Reklama

Reklama

Vrah s literárními ambicemi – to se hned tak nevidí. Úspěšný spisovatel Anton trpí už dlouho tvůrčí krizí. Když se stane při autogramiádě v knihkupectví svědkem profesionálně provedené nájemné vraždy, zjistí, že vrah si u něj těsně před svým činem nechal podepsat výtisk románu. Na policii se dozví, že se jedná o postrach podsvětí, zdánlivě nesmrtelného chladnokrevného zabijáka přezdívaného Přízrak. K Antonovu překvapení jej vrah vzápětí sám osloví – chce mu nabídnout svůj životní příběh jako námět na knihu. Antonova kariéra přesně takovou vzpruhu potřebovala. Tvůrčí síly se mu náhle vrací, je přesvědčen, že mu pod rukama vzniká bestseller. Jeho nový mentor však trvá na tom, že si Anton musí sám projít všemi etapami řemesla nájemného zabijáka... Režisér Karen Oganesjan rozehrává ve svém druhém filmu kromě detektivní zápletky i studii muže, který je pro tvůrčí úspěch ochoten zaprodat vše – lásku, rodinu i vlastní duši. Morální aspekt příběhu však filmu neubírá na spádu ani na napětí a strhující duel dvou mužů je vystavěn až k velkému finále. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Неожиданно большое кино!!! Большой сюрприз! A ke všemu tomu bolšuju už nemám co dodat. Pro mne opravdu překvapení a hodně milé a ruská klávesnice mě jednou zabije. Nevím, jestli je to lepší, než na zkoušku ruský spisovatel, ale myslím si, že je. Taky tak trochu píšu, ale mě by se nebála ani veverka na naší bříze. Ale co já vím, co bych udělala, kdyby na mě vyhupla a byla dotěrná a chtěla, abych viděla její svět. Vrátím se k filmu. Fakt mi bylo potěšením a drobnosti neřeším. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděno omylem, chtěla jsem jiný film se stejným názvem. Průměrný thriller o spisovateli, který se nechá nalákat do primitivní pasti. Zajímavé leda tím, jak otřesně se Rusové stále chovají k ženám. Viz hlavní hrdina, který měl být spíše kladný, neváhal svoji přítelkyni podvádět, pronásledovat, hrozit jí a ještě ke všemu se ji pokoušet znásilnit. A ona si to až na několik slovních protestů a demonstrativních rozchodů nechala líbit..... ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

První hodinku a půl to nebylo vůbec špatné - nadějný, mrazivý thriller se zajímavou zápletkou, který gradoval, až vygradoval ke skvělé scéně na konzertě varhanní hudby. Poté se však (bůh ví proč) všechno "zvrtlo" a - do té doby snadno uvěřitelný "Přízrak" - se stal jen dalším z dlouhé řady předimenzovaných a logiku postrádajících thrillerů ala nízkorozpočtovější Hollywood. Škoda, protože Vladimir Maškov byl naprosto skvělý a Konstantin Chabenskij taktéž. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ruští producenti a tvůrci často a rádi hledají své vzory v úspěšné americké kinematografii, takže kopírují schémata funkční v zámoří. A to je i případ snímku Přízrak, který se snaží napodobit thrillery s rafinovaným nájemným zabijákem a naivní obětí. Herecky je to zvládnuté slušně, jenže logika si vzala dovolenou a ve 2. polovině snímku už tenhle film zřetelně potápí. Nehledě na to, že americký thriller by si nechal ještě nějaké to překvapení na konec. Celkový dojem: 55 %. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Colt kedysi povedal, že nezabíja zbraň, ale ľudia. Mohol by som sa podpísať pod každé jeho slovo..." Som spisovateľ a naletel som nájomnému vrahovi, ktorému to myslí lepšie ako mne...Film nebol zlý, ale nedonútil ma klepať sa od nervozity a očakávania ako to dopadne. Napriek dostatku vyhrotených i akčnejších scén sa mi film nedokázal vryť hlbšie pod kožu, emócie jednoducho nefungujú. Fajn, ale iba na jedno pozretie. 60%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama