Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Recenze (380)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně vyhrocený, ale zároveň neuvěřitelně svěží gejzír pošahaných nápadů. Celá první půlhodina pro mě znamenala to nejzábavnější setkání s animákem v rámci všech dob, zbytek je "jen" hodně nadprůměrná taškařice, která se postupně okoukává, ale končí právě včas na to, aby nespadla do nudného stereotypu. Francouzi jedou jako blázen. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Unikátní film, jehož koncepce je tak originální, že dovede královsky bavit asi čtvrt hodiny a pak už začíná uondávat. Vezměte staré plastové, případně cíněné hračky, jako jsou kovboj, indián, kůň, traktor a podobně a hrajte si s nimi, jako byste byli malí, přestože už dávno máte pár křížků na krku._________Představuju si ten původní večerníček pro dospělé, ovíněné či zkouřené, a moc bych si přál, aby se někdy vysílal i u nás, třeba na ČT2 v pozdních nočních hodinách, v původním francouzském znění. Krátká stopáž dovede všechny ty surrealistické výstřelky, dané často nikoli neomezenými ale spíše omezenými možnostmi, využít naplno. Jakmile ale legrace trvá přes hodinu, člověku je jasné, že pokračovat se dá v podobném duchu donekonečna a pomalu ztrácí zájem.______________ Každopádně, na téměř žádném filmu jsem nezažil tak hurónské výbuchy smíchu v celém sále, jako u této bezskrupulózní koniny, kde se kůň sprchuje, čte si noviny, surfuje na internetu a chce chodit do hudebky učit se hrát na piáno, ale bohužel mu to nevychází, protože mu pořád někdo krade zdi domu a on se při pátrání po zlodějích propadne přes zemské jádro až do Antarktidy a..a.. to to to není vše přátelé, tádydádydá. _____________ Mírně překvapující je, že se tvůrci vyvarovali zbytečně lascivních vtípků, což bývá první krok, kudy se obvykle vydává naše fantazie. Panika v městečku opravdu je návratem do dětství, kdy zapomeneme na všechny dospělácké problémy a typická dospělácká témata, nicméně dětská hravost je podpořena určitými zkušenostmi a nadhledem, kterého děti ještě nejsou schopny. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod nutno říct: "Ou uí!" neboli francouzsky "Oh yeah!", protože frankofonní část Evropy tímhle neskutečně zaválela. No, teda, ta politická korektnost je děsná, takže si budu muset ulevit třeba připomínkou, že takoví Francouzi jsou jen banda zženštilých alkoholiků, prokletých básníků a kolaborantů, v té troše volného času mezi různými stávkami bezdůvodně se opájejících pocitem vlastní výjimečnosti, pramenícím z historie do roku 1815 (přičemž ten Napoleon vlastně ani nebyl Francouz), kde zřejmě skončilo zaznamenávání jejich paměti. A teď už můžu mluvit k věci:) Panika V Městečku má naprosto neskutečný nástup, první půlhodina vás úplně zničí. Zbytek už je takový slabší, a nedovedu posoudit jestli je to určitým otupením "smyslů" na straně mojí nebo vystřílením prachu na straně tvůrců. Tak či tak, vysoko nastavenou laťku kvality (samozřejmě v měřítkách absurdního humoru) až do konce nikdo nepodlézá, jenom to její překonávání už nemá takovou rezervu. No a pokud jste měli jako malí některé z postaviček hlavních hrdinů doma, tak si můžete přičíst dalších deset procent. Originalita, šílenost, zábava - čili rozhodně ne Frekvence 1;) Ode mě 80%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Surrealisté si hrají. Nemohu se podepsat pod názor, že to neředěné šílenství po nějaké době omrzí. Klidně bych si hned dal další porci. 85% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $138,208Tržby Celosvetovo $423,000║ taká uletená haluška /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je-li tenhle film surrealistický, pak je surrealistická i dětská fantazie. Dejte rozpustilému mládežníkovi odpovídající figurky a vymyslí stejně ujetou hovězinu. Přimíchejte tam dospěláckou zkušenost se syžety braku a máte Paniku v městečku, něco jako Wallace a Grommita na lehkých drogách, střiženého pošahanou kinetikou South Parku. Strašně příjemný regres a očista. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Ultra crazy surrealisticky kinetický trip s nostalgickým závanem dětství a ryze klučičích her s cínovými vojáčky...aneb film pokoušející se (úspěšně) simulovat dětskou fantazii i s její podivuhodnou logikou... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VŠECHNO NEJLEPŠÍ KONI“..... /// Je 21. června a kůň má narozeniny. Leží na gauči a čte noviny. Tahle informace ovšem kapku rozhodila jeho přátele – kovboje a indiána... Umělohmotný postavičky z pytlíků v rolích, který by mě bavilo ,,dabovat“. Třeba koně, teda pana Koně, kterej nemá hudební vlohy a vyzvednout zvířata z hudební školy jezdí autem. Animák (?) na hranici šílenství a geniality. Takže šílenství.... Rozhodně největší podivuhodnost, co jsem dneska viděl. Zajímalo by mě, co by na to řekla Hermína Týrlová. Ale třeba by si u dezertu slámy s čokoládou ani nepomyslela, že tady někomu slušně hráblo... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Je 20. června a mám koně (doporučuju mu koupit radši čepici...). 2.) Jsem obdivovatel vtipů typu : Sedí..... 3.) Hledám příjemnej film k poslechu muziky od Vincenta Venery. 4.) Thx za titule ,,Domingo Pittman“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto nechapu, jak muze mit tahle totalni demence 86%, protoze pitomejsi animak uz jsem dlouho nevidel. Naprosto bezpribehova volovina, kam tvurci perou sice docela originalni, ale zaroven znacne stupidni scenky jednu pres druhou, proste co je zrovna napadlo, to tam narvali a je uplne fuk, ze to je uplna debilita. Animace je sice originalni, ale sledovat divnej mix mezi plastelinou a hnusnejma figurkama neni zrovna nic moc prijemnyho a me proste prisla animace hnusna. Obzvlast, kdyz kuli tomu vsechny postavy chodi, jak kdyby je nekdo mesic nakladal do prdele a jeste meli epileptickej zachvat. Dabing je taky lahudka, tolik upistenejch a homousskejch hlasku se jen tak neslysi. Kdyby to aspon bylo vtipny, ale to fakt ne, nevim no, asi precejen potrebuju trochu vic, nez jen klepajici se a pistejici postavicky, abych se aspon trochu zasmal. Jediny plus je, ze to ma jen 70 minut, dyl bych asi neprezil. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To byla ale úchylná blbina, ale když ono se nedalo nesmát a nedivit se, co zase autoři vymysleli za další šílenost. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Rozhodne slabšie ako seriál. Niektoré scény sa dokonca opakujú. Nasmial som sa však dosť a chcem pokračovanie! 8/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

