Reklama

Reklama

Polojasno

  • USA Partly Cloudy
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 2009, 6 min

Každý ví, že děti nosí čápi, ale odkud je berou? Odpověď se nachází ve stratosféře, kde oblační lidé tvoří děti z mraků a oživují je. Gus, osamělý a nestálý šedý oblak, je mistrem ve vytváření „nebezpečných“ dětí. Malí krokodýli, ježury, beránci a další – Gusova milovaná stvoření jsou umělecká díla, ale jeho věrný doručovací čáp Peck si s nimi užije své. Gusova stvoření jsou stále „problémovější“ a Peckova práce je tak stále těžší a těžší. Jak si jen dokáže poradit současně se svým nebezpečným nákladem i se vznětlivou náladou svého přítele? (HBO Europe)

(více)

Recenze (297)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Usměvavé mráčky si v pohodě modelují a následně oživují děti, štěňátka i koťátka a jejich osobní doručovací čápi je pak snášejí na zem šťastným rodičům. Mezi samými bílými oblaky se také vyskytuje šedý mrak Gus, pro kterého jsou roztomilá mláďata nudná a radši vytváří kousavé aligátorky, trkající beránky či píchající ježečky. Gusův přidělený čáp Peck sice po každém dalším doručení zásilky stále více připomíná mix opelichané slepice a Rockyho, ale s novými ochrannými pomůckami bude svou práci jistě rád vykonávat dál. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších, pokud ne vůbec nejoblíbenější krátký snímek od Pixaru. Má to silné emoce, je to zábavné, je to dojemné, jsou zde skvělé nápady, groteskní pojetí beze slov, má to happy end, který je ale přece jen ne až tak šťastný, tak sladkobolný. A má cenu vůbec mluvit o tom, jak moc kvalitní je grafické zpracování? Výborné postavy. Animace beze slov jen ukazuje, jak moc jsou Pixaři schopní. ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Moja úplne najobľúbenejšia krátkometrážna pixarovka. Fenomenálny nápad krížený s perfektným príbehom, ktorý je rovnako vtipný ako smutný a dojímavý zároveň. A má v sebe niečo hlbšie, určitým spôsobom moralizuje, je to však nevtieravé a krásne, nielen po stránke animácie. Long live the Pixar! (100%) ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Manuálně nezručný mráček burácí a dává na srozuměnou, že ne všichni můžeme bejt good a super, hlavně, že máme někoho, kdo za náma bude stát a podá nám... sportovní helmu? Aerodinamický kraťas ze stratosféry, který má cit, švih a buřinu, možná není over the top Pixaru, ale zapíše se do análu tím, že objasní Potopu světa. Nemohl za ní Bůh, ale nová éra mráčků s citovou nevyrovnaností :) ()

Carrie_3 

všechny recenze uživatele

Polojasno je jeden z mých nejoblíbenějších krátkometrážních filmů. Snímek je krásným příkladem toho, jak jednoduchý námět může v divácích vykouzlit úsměv po čas jeho krátkého sledování. Neobvyklé přátelství mezi čápem a mrakem přináší celé množství vtipných situací, které je radost sledovat. A musím uznat, že mrak je opravdu roztomilý :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V některých kinech promítáno před Up (2009). (HellFire)

Reklama

Reklama