Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jé, ona Katie Holmes není jenom hezká, ale umí i hrát? Proč to nepředvádí v jiných svých filmech? Hodně příjemnej film opět na téma "krev není voda". Opravdu hezkej a místy zábavnej příběh ze sousedství. Patricia Clarkson je naprosto vynikající, hlavně když její nemocná, umírající a se vším již smířená postava prokáže skvělý a nečekaný smysl pro humor (když požaduje po rodině vyrovnání se.... s evidentně špatným jídlem, které jim dcera/sestra/vnučka určitě naservíruje a nebo při prohlížení fotoalba). Příjemně strávený dnešní podvečer. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

V programu jsem tento film zahlédl s popiskem komedie, a tak jsem si ho s cílem zlepšení nálady pustil. Ovšem nakonec jsem dostal o dost něco jiného, než jsem si představoval. A to v dobrém slova smyslu. Žádné speciální efekty, žádné animace za miliony. Obyčejný, až tragický příběh vystřihnutý ze života kolem nás s Katie Holmes v hlavní roli. Ačkoliv drama moc nemusím, tohle si bezpochyby zaslouží 4*. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Relácií o varení je plný televízny program, tak nezaškodí jeden film, ako nevedieť variť, a predsa pripraviť chutnú večeru. Nakoniec, o jedlo tam ani nejde, hoci je v každom druhom zábere. Vzťah s rodinou sa pomaly ozrejmuje, keď slušná rodina cestuje za svojou nepodarenou dcérou, pričom stihne zájsť na fastfood aj pochovať veveričku. Alebo nepodarená rodina cestuje za svojou vyspelou dcérou? Film dostáva šťavu až prvou návštevou u černošskej rodiny, to je po polhodine, teda dosť neskoro. Z fóbie z neznámeho sa to nakoniec uzavrie ako oslava multikulti spoločnosti a práve to je asi jedným zo zmyslov oslavy dňa vďakyvzdania, čo je u nás celkom nepochopený americký sviatok. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že v tomhle filmu Katie Holmes předvede něco jinýho, než jak jsem na ni zvyklej (v každém filmu ji beru jako vážnou šprtku), ale ani po tomhle snímku, kterej mě jinak docela bavil (především díky Oliveru Plattovi), jsem na ni názor nezměnil a furt ji beru jako průměrnou herečku, která to podle mě nikam nedotáhne (i když, díky Batmanovi se přeci jenom možná někam dostane). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající americký "nezávislý" film s výbornou Katie Holmes v hlavní roli, který zpracovává velká i malá témata.. Kterak se černá ovce rodiny snaží seč jí síly stačí připravit večeři na Díkůvznání pro svou umírající matku, která jí z duše nenávidí.. Tento krátký film (81 minut) dokáže bravurně zachytit problematiku rasové nesnášenlivosti, multikulturního neporozumnění, problematiku rodinných vztahů, otevírá drogové téma, poukazuje na sociální rozdíly, předsudky, pokrytectví, sousedské poměry.. Hodně špatná byla kamera braná "z ruky", ale zase to filmu přidávalo na "autentičnosti".. Jsem opravdu hodně uspokojena :-) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • "Caro Mio Ben" od Giuseppa Giordana je píseň, kterou zpívá Beth v autě. (HellFire)
  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)
  • I když je film věnován Hedgesově matce, která umřela na rakovinu, je jediným pravdivým momentem z jejího života věta, kterou pronese o zpěvákovi „Smack Daddym.“ Tato slova pronesla v nemocnici, až na to, že mluvila o Barry Whitovi. (HellFire)

Reklama

Reklama