Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film akoby podmaznutý rukou allana woodyho. Mierny humor prostredie, sklerotická stará mama, rakovinou poznačená mama, súrodenci, to všetko sa chystá na Deň ďakyvzdania k April mladej rebelke, čo odmietla takú konvenčnú rodinu a odišla do mesta žiť si po svojom. Príbeh s prípravou moriaka tradičné to jedlo na tento "americký den" sa mi zdá byť akosi ukradnutý z iného filmu (len si somenúť) .. :( spočiatku pomalý rozbeh takže len silou vôle sa dalo pokračovať v sledovaní ale posledná tretina mala správnu gradáciu s výborným záverom a pár "nežných" zvláštne ozvučených pesničiek dalo filmu napokon ten správny šmrnc.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch a na prelome storočia som videl množstvo nezávislých amerických filmov, ktoré ma tak oslovili, že si z nich pamätám skoro všetko. Večeru s April som videl pomerne nedávno a nepamätám si z jej deja skoro nič. Neviem, či je to vekom, alebo či sa kedysi točili zmysluplnejšie a výpovednejšie filmy, možno som bol iba v nesprávnom rozpoložení. Tak nejak to príjemne plynulo a rýchlo skončilo. Takže vlastne to bolo celkom fajn. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak vysoké hodnocení této nezávislé podivnosti zde na databázi. Minimálně první polovina filmu je totálně, ale naprosto totálně o ničem, snad až druhá, ve které se hrdinka snaží v něčí jiné než svoji nefungující troubě upéct krocana a setkává se se svou rodinou, snad stojí za zmínku. Neklidná ruční kamera spíš člověka irituje než udržuje v napětí, co bude. Bylo by zábavnější, kdyby April krocana spálila, přítele by odvezli do nemocnice po útoku mladých černochů a auto s rodinou se na cestě pokazilo. Hodně velká podivnost, která mne zcela nezaujala. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Těžce nízkorozpočtový film točený digitální kamerou (bez dodatečných světel, postsynchronů a podprahová hudba hraje pouze nakonci) natočený za tři týdny. Tak nějak by se dal charakterizovat i amatérsky točený film partou kamarádů. Zde se ale sešel vynikající scénárista a režisér (Peter Hedges - "Co žere Gilberta Grapa" či "Jak na věc"), parta skvělých herců (nepříliš výrazná Katie Holmes, vynikající Oliver Platt a nejlepší Patricia Clarkson) a scénář, který by se dal v synopsi shrnout do jedné věty, přesto dokáže v člověku vzbudit smích, příjemné emoce i pláč. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající americký "nezávislý" film s výbornou Katie Holmes v hlavní roli, který zpracovává velká i malá témata.. Kterak se černá ovce rodiny snaží seč jí síly stačí připravit večeři na Díkůvznání pro svou umírající matku, která jí z duše nenávidí.. Tento krátký film (81 minut) dokáže bravurně zachytit problematiku rasové nesnášenlivosti, multikulturního neporozumnění, problematiku rodinných vztahů, otevírá drogové téma, poukazuje na sociální rozdíly, předsudky, pokrytectví, sousedské poměry.. Hodně špatná byla kamera braná "z ruky", ale zase to filmu přidávalo na "autentičnosti".. Jsem opravdu hodně uspokojena :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Peter Hedges se nechal inspirovat příběhem o studentech, kteří si půjčili byt, aby tak spolu mohli oslavovat Díkuvzdání v Manhattanu. Trouba byla mimo provoz a tak chodili ode dveří ke dveřím ve snaze najít troubu, ve které by krocana upekli. (HellFire)
  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)

Reklama

Reklama