Crackie (festivalový název)

• Kanada

Crackie

Kanada, 2009, 90 min

Sherry White

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - 75%(7.7.2009)

44. MFF Karlovy Vary(6.7.2009)

• markuc

Jelikoz popis filmu v katalogu dost neodpovidal skutecne realite snimku a snimek me ani nejak extra nezaujal.(12.7.2009)

• Des2

Ta holka byla tak nebetyčně blbá a naivní, že jsem jí nic příjemného ani nepřála. Jak mohla udělat tolik chyb, a přesto nakonec "prozřít" a dopadnout dobře, je mi záhadou.(13.7.2009)

• Fikus.xf

Největší nuda plná absolutních nesmyslů o naprosto iracionálních postupech hloupých lidí, která končí sladce a uboze, když se snaží vyvolat smutek v divákovi zastřeleným pejskem a zároveň udobřením/smířením babičky-šlapky a vnučky-labilní blbky. Ano, film by mohl být chápán jako studie rodiny, kde nefungují vztahy úplně správně a jak tyto vztahy působí na vývoj teen-agera žijícího bez výraznějšího kontaktu. Přesto působil film neupřímně a rádobysurově.(13.7.2009)

Pochmurný pohled do toho nejzapadlejšího koutu Kanady. Život tam není žádný med. Zejména pro malou Mitsy a její babičku. Matka Mitsy, která s nimi nežije, má svojí dceru totálně na háku, ač ta ji miluje. Jediné, co na filmu hřeje, je vztah mezi Mitsy a babičkou. Přes všechny neshody a četné (hlasité a divoké) hádky je jasné, že babička má Mitsy ráda a myslí to s ní dobře. Drží matku (šlapku a alkoholičku) dále od své vnučky. Prostě takový klasický nezávislý snímek z venkova, kde by asi nikdo nechtěl žít. Zmínit bych chtěl herce, který hraje parchanta Duffyho. Ten se párkrát postará o nějakou humornou vsuvku (ve stylu "Mĺadí muži za pultem"). Zejména (vážná) kulečníková scéna v obsazení - máma, dcera a Duffy - má z jeho strany vtipné zakončení. Povedená je hudební stránka filmu.(6.7.2009)