Reklama

Reklama

Cesta domů

  • USA Which Way Home

Obsahy(1)

Cesta domů nahlíží do světa přistěhovalců očima dětí, které se navzdory obrovskému nebezpečí, s nesmírnou odvahou a vynalézavostí snaží dostat z Mexika na druhou stranu plotu, do USA. Film sleduje několik osamocených dětských přistěhovalců na jejich cestě z Mexika do USA v nákladním vlaku, kterému říkají Bestie. Režisérka Rebecca Cammisa vypráví příběh Olgy a Freddyho, devítiletých dětí z Hondurasu, kteří se zoufale snaží dostat ke svým rodinám v Minesotě. Také je tu José, desetiletý kluk ze Salvadoru, který skončí v mexickém vězení. Anebo třeba čtrnáctiletý Kevin, kterému se snad podaří dostat do New Yorku, s cílem finančně zabezpečit svou rodinu. Příběhy plné odvahy, naděje, ale také zklamání a smutku o těch, kteří jsou pro svět téměř neviditelní, stojí za zamyšlení. (HBO Europe)

(více)

Recenze (6)

Agoran 

všechny recenze uživatele

Zajímavé co všechno se zařadilo do programu při návštěvě Johna Malkoviche... Vcelku sympatická režisérka, ale film nemá takové tempo, jaké by mít mohl. I tak stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Dokument o nezletilých emigrantech má věru silné téma, které je už od začátku limitováno tím, že čím víc budou tvůrci sledovat osudy utíkajících dětí, o to méně ve filmu zůstane autenticity. I tak je obdivuhodné, jakou cestou si musel štáb projít. Proto si zoufám, že zrovna toto téma si vysloužilo takovou formu, která jako by vypadla z poloamatérského snímku. Ostatně vrazit do filmu místo voice-overu psané titulky je v dnešní době neskutečně diletantské, navíc když průvodce mohl namluvit John Malkovich, který byl jedním z producentů. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem měl dojem, že by to mohl být zajímavý dokument, ale nakonec se z toho vyklubal celkem nudný film, který sice upozorňuje na to, že se do USA ročně snaží uprchnout asi 100 tisíc dětí, ale přesto ničím nezaujme a nic nevyřeší. Viz komentář od uživatele Ilhan. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Šokující! Už i děti v Mexicu chtějí do U.S.A. Už v tom nevinném věku ví, že v U.S.A. se jim povede lépe než doma. Nelíbí se jim školství, nelíbí se jim rodiče, jdou proto za spravedlivějšími poměry do U.S.A. LAe i tam je čeká hodně zklamání, deziulze, takže nebylo lepší milé děti zůstat v Mexicu a snít i pěkný sen, že někde je lépe? ()

Galerie (7)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama