem, který rozhodně neurazí. Jistě, je tu jistá předvídatelnost, ano, je to film hlavně pro menší a tomu jsou některé (pozor, ne všechny!) vtípky uzpůsobeny, ale jinak to klape vcelku krásně. Po hodně dlouhé době musím v české pohádce pochválit hudbu a lokace. Místy jsem přemýšlel i o čtvrté hvězdě, ale to bych možná až přecenil. Nicméně je třeba zopakovat fakt, že tohle není taková hrůza, jak se podle hodnocení může zdát. 60 %. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza hrůzoucí, tady si někdo buď zase spletl žánr, nebo nevím, co znamená "rodinný film". Vždycky jsem si myslel, že to je film, který se má v ideálním případě líbit celé rodině, film, ze kterého si má každý vybrat něco, a nikdo se kvůli tomu, že se na něj dívá, nemá cítit trapně. Jenže Ať žijí rytíři snad nemůže zaujmout nikoho staršího pěti let (čili bych tohle dílo nenazýval ani dětským filmem, spíš předškolní podívanou), což je dost hrozné. Z pohledu dospělého chybí Janákovu počinu naprosto všechno - příběh, humor, atraktivní podívaná na cokoliv (kohokoliv) živého či neživého, atmosféra, smysl. Herci jsou vesměs příšerní (ti dětští se, pravda, tu a tam snaží, ale k ničemu to není) a především Pavel Kříž by za svůj výkon zasloužil pověsit z hradeb hlavou dolů. Fuj. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jsem vlastníkem DVD a viděl jsem kousek běžet i na ČT. Jelikož střefověk ve filmech , knižně i v archeologii mám rád, celkem jsem se na to těšil i když jsem se bál, že to bude spíš pro hodně malé děti cosi o rytířích a princeznách...Asi každému je jasné, že tohle nebude žádná středověká řezničina ve stylu Ironcladu apod... Je to vlastně pohádka o zlém šlechtici s bandou tupounů, který má zálusk na hrad hodného šlechtice, který má kupu dětí co mu pomáhají bránit hrad... A pomáhají tak, že nakonec (jak to ve správné pohádce chodí) zlí prohrají... jejda snad nespoileruji ! .-) Ačkoliv máme skvostné exteriéry i interiéry pro středověké filmy, lecos ve filmu působilo dost papundeklově. K ději samotnému se nebudu vyjadřovat, protože již nejsem cílovou skupinou diváků. Herecké výkony jsou rozporuplné. Zatímco u dětských hrdinů na hradě hodného šlechtice (Prachař) se místy o herectví nedá ani moc mluvit, na hradě zlouna (Kříž) celá jeho banda neskutečně přehrává... A tak jediné co mne jako dospělého diváka zahřálo na srdci (ano vím, jsem s tím v komentech již otravný) byl pohled na krásnou Terezu Voříškovou... že to jako celek nebylo ono mi však vlastně nenápadně předvedl syn, který to viděl jednou a už o to nejeví zájem což bych si u jiných oblíbených a stokrát jím pouštěných filmů zatraceně přál.... Celé to na mne působí jako dost nedotažené dílko. A přitom to nemuselo být v souhrnu až tak špatné, ale těch nedodělků tam bylo přespříliš.... * * ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Karel Janák je režisér, který si bere za vzor americkou kinematografii, což je patrné ze všech jeho celovečerních filmů. Snowboarďáci a Rafťáci by se dali označit za českou mutaci hollywoodských teenagerských komedií. Snímkem Ro(c)k podvraťáků, což byla variace na gangsterské filmy, se režisér pro změnu chtěl přiblížit filmům tvůrce Guye Ritchieho. Ani jeden z výše zmíněných žánrů není typický pro českou kinematografii, Janák ale se svým nejnovějším filmem zabrousil do pohádkových vod a právě pohádky se v Čechách těší dlouhé tradici. Se snímkem Ať žijí rytíři se režisér zároveň vrací ke svým kořenům, neboť jeho prvním dlouhometrážním filmem byla taktéž pohádka (byť určená přímo pro televizní obrazovky) Vetřelci v Coloradu, ve které jsou hlavními postavami