Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 2

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zac Efron je sympaťák. Problém je v samotném filmu, který je jako drama vcelku dobré. Každopádně, to co se tam děje, se v realitě může stát asi s takovou šancí, jako kdybych měl přístroj, který by předemnou zhmotnil všecko, co bych si přál. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $44miliónovTržby USA $31,206,263Tržby Celosvetovo $48,478,084Tržby za predaj DVD v USA $12,536,784 //počet predaných kusov 682,672║ aj keď to nie úplne využíva určité rozbehnuté výhody, miestami to je dosť slušne uhrané, o trošičku viac sa s tým pohrať a mohlo to byť cielenejšie silnejšie znejúce, herci fajn, plusom iskrivá atmosféra /60%/ ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Chudák Charile se utápí v žalu z tragické smrti svého bratříčka a já se utápím v žalu nad ztrátou sta minut svého života, který jsem strávil s tímhle pseudoromantickým kýčem, co si hraje na drama. Vlastně ne, kecám, část jsem přejel rychloposuvem, takže jsem byl některých vyšperkovaných dialogů, patetických scén a předstírání hlubokého citu průměrnými herci ušetřený. Celkový dojem: 25 %. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Když začne upadat do klišé, přijde megatwist a nakopnutí kupředu. Navíc s feelingem Field of Dreams, za což palec vysoko nahoru. Efron dobrej. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Craig Pearce / The Death and Life of Charlie St. Cloud by Ben Sherwood | Hudba: Rolfe Kent | Produkcia: Marc Platt, Ben Sherwood | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media | Rozpočet: 44 miliónov $ | Tržby: 47,749,933 $ || Paradoxom filmu je obrátená emočná gradácia - začiatok je silnejší než koniec. Experimentálne pseudo-fantasy prvky miestami zabíjajú už zo základu krívajúci dej. Zac to tiahne z celých gúľ, Amanda je príjemná ako herecky, tak i pre oči. Okrem obrazovej farebnosti však nič viac, než jedno videnie v sobotu po obede. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím začít… tak to vezmu takhle - od tohohle filmu jsem nečekal naprosto nic, a přesto mě zklamal, nudil a místy až znechutil. Kýčovitá kamera (v některých záběrech to vypadá, že si kameraman dopřával LSD, jak to je "krásně" kýčovitě barevné), nevýrazná hudba, špatný scénář no a Zac. Už u filmu 17 Again jsem psal, že neutáhne komedii a nyní můžu v klidu napsat, že neutáhne ani drama (nebo pokus o drama). Neříkám, že je totální dřevo, zase takhle zaslepený nejsem, ale momentálně mě prostě nepřesvědčuje, že by se kdy mohl vymanit z role zpívajícího puberťáka na střední… Klady tohoto filmu - Amanda Crew. Zápory - vše ostatní, co jsem už vyjmenoval, plus stopáž (už dlouho se mi u filmu nestalo, abych odolával myšlence zmáčknout to kouzelné tlačítko forward). Jednoduše řečeno - špatné ve všech ohledech, chvíli jsem zvažoval i horší hodnocení, ale jsem v poměrně slušné náladě. Pokud chcete vidět opravdu skvělý film na podobné téma, doporučuji Rabbit Hole. P. S. A hlavně se nenechte nalákat na jména Kim Basinger a Ray Liotta - Kim zde má tak minutu, Ray těch minut má cca tři. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Manželka tenhle kus pojmenovala coby divnofilm. Burr Steers se chopil ambicióznější látky chlapíka, který vyjma podílu na tomhle snímku spolupracoval na většině filmů Baze Luhrmanna. Scénárista Craig Pearce ovšem tuhle látku tak úplně neukočíroval. Celé je to laděné do barev á la Nicholas Sparks, také hrdinové se tak chovají a tváří, jen se hned z úvodu vrhneme do mysteriózních koutů. Charlieho na poslední chvíli oživili, mladší bráška to ovšem po těžké dopravní kolizi nezvládl. Přeživší, který dostal druhou šanci, nedokáže opustit přímořské městečko, díky jehož vlnám dostal stipendium na prestižní škole a platil za místního bouráka. Nyní je spoután slibem, který dal bratrovi, pracuje na hřbitově, přišel o přátele a pro okolí se stal podivínem. Až jednou napne plachty jeho dávná spolužačka ze střední školy a leccos se změní. Zac Efron se už dávno vymanil z muzikálové škatulky, točí romanticko-dramaticko-komediální role a vesměs se v nich oproti hereckým parťákům neztrácí. Amanda Crew zdaleka nemá k dispozici tolik prostoru (ostatně taková Kim Basinger nebo Ray Liotta jsou tu s ohledem na prostor, který dostali, opravdu jen coby vábničky na diváka), ale publikum si všimne hlavně jejích jiných kvalit. Místy nedotažené, což zamrzí. Zjevná snaha být v daném žánru jiný tudíž vychází tak z poloviny. Úplně málo to není. