Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se, že když se v domě stane něco strašlivého, něco ďábelského, duše obětí v něm zůstávají. Nejsou schopny odejít a snaží se proniknout k živým, aby tak dosáhly spravedlnosti za hrůzy, které musely vytrpět... Francesca a Pedro jsou novopečení rodiče, kteří doufají, že dítě pomůže zlepšit jejich napjatý vztah. Francescu ale stále tíží tragédie z minulosti a těžce doléhá na její křehký duševní stav. Dvojice hledá klid a mír a odstěhuje se proto do odlehlého venkovského domu, od nějž si slibuje samotu a pokoj. Vybrali si ale špatně...velmi špatně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

gumli 

všechny recenze uživatele

Príbeh o žene Francisce,ktorá trpí depresiami.Je pediatrička a manžela má tiež doktora Pedra.A ešte 4-mesačné bábätko.Ich priateľka psychiatrička im poradí,aby sa presťahovali niekde inde.Prenájmu si dom,ktorý patrí cirkví.Ale potom sa to ešte zhorší.Začne sa jej zjavovať jej 10 rokov mŕtva dcéra,má vidiny.V dome bol niekedy sirotinec.Je tam zlovestné podkrovie,počuje hlasy.Do toho všetkého je ešte zapojená cirkev.Nakoniec odhalia aj s jedným kňazom šokujúce tajomstvo,čo sa vlastne odohralo v tomto dome v roku 1947.Všetko nakoniec dobré skončí,okrem kňaza.Z toho sa stane ich záchranca,ale zahynie.Celkom dobrá,priemerná ducharina. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Žádnej zázrak :-), ale vcelku slušná duchařina. Ze Španělska jsme si poslední roky mohli zvyknout na parádní hororové nářezy, takže tenhle nepříliš výrazný snímek nejspíše trochu zapadne, ale že by si to zasloužil se říct nedá. Atmosféra dobrá, kostra příběhu nezajímavá a neoriginální, ale ta omáčka okolo (církev, natáčení) mě docela dost zaujala. Silnější tři hvězdy. PS: Hlavní herečka má bezva jméno :-D ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná duchařina,která je neskutečně režisérsky podceněná a nezvládnutá.Pomalé tempo které se prakticky nerozjede,ploché postavy,bez citu,bez sympatií.Nevhodně vybraní herci a hlavně mizivá atmosféra,kterou se snaží režisér vybičovat celkem slušnými digitálními efekty. SPOILER: už při příjezdu manželů k chatě,musí i synovi venkovského debila a televizní rosničky docvaknout,kdo je ta holčička na zadní sedačce. KONEC SPOILERU. Tudíž u mě totálně i odpadl moment překvapení.Pár slušných záběrů a dobrý námět.Jinak ve všech směrech nezvládnutý horor. 40%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděl předtím žádný španělský horor, jdu výš s hodnocením. Ale zde je hodně klišé, včetně provařených šestých smyslů a samotná zápletka je značně nedůvěryhodná, když si uvědomíme, že Maří Magdaléna byla taky prostitutka a že na církevních poutích může místní církevní sbor vydělat slušné peníze. Někdy mám pocit, že španělští tvůrci hororů tak nějak nevědí, co chtějí říct, ale přecpou film různými hororovými atributy - duchy, lekačkami, tajuplnou atmosférou (to oni umějí), náznaky, symboly, ale ať si celek laskavě divák raději přebere sám. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Španělský horor. Do morku kostí španělský. Většina herců připomíná oživlá dřeva, což je ovšem kompenzováno krásnou mizanscénou. Takřka všudypřítomný je motiv vyrovnávání se s vlastní minulostí (NO-DO skutečně existovalo). No a pak tu máme duchy... Ten film by vlastně neměl držet pohromadě. Jenomže drží a funguje. Sice neuchvátí, ale zaujme (atmosféra je velmi, velmi nepříjemná, přesto však podmanivá). 2,5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku na Kanárských ostrovech. (Terva)

Reklama

Reklama