Reklama

Reklama

Za všechno může Jidáš

(festivalový název)

VOD (1)

Obsahy(1)

Když mladá režisérka avantgardní scény Irena Mirkovićová přijme výzvu vězeňského kaplana dona Iridia, aby se pokusila nastudovat velikonoční pašije s chovanci místního nápravného zařízení, netuší, že jí ta zkušenost změní život. Nejen proto, že setkání s ředitelem věznice Liberem ji konečně přiměje k rozchodu s egocentrickým hercem Cristianem, ale i proto, že se brzy ocitne před neřešitelným problémem: přestože si získá důvěru vězňů, všichni důsledně odmítají přijmout roli Jidáše z důvodů, jež jsou v jejich postavení pochopitelné. Mladé ženě nezbývá než hledat východisko a najde je v originální, ale značně nekonformní úpravě biblického textu. Davide Ferrario natočil komedii s prvky muzikálu v nápravném zařízení v Turíně a většinu postav v ní hrají skuteční vězni. Roli režisérky svěřil polské modelce a herečce Kasie Smutniakové, která už dlouho žije v Itálii a patří mezi často vyhledávané mladé představitelky. Po malých rolích v televizi se začala objevovat v náročnějších autorských filmech. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

bassator 

všechny recenze uživatele

44th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2009 - Tak toto bylo něco!!! Ukázka toho jak se dokáže i ve vězení natočit neuvěřitelně zábavný, vtipný a hlavně srdce pohlazující film... - 95% ()

baribal 

všechny recenze uživatele

na útržek jsem jim dal výborný... tady ale dávám "pouze" za čtyři. Příběh je fajn a nemá nějak drásavé momenty, chápu že vězni nemají taneční talent, takže tanec byl v rámci jejich možností. Co mi vadilo, byla hlavní hrdinka... hlavně její scénář. italské filmy asi už jsou takové - nikdy mi nepřirostou k srdci. Mimochodem je Davide Ferrario sympaťák :o) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad natočit film v turínské věznici se skutečnými odsouzenými v rolích vězňů je zajímavý. Udělat z toho komedii s muzikálovými čísly ale vypadá jako šílenství! Mladá ateistická avantgardní režisérka původem odkudsi z bývalé Jugoslávie (ale herečka Kasia Smutniak pochází z Polska) je tu přinucena nastudovat s vězni pašijové hry. Jelikož nikdo z vězňů nechce hrát Jidáše, nejspíš nebude nutné Ježíše ukřižovat... Teologické debaty se s čísly jak z indického filmu kupodivu netlučou, ale výborně doplňují. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

44. MFF KV .. Scénář: Davide Ferrario .. Zajímavá multimediální směsice hudby, víry, avantgardního divadla a vězeňských názorů. Pro spoustu festivalových odborníků špatně skousnutelný počin, ale přítomné osazenstvo sálu bylo jiného názoru, alespoň co jsem zaznamenal. Smích byl během projekce přítomen tam, kde být měl a potlesk na závěr by mohl závidět nejeden ambicióznější soutěžící tvůrce. Snímek je plný vězeňských neherců, hudebních čísel, vtipných situací a lehké italské romantiky. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Většinu postav ztvárnili skuteční vězni. [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Natáčení probíhalo v nápravném zařízení v Turíně. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama