Reklama

Reklama

To správné dítě

(festivalový název)
  • Izrael Hagilgul (více)
všechny plakáty
Trailer
Izrael, 2008, 102 min

Režie:

Nati Baratz

Kamera:

Yaron Orbach

Hudba:

Cyril Morin

Obsahy(1)

Dokumentární film izraelského režiséra sledující cestu věrného učedníka, který je pověřen představenými svého buddhistického kláštera vydat se na cestu a najít reinkarnaci svého dlouholetého učitele a lámy. Jeho stopy mají směřovat podle stop popela po kremaci do údolí, kde dříve vážený láma vyrůstal a působil ve svých začátcích. Tam někde má žít dítě, do kterého se láma převtělil a učedník tak dostává přetěžký úkol najít převtělení někoho, kdo je více osvícený než on a má vyšší poslání podle jejich víry. Když po náročném hledání vyvolené dítě nakonec nalezne, není všem zkouškám konec, nejtěžší z nich čeká na rodiče dítěte. Vzdají se svého potomka pro vyšší duchovní cíl? (LuckyK)

(více)

Recenze (6)

May 

všechny recenze uživatele

Vice nez rocni putovani za odhalenim reinkarnovane duse vyznamneho tibetskeho rimpoche samotnym reziserem pohnulo natolik, ze se po navratu do sve zeme vzdal sve puvodni viry konvertoval k budhismu. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Unmistaken Child je dokument, který mi tematicky nic neříká. Ale musím každopádně ocenit velikou autentičnost, obrovskou práci, která je skryta za časosběrným formátem a celkově složitou práci při natáčení. 60 % ()

Whetley 

všechny recenze uživatele

Putování, putování s krásným koncem. Kdo před filmem nevěřil v reinkarnaci, teď už v ní věří. Ruční kamera, často detaily. ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Velmi detailní pohled do zákulisí buddhistické víry a teorie reinkarnace, který může být pro západní kulturu značně podivný. Je zajímavé vidět tu pevnou víru a volbu elit v batolecím věku. ()

Reklama

Reklama