Na velikosti záleží

Na veľkosti záleží

Matter of Size, A

Komedie / Drama / Sportovní

Izrael / Francie / Německo, 2009, 90 min

Scénář: Sharon Maymon, Danny Cohen-Solal(14.9.2011)

Sumo sumárum: velká tuková revoluce v jednom malém filmu.(19.1.2010)

Na stylu filmu je hodně znát, že jde o koprodukci a že je film určen pro většinové evropské festivalové publikum. Nic převratného to není, ale jde o vcelku povedenou záležitost, která neurazí a na vzorku několika přátel ukáže vhodnou alternativu pro smíření se s nadváhou, když boj byl už dávno vzdán a nějaká sezení a povrchní snaha zhubnout je jen úlevou vlastnímu svědomí.(26.7.2011)

No ale polovina hvězdiček je ze sádla.(22.1.2010)

Po velmi kladných ohlasech z MFFKV jsem čekal něco lepšího=zábavnějšího. Vtipné momenty tam byly, předvídatelný příběh tolik nevadil... ale opět se mi projevilo to, že film s mně nesympatickými postavami mě prostě nebaví. Navíc v Aeru několikrát vypadly titulky a jednu krátkou scénu pustili dvakrát (asi jako zaseklá gramodeska).(17.1.2010)

Být tlustý není žádný med a v Izraeli obzvlášť. Snad proto je to vhodná země na natočení podobného filmu. Scénář si kupodivu všímá jen tří ze čtveřice zápasníků, ten zbývající je jen ve společných scénách. Romantiky by možná neuškodilo trochu ubrat. Hlavní hudební motiv byl zajímavý, ale zněl tam skoro pořád. Zkrátka to není dokonalý film, ale je ze zvláštního prostředí o zvláštních lidech a stojí za to ho vidět.(31.12.2010)

Tak, ako kedˇ sa malé deti snažia vyhnúť trestu rôznymi ojebávkami, tak tu to máme to isté, akurát že u megakilových, 35ročných chlapov!(5.5.2011)

Velmi pohodový film s několika vtipnými momenty a výbornou hudbou.(4.12.2011)

Jak s humorem udělat z handicapu přednost. Vcelku průměrná komedie na stokrát obehrané téma "Jsem tlustý, co s tím". Některým určitým divákům jistě dělá dobře, že je někdo tlustší než oni a nestydí se za to. Mít o 30 kg víc, přidal bych hvězdičku.(14.12.2009)

Človeku s bytostnou nadváhou sa tento film veľmi zle hodnotí.(23.6.2011)

Kvalitně natočený a odvyprávěný vcelku netradiční příběh o partě kamarádů... Film pobaví a nezklame...(5.1.2010)

• biomaniac

Teda nevím, ale já jsem se u toho chvílemi dost nudil. Nic zázračného.(24.12.2009)

Videné na Papučovej noci v Kine, Aupark BA, v noci zo 4. na 5. decembra 2009...paráda. Prvý film o sumo, ktorý som videl :)(5.12.2009)

Pozitivní hlediska navlečené na průhlednou kostru obalenou izraelským sumo tukem. Tam kde selhává scénář, nastupuje soucitná žehlička a tak nebyl můj výsledný dojem kritický natolik, abych odmítl film doporučit. Hlavním plusem tak nakonec není nekonvenční nápad o židovských jokozunách, ale úspěch castingu, který pro své potřeby našel řízky nejpovolanější. 70%(15.2.2010)

• sir-dave

Chyběl mi tady především humor. Takhle z toho byla jenom průměrná podívaná o Izraelských kamarádech, kteří si ze své největší devízy udělali přednost.(15.3.2011)

Takhle dobře jsem se už dlouho nepobavila, a to vůbec nejsem fanoušek komedií:).(22.2.2010)

Film Na velikosti záleží Vás zaručeně dostane. Vzpoura izraelských a nešťastných tlouštíků vyvrcholí v momentě, kdy se rozhodnou začít se sumo. Pod vedením zdatného učitele sumo ze sebe vydají to nejlepší a zvítězí sami nad sebou i nad tloušťkou. U téhle komedie se nebudete ani na chvilku nudit...:-)(6.7.2009)

Těžko ocenit, že si film vybral originální aktéry, o kterých se moc filmů netočí (nebo jsem spíše žádný neviděl), když je z hlediska vyprávění tak konvenční a předvídatelný.(2.3.2010)

Hezky natočený film o tom, jak lze z nevýhody udělat přednost. Vyvážená porce dobré hudby, svižnosti, humoru i kulturních odlišností. Zvlášť našince potěší škoda felicie ve vedlejší roli :-)(14.1.2010)

Příjemná lehce romantická komedie o partě XXXL kamarádů, kteří se rozhodnou se svými problémy s nadváhou, zejména ale s psychickými komplexy z nadváhy pramenícími, zatočit po svém. Film určitě není žádný úžasný filmový klenot, ale rozhodně jsem se u jeho sledování dobře bavil a ani chvilku se nenudil. Za velké plus považuji to, že se tvůrcům podařilo vyhnout téměř všem filmovým klišé, které jsou v tomto druhu filmu tak často k vidění (z představy, že by se stejného námětu chytil Hollywood mi vstávají vlasy hrůzou). Za normálních okolností bych se asi přiklonil spíše k hodnocení za 3*, ale jako dlohodobý velký fanoušek sumo musím ještě jednu přihodit - byl jsem příjemně překvapen tím, že si autoři nepletli termíny a sumo v podání izraelských tlouštíků skutečně jako sumo vypadá :)(27.1.2010)