I když pro podobný typ filmu sedí spíše formát Večerníčku (viz Panique au village), jde o koncept a zpracování natolik originální, které nemá v současné animované tvorbě obdoby a plné hodnocení je naprosto zasloužené, stačí vzpomenout na googlujícího koně či jen na indiána valícího se ze schodů, sranda k popukání. Geniální! Jednoduché! Naprosto odzbrojující! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Nesdílím obecné nadšení nad tímhle celovečerákem, i když se nepochybně jedná o originální záležitost, která by ale mnohem víc vynikla v podobě série krátkometrážních filmů. Takový seriál podle všeho existuje a rád mu věnuju svou pozornost, jakmile se u nás objeví. Panika v městečku staví na naprosté ulítlosti postaviček i děje, je to takové animované dada, kdy člověk přemýšlí nad tím, co si scénárista a výtvarníci šlehli, než něco takového stvořili. Ale jak jsem napsal výš, celovečerní film chce něco víc než jen neúctu k zaběhaným pravidlům a velkou fantazii. Celkový dojem: 55 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Originální francouzská veselohra, jejíž děj by mohl pokračovat v podobném tempu snad do nekonečna. Je to třeskutě zábavné energické a velmi rychle se odehrávající. Nicméně právě dějová nekonečnost, díky které celé příběh běží, aniž by nějak postupoval kupředu, je docela ubíjející. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Tahle hříčka je bezesporu důkazem, že invence v animácích ještě nevymřela. Jenom se nemůžu ubránit pocitu, že atmosféra půlnočního, přeplněného Velkého sálu Thermalu by Panice v městečku přidala na působivosti měrou více než vrchovatou. V takřka prázdném českobudějovickém kině to taky funguje, jen ta hluchá místa jsou poněkud zřetelnější. K většině gagů ale nepatří jiné přívlastky než šílené a geniální! 80% (FFF 2009) ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Po skončení filmu jsem si říkal: "Cože, to už to skončilo? Vždyť muselo uběhnout teprve deset minut." Film má opravdu velké tempo a nenechá vás ani na vteřinu vydechnout. Rychlé pohyby, rychlé dialogy ve francoužštině a rychlý spád. U tohoto filmečku mě nejen bavili povedené hlášky, ale i animace. Nebo spíše pohyby a gesta některých postaviček. Takže pokud se nesmějete právě nějakému vtipu, smějete se animaci. Skvělé odreagování po náročném dni. ()

Reklama

Reklama