Reklama

Reklama

Na velikosti záleží

  • Izrael Sippur Gadol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Láska, smích a sumo. Proč se otravovat s hubnutím, když se můžete dát na zápasení? Poznání, k němuž dojde čtveřice kamarádů, otevírá množství komediálních situací, ale upozorňuje i na společenský tlak vyvíjený na lidi s nadváhou. Snímek bere sumo jako prostředek uznání i revolty v hubeností posedlé společnosti a sport jako takový ukazuje coby cestu k vyrovnání se s osobními problémy. Pomůže sumo hrdinům ke zlepšení jejich společenské situace a nastolí v jejich rozháraných životech klid? Každá z postav si nese svá tajemství i osobnostní specifika, díky nimž film budí zájem, smích i napětí. Tvůrci dokážou zužitkovat každou nahrávku na vtip a diváky baví pády ze židlí, komickými kontrapunkty i slovními výměnami. Přestože se nebojí žertovat ani o otázkách smrti a za protagonisty si volí hrdiny s nadváhou, nikdy své téma nezneužívají pro pošklebování. A navzdory pochopení pro situaci hrdinů je nevykreslují ani s falešným soucitem. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (59)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úsměvně pohodová záležitost o tlustoprdech, který začnou dělat sumo a postupně začínají chápat, že propagátorství sádla nevylučuje absenci citů a životního štěstí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedná se o solidní komedii, u které se nebudete řezat smíchem. Dokonce ani na sobě nedáte znát, že se bavíte. Vaše duše se ale bude bavit a i když nevydáte ani hlásku, budete si poměrně obstojně mlaskat tím, jak zábavný tento film je. Horší už to je s hebrejštinou, která mě ve vypjatých momentech svým akcentem hrozně ruší...:-) Jinak ale solidní komedie. Klasický příběh natočený příjemnou formou, který neurazí. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Na stylu filmu je hodně znát, že jde o koprodukci a že je film určen pro většinové evropské festivalové publikum. Nic převratného to není, ale jde o vcelku povedenou záležitost, která neurazí a na vzorku několika přátel ukáže vhodnou alternativu pro smíření se s nadváhou, když boj byl už dávno vzdán a nějaká sezení a povrchní snaha zhubnout je jen úlevou vlastnímu svědomí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na velikosti záleží rozhodně není film, který by měl ambici jakýmkoli způsobem zasáhnout do dějin kinematografie, a rozhodně bych mu nepřiřadil přívlastky typu výjimečný, špičkový nebo dokonce přelomový. Označil bych ho jako milý, příjemný a vtipný snímek o střetávání rozdílných kultur a především lidských povah. Film se dívá na lidské slabosti s porozuměním a dokonce s láskou a všem, kteří mají větší či menší handicap, sděluje: zkuste ze své nevýhody udělat přednost, je to jen o vynalézavosti. Tenhle snímek mi jednoduše svým jemným humorem a stylem zvedl náladu. Mimochodem, já že jsem tvrdil, že mi nic neříkají romantické komedie? Tahle parta metráčků má mé sympatie, vždyť nevlastní jenom oděv velikosti XXL, ale každý z nich má taky zatraceně dobré srdce. Celkový dojem: 90 %. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nespomínam si, že by som niekedy videl Izraelský film, ale tento ich prvý zástupca v mojich očiach neprepadol. Celkom príjemná komédia o 150 kilových "vajčakoch", ktorý nemajú dosť motivácie na to, aby schudli a do ich života nečakane vstúpi japonské sumo. Ak ste zvedavý na to, o koľko sadne škoda felícia, keď do nej sadnú štyri izraelské "mamuty", tak neváhajte. So sumom u nás, by som to radšej neskúšal, Česi a Slováci k tomuto nemajú vzťah a skôr ako obdiv si od nich 150-kilový golem vyslúži kopanec do riti...Ale film je fajn.80%. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Po velmi kladných ohlasech z MFFKV jsem čekal něco lepšího=zábavnějšího. Vtipné momenty tam byly, předvídatelný příběh tolik nevadil... ale opět se mi projevilo to, že film s mně nesympatickými postavami mě prostě nebaví. Navíc v Aeru několikrát vypadly titulky a jednu krátkou scénu pustili dvakrát (asi jako zaseklá gramodeska). ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Tak, ako kedˇ sa malé deti snažia vyhnúť trestu rôznymi ojebávkami, tak tu to máme to isté, akurát že u megakilových, 35ročných chlapov! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi milý malý film, ktorý sa zaoberá postavením outsiderov v spoločnosti a ich citovými problémami. Považujem za plus, že sa vyhýba lacnému vyjadrovaniu sa k politickej situácii, čo by tu pôsobilo dosť otravne. Bohužiaľ tu chýba dramatický oblúk, rozkmotrenie sa s priateľkou a ich záverečné zblíženie je predsa len ohrané klišé. Potešilo ma niekoľko kúzelných scén, napríklad na prechode ako Beatles:)) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Být tlustý není žádný med a v Izraeli obzvlášť. Snad proto je to vhodná země na natočení podobného filmu. Scénář si kupodivu všímá jen tří ze čtveřice zápasníků, ten zbývající je jen ve společných scénách. Romantiky by možná neuškodilo trochu ubrat. Hlavní hudební motiv byl zajímavý, ale zněl tam skoro pořád. Zkrátka to není dokonalý film, ale je ze zvláštního prostředí o zvláštních lidech a stojí za to ho vidět. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý nápad, přeměnit svůj hlavní nedostatek na užitečnou činnost a přitom se nažrat, aby koza zůstala celá, chce to jen trochu disciplíny, červenou sumo plenu a pana Kitana ... a u ocenění nápadu taky zůstane, neboť ani jeden ze čtyř uvedených žánrů nesplnil mou představu kvalitní podívané. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Že ano? A pak, že i s malým kašpárkem se dá dělat veké divadlo...Možná tak na loutkové scéně. Je tu příběh, je to k zamyšlení, posmál jsem se, poplakal... ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Velice milý a laskavý příběh se skvělým scénářem. Herci nejsou tím nejlepším, co ve filmu uvidíte, ale samotná myšlenka a výborné dialogy stojí za to. Minimalistická hudba vše podtrhuje. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Já mám tyhle filmy ráda. Sice outsider, ale ne debil. Sympatičtí tlouštíci ze kterých si kde kdo pod 100 Kg utahuje, ale se stejnými životními problémy a potřebami jako hubeňouři. Výborný scénář .Až to po nějakém čase budou opakovat v TV, klidně se podívám znovu. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Bylo hezké sledovat, jak se ti čtyři pánové a jedna dáma, krásně vměstnali do Škody felicia combi s celkovou tonáží "živé váhy" cca 700 kg. a pak že naše auta nic nevydrží :o) Taky hláška dietoložky "Nic jste nezhubli, můžete se odkutálet" byla fakt kouzelná. Příběh úžasný v tom, že i přes společenské vyřazení, dokázala ústřední čtveřice vymyslet plán, díky kterému, je okolí začlo opět uznávat i když ty počátky měli fakt krušné. Nakonec bylo všem jedno, že nevypadají, jak řekl Herzlův první šéf, dostatečně reprezentativně. Pohodové a zábavné dílko. Viděno jako 25 film v pořadí v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Reklama

Reklama