Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hans a Max by rádi ovládli místní trh s párky v rohlíku, zatímco Harry by se nejraději nechal hýčkat svými svalnatými automechaniky. Taška se záhadným obsahem však naruší plány všech a sestava nepravděpodobných zlodějíčků a gangsterů se náhle ocitá v polské Drogomyśli. Komediální rovina vyvěrá nejen z mnohonásobných nedorozumění a absurdních situací, ale i z celkové potrhlosti rozličných protagonistů. Polské lokace ožívají podobně jako kusturicovský Balkán a Glawogger ukazuje, jak ve střední Evropě stvořit magickorealistické dílo, v němž se díky jedinečné vypravěčské perspektivě může stát opravdu cokoli. Cílem je zde samotná cesta plná drogového opojení a jasných úkolů, které se ale nikomu nedaří plnit, cesta, během níž se do vás může z ničeho nic zamilovat zrzavá taxikářka. A pokud vás už přestalo trápit, co Jules a Vincent z Pulp Fiction skrývali v zářícím kufříku, nasadí vám tento snímek nového brouka do hlavy. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Druhá část z plánované tematické trilogie o sexu, drogách a rock´n´rollu, kdy po komedii o natáčení amatérského porna (sex) ve SLIMÁCÍCH přišla na řadu druhá jmenovaná "potěcha". Zatímco ve svých inscenovaných dokumentech-esejích vytvořil Glawogger model, na který poté navázali jiní rakouští dokumentaristé, ve svých celovečerních hraných filmech přejímá modely ze spřízněných žánrových kousků a snaží se posunout jejich vyjadřovací prostředky. V CONTACT HIGH to má za následek pouze to, že na místo jedné zhulenecké sekvence porušujicí jakákoliv pravidla (času, prostoru, logiky...) se z takových film sestává téměř celý a s přibývajícími minutami na výstřednosti a ujetosti ještě přidává. Problém je neznalost míry, protože neustálé ozvláštňování působí ubíjejícím dojmem, a "konzervativnost" scén na drogách, kdy podobné výjevy byly k vidění jinde a mnohdy mnohem lépe, zábavněji. Pro doplnění Glawoggerovy rozmanité filmografie vhodné, jako biják na pařbu s již jistou mírou zakázaných substancí v krvi ale doporučuji jakoukoliv americkou teenagerovskou high komedii, protože i sledovat nápisy na rekonstruovaném Klubu kultury je mnohdy zábavnější než CONTACT HIGH. :) 5/10 ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Contact High je zaručeně ten nejzdrogovanější film, který šlo na letošním Festivalu ve Varech vidět. Vše obklopují rozjásané barvičky, nic nemá logiku, postavy jsou věčně zhulené a protože děj často vnímáte jejich očima, vidíte v pizzerii poletující ptáky, ženy s hlavami psů a policisty s prasečími čumáky. A já bohužel asi nemám ten správný smysl pro humor, ale i když se lidé sedící kolem mě často smáli, mě Contact High jen několikrát donutilo se pousmát. Poučení pro příště: Nechodit na filmy, které už v popisu odkazují na můj neoblíbený Strach a hnus v Las Vegas, i kdyby u nich bylo stokrát napsáno cosi o mnou milované gangsterce. [44. MFF KV 2009] ()

Jhershaw

všechny recenze uživatele

Hodnocení nevyplním žádné, může se pohybovat od odpadu, pokud film sledujete střízliví a zapomenete si vypnout logické a analytické myšlení (protože co se tam děje, nedává vůbec žádný smysl, jediným cílem je působit "divně, nepředvídatelně", což jednoznačně ústí v "debilně"), po pravděpodobně maximální, pokud film budete sledovat někdy kolem půlnoci, s dostatečnou hladinou omamných látek v těle a ve správné atmosféře. ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost hýřící tak ujetým smyslem pro humor až je to k nevíře. Z každého záběru prosakuje radost a je vidět, že tvůrci si rozhodně meze nekladli. Nedoporučuji usedlým povahám. Zbytek, čili tak jedno procento, se skvěle pobaví. [LFŠ 2009 – host: Michael Ostrowski] ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

No hustý psychodílo, vymykající se jakékoliv logice. Divák sleduje děj a cíl filmu - získat tašku, nakonec se ale děj ubírá tak, že jakýkoliv cíl filmu zmizí a všichni jsou v rauši a na tašku si nikdo ani nevzpomene. Nevím, co si o filmu pomyslet, ale rozhodne to stojí za to vidět :) ()

Wolodja 

všechny recenze uživatele

Film viden v case odpolednim & stavu strizlivem, cemuz odpovida hodnoceni. Ale uz se tesim az to pustim na nejake party v case nocnim, to pak nejspis jeste jednu hvezdicku prihodim. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009: No, v americkej popkultúre je filmov podobného charakteru natočených celkom dosť a, musím povedať, že k nim inklinujem oveľa viac. Hoci to vyzeralo vtipne, nejako sa mi na tom nedalo smiať. Nechápem. Ale, no, nepáčilo sa mi to. ()

bellicek 

všechny recenze uživatele

Všechny hvězdičky za psychoestetickou stránku a závěrečné nonsensové scény, protože jinak je mi film naprosto cizí. ()

Reklama

Reklama