Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (145)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, dobrá ukázka toho, jak se Vám během pár minut dokáže obrátit život vzhůru nohama a sám zahodit svoje nejlepší šance...Efron je sice stále pořád slaďoušek, ale pro mě tohle dokázal skvěle zahrát, i když jeho českého dabéra nedokážu vystát :D :D Film má pro mě dvě neskutečně silné scény - první je samozřejmě na začátku bouračka s bratrem a druhá je ve chvíli, kdy Charlie po večeru s flaškou ráno popíjí v místním podniku kafe a rozvíjí se tu situace s mladou Tess..nevidět svůj odraz ve výloze - pravda - taky by mě to rozhodilo :D Film mi jako koncept nepřijde ucelený - pořád to na mě působilo půl na půl - vždy to pro mě nějak skvěle začlo a pak se to začalo zbytečně plácat...a za pár desítek minut zase to samé a to pořád dokola...Na zamyšlení je to ale super :) Speciál v podobě hus byl hodně originální a kouzelný Dave Franco, jehož úsměv je stejně okouzlující jako jeho slavnějšího bratra - i na tu malinkou chvilku, co se tam objevil, tak mě to moc potěšilo :) A jen mě napadlo - sex na hřbitově - v jeho případě by mohl v tu chvíli dostat padáka, jelikož by se to dalo označit jako sex na pracovišti?? :D Kdyby tam ovšem skutečně s ním byla ;) ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Úplně nevím co si mám myslet o duchovi, který není duch, protože není mrtvej, ale jen promrzlej. Nějak nechápu záměř. Ale dobře, koukatelné to bylo i když nejsem úplně zpívajícího Zacha příznivec. Příjde mi takovej umělej, divnej. Amanda byla o poznání koukatelnější i když herecky teda moc ne. No jo jsem věčněj pesimista ()

Reklama

Primavera 

všechny recenze uživatele

Film splnil celkom slušne všetky atribúty, ktoré sľubuje. Dráma, aj keď predvídateľná. Z romantiky sa mi viac páčili zábery prírody vo Vancouvri ako sentimentálne scény s dvojicou. Tento druh fantasy chytí za srdce toho, kto definitívne stratil niekoho blízkeho. Môcť ho ešte počuť, vidieť, hovoriť s ním .... ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Oh, děkuji, že mě minula tahle mánie po Zacu Efronovi, i když věkově jsem k němu blíž než většina jeho fanynek. Ale co tento film? Táhlo mě k němu to Fantasy.. a Zac? Nechci být vůči němu jakkoliv zaujatá, protože sama vím, jaké to je být na celý život zaškatulkovaná, tak jsem mu chtěla dát šanci. A snažila jsem se v něm najít něco herecky dobrého. Asi by mu měl někdo říct, že hrát drama není jen o tom mít ve tváři výraz a lá mám v puse kyselý citrón a nedovolí mi ho vyplivnout. Pro mě je "drama v herci" převážně v jeho očích a celkovém postoji těla. Celkově tento film hodnotím jako pokus udělat jemné drama pro puberťáky, možná se to povedlo, nemohu hodnotit, nejsem cílová skupina... ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Příběh se vyvíjí opravdu slibně. Charlie a jeho malý bráška Sammy si slíbí, že každý den před soumrakem budou trénovat baseball, jenže ten večer se dostanou do automobilové nehody a Sam umře. Charlie se na chvíli ocitne "na druhé straně", ale oživí ho. Od té doby Charlie vidí nejen svého brášku, ale i jiné mrtvé kamarády. Vzdá se vysoké školy a budoucnosti nejlepšího jezdce na plachetnici a stane se z něj městský podivín, který pracuje na hřbitově. Jakmile se do toho zamíchá jeho dávná sokyně a budoucí láska, příběh upadá a nikoho neudiví zvrat, který zjevení oné dívky přináší (nechci spoilerovat, ale mě to bylo jasné už od první chvíle, kdy ji uviděl na hřbitově). Na tvářičku Zaca Efrona se velmi dobře dívá a trochu je mi líto, že stejně jako Robert Pattison asi nikdy nedostane vážnější roli než tu v romatickém filmu. Ovšem tohle je teprve pořádný snímek, kde Zac ukazuje, že umí hrát (a na všechny ty Muzikály ze střední se snad jednou zapomene). Kim Basinger hraje ve filmu všeho všudy 3 minuty a stejný prostor má i Ray Liotta, takže celý film drží na Efronovi. Není to žádný zázrak, ale do půlky mě film opravdu těšil. (Nechápu všechny "odpaďáky", kteří film hodnotí jen kvůli tomu, že tam hraje Zac Efron, tak na truc dávám ze 3* na 4* ;)) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Na rolu Sama St. Clouda sa uskutočnil otvorený internetový kasting. (ThomasCrown)
  • Diváci pred testovacím premietaním obdržali lístky s názvom filmu Radio Prom. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama