Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

golfista 

všechny recenze uživatele

Rozpočet tohohle filmu by nestačil leckterému "velkofilmu" ani na sendviče. Peter Hedges ovšem dokazuje, že "peníze nejsou všechno". Po svých výborných scénářích natočil autorský film, který dokáže u vnímavého diváka vyvolat krásnou směs emocí ... skvělí herci, výborná muzika ! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jak zareagovat na nonkonformně oblečenou dívčinu, která zazvoní u vašich dveří s větou „Dobrý den, můžu použít váš sporák?“? Osud přináší nečekané situace. A pak se zlomyslně pochechtává nad naším způsobem jejích řešení. Připravit večeři pro svou rodinu se nakonec ukáže být stejně zásadním problémem jako neochota jistých členů oné rodiny danou večeři pozřít, či se jí vůbec zúčastnit. Večeře s April zjevně nestála mnoho peněz, ale její nenásilný humor a situace „jako ze života“ pobaví více než kdejaká vysokorozpočtová podívaná. Nevím, šlo-li o záměr, ale společnost (umně zamaskované) Katie Holme mi byla mnohonásobně příjemnější nežli čas trávený se zbytkem její famílie. Šlo o nesympatické figurky, z nichž byla nejvíce iritující matka, jejíž postavu scénář nejspíš popisoval jedinou větou: „chová se divně a má depku“. Přesto je April rozhodně více než jenom Hedgesovou rozcvičkou na výtečného Dana. 70% Zajímavé komentáře: ChewieDC, ScarPoul ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Místy velmi humorné, místy až tragické. Katie Holmes je více než příjemná, navíc je mi její způsob vaření blízký, připomíná mi to někoho, koho dobře znám, hehe, nehledě na to, že jakožto černá ovce rodiny dopadnu nějak podobně :)) 70%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Olivier by sa asi čudoval, inak je to ale rozhodne veľmi pekný film o zmierení, nových začiatkoch a naviac príjemne kratučký. Trocha bolesti ešte nikoho nezabilo. Katie Holmesová má na konte konečne kvalitný film, v ktorom je titulnou postavou! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Malý konverzační film s řadou drobných vtípků, který ukazuje hollywoodskou hvězdičku Katie Holmes v poněkud odlišné roli, než jak ji její příznivci většinou znají. Sice jde o kousek pouze na jedno použití, ale bavil jsem se slušně, humor byl většinou funkční a scénář nesklouzává nikde do trapnosti. Komedie o jednom ztřeštěném kulinářském pokusu, na jehož úspěch nikdo nevěřil. Film, který sice nemusí vzbudit nadšení, ale získal si mé sympatie. Celkový dojem: 60 %. Nedostatkem filmu je určitá nevyváženost, daná mimo jiné i napjatým rozpočtem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jestlipak by se princeznička Katie Holmes nechala po sňatku s Tomem Cruisem do něčeho podobného uvrtat? Přesto příjemné překvapení.. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že v tomhle filmu Katie Holmes předvede něco jinýho, než jak jsem na ni zvyklej (v každém filmu ji beru jako vážnou šprtku), ale ani po tomhle snímku, kterej mě jinak docela bavil (především díky Oliveru Plattovi), jsem na ni názor nezměnil a furt ji beru jako průměrnou herečku, která to podle mě nikam nedotáhne (i když, díky Batmanovi se přeci jenom možná někam dostane). ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Těžce nízkorozpočtový film točený digitální kamerou (bez dodatečných světel, postsynchronů a podprahová hudba hraje pouze nakonci) natočený za tři týdny. Tak nějak by se dal charakterizovat i amatérsky točený film partou kamarádů. Zde se ale sešel vynikající scénárista a režisér (Peter Hedges - "Co žere Gilberta Grapa" či "Jak na věc"), parta skvělých herců (nepříliš výrazná Katie Holmes, vynikající Oliver Platt a nejlepší Patricia Clarkson) a scénář, který by se dal v synopsi shrnout do jedné věty, přesto dokáže v člověku vzbudit smích, příjemné emoce i pláč. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Milujem tento druh filmov, sú mojou krvnou skupinou, avšak postava April mi pila krv. Svojim zjavom a svojou nemotornosťou. Ja, ked vidím, že baba nedokáže normálne krájať zemiaky, idem vyletieť z kože! Rád by som dal aj štyri hviezdičky, ale chýbalo mi tam trochu viacej sarkastického humoru (a humoru vôbec). ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

jednoduché, dojímavé - no nie silene alebo povrchne či pateticky - nezávislé (no oldschoolovo nezávislé, nie tak moderne hipstersky nezávislé), stručné, milé, dobre obsadené a takmer čisté; ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V 90tych rokoch a na prelome storočia som videl množstvo nezávislých amerických filmov, ktoré ma tak oslovili, že si z nich pamätám skoro všetko. Večeru s April som videl pomerne nedávno a nepamätám si z jej deja skoro nič. Neviem, či je to vekom, alebo či sa kedysi točili zmysluplnejšie a výpovednejšie filmy, možno som bol iba v nesprávnom rozpoložení. Tak nejak to príjemne plynulo a rýchlo skončilo. Takže vlastne to bolo celkom fajn. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Nie, nie. Hedgesov debut ani zďaleka nedosahuje kvality nedávno vypusteného Dana in real life. Medzi oboma snímkami vidieť akú takú podobnosť, ale zatiaľ čo mladší režisérov počin stavia na milom inteligentnom príbehu s fungujúcim vtipom, Večera s April ostala v každom aspekte tak na polceste. Nie je to zlá robota, ale tentoraz by som povedal, že Hedges zaplatil nováčikovskú daň, ktorá ho našťastie posilnila a zaslúžené ovocie prišlo už nasledujúcim filmom. Osobne ma dosť rušila aj digitálna kamera. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nebýt přítomnosti několika známějších tváří, jednalo by se o naprosto nevýrazný a amatérsky působící (hnusná digitální kamera) nezávislák o mladé rebelce, která pozve svou rodinu na Den díkůvzdání, aby si konečně do očí mohli vyříkat to co v sobě dlouhá léta dusí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Večeři s April mám moc ráda. Viděla jsem ji kdysi náhodou na HBO a dostala mě. Je to malý film o běžném životě, přičemž řada znázorněných situací v člověku vyvolá až nečekaně silné emoce. Hezky obsazeno, velmi dobře zahráno. Ideální stopáž. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hedgesovu druhotinu Dan in Real Life miluju, proto sem byl moc zvedavy na April. Snad to bylo českým dabingem, ale film mě nechal docela chladným, až na hodně dojemný konec. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jé, ona Katie Holmes není jenom hezká, ale umí i hrát? Proč to nepředvádí v jiných svých filmech? Hodně příjemnej film opět na téma "krev není voda". Opravdu hezkej a místy zábavnej příběh ze sousedství. Patricia Clarkson je naprosto vynikající, hlavně když její nemocná, umírající a se vším již smířená postava prokáže skvělý a nečekaný smysl pro humor (když požaduje po rodině vyrovnání se.... s evidentně špatným jídlem, které jim dcera/sestra/vnučka určitě naservíruje a nebo při prohlížení fotoalba). Příjemně strávený dnešní podvečer. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Příjemný film s až vánočním kouzlem. Zpracování připomíná dogma styl a vytváří nesmírně civilní atmosféru, která do jisté míry maskuje zastrašující námět. Ten by v jiných rukou mohl skončit minimálně nedůstojně. Povedlo se herecké obsazení, kde dominuje Oliver Platt a samozřejmě nominovaná Patricia Clarkson. 90% ()

Reklama

Reklama