taktéž dětští hrdinové. ____Příběh filmu se odehrává v dávném středověku a vypráví o šlechtici Martinovi z Vamberka a jeho dětech, které se poté, co jejich otce uvězní hrabivý soused Albrecht z Krvenos, ocitají sami v tvrzi a jsou nuceni ji bránit před Albrechtovým vojskem. Proradný Albrecht má totiž na jejich panství spadeno, chce ho obsadit a přivlastnit si poklad v něm ukrytý. Brzy ale spolu se svým vojskem zjistí, že boj proti skupině dětí nebude tak jednoduchý, jak se mu mohlo zprvu zdát. Martinovým potomkům totiž nechybí statečnost a prohnanost a při bránění své tvrze rozhodně nebudou šetřit originálními nápady, jak nepřítele zastrašit.____Film Ať žijí rytíři by se sice dal označit za klasickou českou pohádku, nebyl by to ale režisér Janák, kdyby do filmu nezačlenil prvky z jím tolik obdivované západní kinematografie. Dočkáme se tak dynamicky natočené honičky mezi povozem a Albrechtovými jezdci, kde není nouze o efektní pády a šermířské souboje, dále dojde i na obléhání tvrze pomocí katapultů a vojska, které musí čelit spršce šípů a v jedné scéně se dočkáme dokonce i dlouhého zpomaleného záběru, v němž dětský hrdina statečně kráčí proti kameře a za ním šlehají plameny ze stohu slámy, který právě on zapálil. Tento záběr jasně evokuje hollywoodské akční filmy, pro které jsou takové záběry typické…a je směšný. Janákova snaha přiblížit se západním žánrovým snímkům bohužel většinou troskotá na nízkém rozpočtu, kvůli němuž si tvůrci například nemohli dovolit zaměstnat objemný kompars, následkem čehož se my diváci musíme spokojit jen s nějakým dvacetičlenným vojskem Albrechta a některé interiérové scény působí až nezdravě televizním dojmem. ____Pokud se jedná o herecké výkony, téměř všichni zúčastnění předvedli slušný standard, což platí překvapivě i pro dětské představitele, kteří po většinu stopáže působí přirozeně a nikdo zbytečně nepřehrává. Výjimku tvoří snad jen Jan Battěk v roli Adama, ze kterého se díky jeho křečovitému projevu stala nechtěně směšná figurka a tím pádem snad i nejzábavnější postava v celém filmu. Zmínku si určitě zaslouží i Pavel Kříž, který postavu Albrechta pojal po vzoru záporných postav z béčkových akčních filmů Hollywoodu 80. let, což vyústilo v úsměvné přehrávání a rádoby démonické pomlaskávání a olizování, které ve výsledku působí celkem vtipně. Těžko říct, jestli se jednalo o účel. ____Scénář je v některých pasážích možná až moc komplikovaný, tvůrci se snaží do filmu procpat zbytečně moc motivů a dějových linek, přičemž ne všemu může být v jeden a půl hodiny dlouhé stopáži věnována dostatečná pozornost, díky čemuž například jedna z romantických linek vyzní úplně naprázdno. Na druhou stranu si ve filmu každý najde to své. Pro děti je příběh dostatečně atraktivní na to, aby dokázal po celý film udržet jejich pozornost, teenageři si přijdou na své při akčních scénách, které sice nejsou nijak převratné, na české poměry se ale jedná o slušný nadstandard. A rodiče zajisté potěší některé povedené vtipy a plejáda známých herců. Ať žijí rytíři je prostě film pro celou rodinu, na to, aby se stal další českou klasikou, ale až moc často klesá do vod průměru...a já osobně jsem se u něho až nezdravě často nudil. 50% () (méně) (více)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Sakra, kdo toho Janáka furt tlačí? Snad se spolu brzo rozkmotří, ale nevypadá to tak... Všem špatnostem tohoto filmu vládne "moderní rytířská" hudba mladýho Brzobohatýho a výkon Štěpána Šafránka, kterej by to měl do důchodu dohnít v Ulici. Ale abych mu snad nekřivdil, oni jsou tam příšerní skoro všichni. ()

Reklama

Reklama