Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Až neskonale jednoduchý príbeh, ktorý je postavený na najbanálnejšej zápletke akú som mal možnosť vidieť. Ale zase na druhú stranu si vôbec nemyslím, že je to zlé. Pretože jednoduchý film, svedčí o jednoduchých ľuďoch a ich zložitých problémoch. A práve v tomto je Hedges absolútne perfektný. Jeho postavy doslova dýchajú životom a aj keď je celý film až neskonale amatérsky ,tešíte sa na koniec a na vyústenie snaženia hlavnej hrdinky, v podaní perfektnej Katie Holmes. To dievča vie hrať. Vedľajšie postavy rovnako. Film je krísne cynický a krásne úprimný, hovorí o nutnosti a potrebe ľudí si pomáhať a tiež nám pripomína, že rodina je to najdôležitejšie. Síce nie taký pohodový ako neskorší Dan in real life, ale rozhodne je to viecej uveritelnejšie a tento film sa mi naozaj páčil. ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Jedna cesta na večeru......skoro road movie......jedna príprava večere....skoro trápna komédia ....obe schémy postupne odkrývajú niečo o postavách a dôvodoch prečo sa ide na večeru....kto ide na večeru.....a za druhé kto a prečo a ako varí večeru....plus klasický koniec...ten máte v názvu filmu.....film je točený naturálne a amatérskou formou..to je plus aj mínus....nech si každý vyberie podľa svojho gusta. ()

Reklama

snaked 

všechny recenze uživatele

Budget ~ US$300,000 (píší na wikipedia.org)......... Pro mě skvělý "malý" film, který mě dostal zvláštní atmosférou a tím, kolik je tam "týpků". Tím nemyslím jen rodinu April, ale taky nájemníky domu... Zkuste se doklepat, jestli by vás k sobě nepustili upéct krocana........... Patricia Clarkson, hrající Apriliinu matku, dostala za svůj výkon hafo cen (+nominace na Oscara a Zlatý glóbus). Je opravdu dobrá. A naštěstí je uvěřitelná také Katie Holmes jako April. Jedná se možná o její zatím nejlepší výkon ve filmu. I když tedy ten pláč, no... Ale beru. Navíc - to, jak "loupala" a "krájela" brambory, mě fakt dostalo. Vynikající postava..... Takže za atmosféru především, ale i herecké výkony a celkovou realističnost a přirozenost -> tenhle film se stal mojí srdcovkou: 85% (únor 2007) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Relácií o varení je plný televízny program, tak nezaškodí jeden film, ako nevedieť variť, a predsa pripraviť chutnú večeru. Nakoniec, o jedlo tam ani nejde, hoci je v každom druhom zábere. Vzťah s rodinou sa pomaly ozrejmuje, keď slušná rodina cestuje za svojou nepodarenou dcérou, pričom stihne zájsť na fastfood aj pochovať veveričku. Alebo nepodarená rodina cestuje za svojou vyspelou dcérou? Film dostáva šťavu až prvou návštevou u černošskej rodiny, to je po polhodine, teda dosť neskoro. Z fóbie z neznámeho sa to nakoniec uzavrie ako oslava multikulti spoločnosti a práve to je asi jedným zo zmyslov oslavy dňa vďakyvzdania, čo je u nás celkom nepochopený americký sviatok. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nie, nie. Hedgesov debut ani zďaleka nedosahuje kvality nedávno vypusteného Dana in real life. Medzi oboma snímkami vidieť akú takú podobnosť, ale zatiaľ čo mladší režisérov počin stavia na milom inteligentnom príbehu s fungujúcim vtipom, Večera s April ostala v každom aspekte tak na polceste. Nie je to zlá robota, ale tentoraz by som povedal, že Hedges zaplatil nováčikovskú daň, ktorá ho našťastie posilnila a zaslúžené ovocie prišlo už nasledujúcim filmom. Osobne ma dosť rušila aj digitálna kamera. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)
  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)

Reklama

Reklama