Reklama

Reklama

Probíhá zápas v americkém fotbale mezi domácími Rosomáky s Titány. Za Rosomáky hraje mladý student Matt Eckert. Jeho otec je policista a sleduje zápas společně s Mattovým starším bratrem Jedem, který se vrátil z armády. Matt pak tráví čas se svou přítelkyní Erikou, Jed se pro změnu baví se svou starou známou z tábora Toni Walshovou. Druhý den, když oba bratři doma spí, náhle dojde k invazi severokorejské armády. Ve vzduchu je mnoho letadel a parašutistů, kteří hned obsazují město. Matt a Jed hledají svého otce. Když ho najdou, řekne jim, ať se jedou schovat na chatu do lesa... Matt chce po cestě vyzvednout Eriku, ale ta už je zajatá. Na chatu přijedou i další jejich přátelé a Jed jako bývalý voják všemu velí. To se nelíbí jednomu ze členů skupiny Petovi, a proto vezme jídlo a uteče. Ve skupině je také Mattův kamarád Robert, Toni Walshová a syn starosty Danny. Pete zatím kolaboruje a prozradí Korejcům pozici uprchlíků. Ti je ale uslyší přijíždět, schovají se v lese a zdálky je pozorují. Korejci přijedou na místo v čele s kapitánem Cho. Je tam i starosta, který je vyzývá, aby se vzdali. Je tam i Mattův a Jedův otec a ten naopak řekne, ať bojují. Cho ho zastřelí a Korejci odjedou. Jed pak všechny začne učit bojovat. Chce se infiltrovat do společnosti, najít spojence a vézt partyzánskou válku... Jedova skupina podnikne ve městě několik útoků. Podepisují se jako Rosomáci. Při dalším bombovém útoku si obstarají i zbraně a jídlo. Poté plánují zabít kapitána Cho při dvojitém bombovém útoku. Matt ale při akci zahlédne vězeňský autobus, ve kterém sedí Erika, a bombu odpálí předčasně. Vznikne chaos, Matt autobus přepadne a Eriku vysvobodí. Oba se schovají v obchodě, kde jim pomůže prodavačka a dá jim jiné oblečení. Při akci ale zemře jeden z Rosomáků a Jed se na Matta zlobí, že takto akci ohrozil. Korejský kapitán Cho dostane za úkol Rosomáky zničit... (TV Prima)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (280)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Opět to americké vlastenectví až za hrob :). Invaze Korejců proběhne tak, že přiletí desítky letadel, ale každé vyhodí jen jednoho vojáka (v Koreji totiž nešetří benzínem a můžou si to dovolit), načež se ve městě vyrojí další vojáci a přesto se hlavním hrdinům podaří uniknout. Být já velmocí plánující takový útok, odříznu příjezdové cesty, ale Korejci asi myslí jinak. Naši hlavní hrdinové se pak ve 2 minutovém sestřihu naučí všechny dovednosti potřebné k přežití a zabíjení a hurá do boje za svobodnou Ameriku! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Bradley je nejsilnější v akci, takže za málo peněz nabízí hodně funkční staromódní eskapády, která k tomu, aby fungovala, nepotřebuje zbytečné pixely. Bohužel mentálně film zaostal o třicet let, takže jsem se ošíval úplně stejně, jako při sledování originálu. Tu teenagerskou partyzánskou válku nejsem při vší vůli ochoten zkousnout, ani přes výše zmíněné. Bradley originál krom výměny Sovětů za Severokorejce nijak neaktualizuje a přitom by stačilo přitvrdit na nadsázce, nebo naopak protáhnout dítka pořádným marastem krve a špíny. Namísto toho se bezbolestně stojí uprostřed a hrdě bije v prsa, zatímco v pozadí vlají prapory s hvězdami a pruhy. Což, při všech technických pozitivech, začne v závěru šíleně nudit. Nevěřím tomu, že ty tři roky to leželo v trezoru jen proto, aby vytřískali více peněz z Hemsworthova jména. Tady evidentně více lidí netušilo, jak s tímhle 70-ti milionovým failem naložit. 2 a ½. ()

Reklama

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Natrepať do scenára 277 nezmyslov, obsadiť partu teenagerov ako stvorenú pre nové Beverly Hills 90210 a hrdinný americký akčňák sa môže točiť. Takto nejako si to predstavujú niektorí americkí producenti, no výsledok je ešte horší, ako to, že ráno po prebudení zistíte, že vašu krajinu práve obsadili vyzbrojení komunistickí Ázijci. Kto dokáže dopozerať do konca túto stupiditu, zvládne už fakt všetko. Márne som hľadal niečo, za čo by som dal aspoň jednu hviezdu, ale dokonca aj efekty sú na katastrofálnej úrovni, takže to je prvý "vysokorozpočtový" film, ktorý hádžem do odpadu. Teraz si už len 10x po sebe pustiť Schindlerov zoznam, aby mi toto filmové utrpenie vynahradil. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc zbytečné a naivní, ale docela zábavné a překvapivě dobře koukatelné. Rozpočet je znát v akčních sekvencích, které jsou sice nanejvýš hloupoučké, leč zaujmou a baví. Už Swayzeho první "Rudý úsvit" byl úsměvnou taškařicí pro mladé militantní kluky, co si ještě pořád hráli na vojáky. Tentokrát je to absolutně neškodný výplach, u něhož je nutností zcela vypnout mozek. Tomuhle se musí zasmát i Kim Čong-un. 5/10! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Človek samozrejme chce mať rád film, ktorý je výhradne o strieľaní komunistov... ale v tomto prípade je to veľmi ťažké. Áno, je to svižné, 80% času tvoria prestrelky a výbuchy, Hemsworth to drží nad vodou, no napriek tomu je to už asi od polovice nuda. O tom, že je to nezmysel vo všetkých mysliteľných ohľadoch, ani nehovorím. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (9)

  • Původní plakát k filmu obsahoval rudou hvězdu s čínským znakem a nápis v čínským písmem. Po změně Číny za Severní Koreu byl nahrazen standartnějším se skupinkou herců. (p3tris)

Reklama

Reklama