Potlesk (festivalový název)

Applaus

Applause

Dánsko, 2009, 85 min

• Houdini

Křišťálový glóbus - výběr(2.7.2009)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $505,623(31.8.2010)

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Bohužel už bylo hodně podobných snímků a ani v tomto jsem nic nového nenašel. Hlavní hrdinka (ať mi sympatická nebyla vůbec) zahrála svůj part skvěle... - 60%(5.7.2009)

Paprika Steen táhne celý snímek neuvěřitelným způsobem. Tak výrazný herecký výkon jsem dlouho nezaznamenal a určitě chvilku bude trvat, než jiný protagonista zahraje takovým způsobem jako Paprika. [44. MFF KV 2009](12.7.2009)

No kde v prdeli zohnali takého mamrda s tak nepríjemne úlisným úsmevom ??!(19.2.2011)

Bohuzel nic noveho pod Sluncem, ale Paprika Steen je vyborna.(12.4.2010)

6. 7. 2009: Zajímavý pohled na odvrácenou stranu slávy a alkoholu naprosto s přehledem vede hlavní představitelka s obdivuhodnou lehkostí a šarmem.(6.7.2009)

One-woman-show. Hlavní protagonistka hrála excelentně, ale to je bohužel to jediné, na čem film stojí. Příběh si sice pohrával s aktuálními tématy jako alkohol, rodina, rozvod, ale jinak nic originálního nepřinesl.(5.7.2009)

Parádní představení Papriky Steen. film jako celek ovšem slabší, bylo to celé nedotažené, chtělo to víc zatlačit na pilu, co se dramatické linky týče. Bylo tam cítit napětí, člověk čekal nějakou gradaci, dramatické vyvrcholení a nakonec to celé vyšumělo spíš do prázdna.(13.4.2011)

Film mal dobre našlápnuté, ale niekedy po polhodine sa začal sám v sebe strácať, a až do konca to pôsobilo skôr bezradne. Škoda, najmä kvôli Paprike Steen, potiahla to celé sama.(19.12.2011)