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, čím to je, ale Zac Efron mi je čím dál sympatičtější. Muzikál ze střední jsem sice viděl, ale tak nějak profičel kolem mě, ve filmu "Znovu 17" mě Zac Efron dokázal maximálně nadchnout, no a ve filmu "Smrt a život Charlieho St. Clouda" mě Zac Efron dokázal opět ohromit a příjemně překvapit. Ten kluk je prostě příjemný, sympatický, milý, a přitom to není úplné dřevo a hrát rozhodně umí, a pokud hrát neumí, tak to dokáže docela solidně maskovat. Tenhle film si dokázal Zac Efron ukrást celý pro sebe a svým hereckým kolegům nedává sebemenší šanci se prosadit a vnyiknout, a jeho herecký výkon je přitom snad uvěřitelný a reálný. Když se k tomu přidá silný a atraktivní příběh o vyrovnávání se se smrtí malého brášky, tak se pak jedná o film, který stálo za to vidět, a který je z mého pohledu rozhodně filmem nadprůměrným. Jinak ve vedlejších rolích mě rozhodně potěšil Ray Liotta, který má tak profláklý obličej, že ho poznám v každé roli, a také mě potěšil Donal Logue, kterého jsem si oblíbil v sitcomu "S dětmi na krku". Co se týče mého hodnocení, tak do absolutního vrcholu filmu něco málo schází, ale čtyři hvězdičky už si z mého pohledu tenhle film zaslouží. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Že dávka presladenosti v romantickom filme bola prekročená, sa dá spoľahlivo zistiť. Napríklad podľa toho, že herci v slovenskom dabingu zo seba vydávajú medzi slovami masívne prídychy. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zac Efron v hlavní roli? No proč ne, je to docela fešák, když už se mi nebude líbit ten filmu, alespoň se budu dvě hodiny dívat na něj. Ale kupodivu, ani ten film nebyl tak úplně k zahození. Samozřejmě, že nám nepřináší nic co bychom ještě nikdy neviděli, ale přesto mě nenudil a konec mě dokonce dohnal k slzám. Občas jsem se teda ztrácela v tom kdo je teda živej a kdo mrtvej, ale na konci to všechno zapadlo dohromady. Řekla bych, hodně slušný průměr . 3* .... ale teda.. vyspat se s někým na hřbitově, ani kdyby to byl skutečně Zac. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Efronovka, na ktorú sa na moje prekvapenie dobre pozeralo. Príbeh je zaujímavo stavaný, nenudí a zo začiatku je i tak zdravo emotívny. Ku koncu sa už síce k emotívnej stránke pridali aj patetizmus a sentimentálna, cukríková nátlakovosť, no v konečnom dôsledku to už môj výsledný dojem moc neovplyvnilo. Jeden z filmov, kde sa Efron ešte celkom dá. Priemer. 60/100 ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Tohle je od zacatku do konce same klise a kyc. Zvrat v pulce filmu me sice prekvapil, ale od te chvile bylo jasne, co se stane. Nemyslim si, ze byl dobry tah pojmout to tak ducharsky a nabozensky. Ale tezko rict, jestli by Zac dokazal zahrat blazna stejne dobre jako hrdinu. Tahle role mu fakt sedi a zvladl ji dobre (tudiz je me hodnoceni z velke casti za nej), ale musim priznat, ze kdybych ho nechtela videt bez tricka, asi bych se takovemu filmu vyhla. Nakonec jsem toho stejne moc nevidela a milostna scena stala za prd (tma jak v pytli a hrbitov k tomu, to je romantika jak vysita). Nic vic ale tenhle film bohuzel nenabidne. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Neviem čo podnietilo moju myseľ aby som sa na to pozrel, ale asi to bola nuda. Nuda, ktorú nezabila ani táto nuda. Tragický príbeh Charlie-ho, ktorý sa nevie spamätať zo smrti svojho brata. Pri ranných nácvikoch behá mráz po chrbte ako to Charlie prežíva... dokonca nadobudne časom schopnosť. Nielenže vidí mrtvých ale aj tzv. "na pol cesty death" noo a v tomto jeho mysľovom zhone pomôže ďalšej "milovanej" osobe. Tragédia strieda happyend, čo viac si priať, no nie? 3-4/10 Zac bude Steers-ovým miláčkom, uúu... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Nic nového nepřinášející a předvídatelný film, který měl pro Efrona znamenat přesun k dospělým rolím. To je ale trochu silné slovo, protože tak velké ambice tenhle film nemá. Ale je třeba říct, že to není vůbec herec k zahození a pořádná vážná role na něj možná někde čeká. Samotný film není žádné mistrovské dílo, ale jako oddechovka na víkendové odpoledne je to akorát. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Zdalo sa mi to dosť ťažkopádne, ale pozerať sa to dá. Apropo stále som čakala, že Efron začne tancovať a spievať ... nič proti nemu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Z počátku to vypadá na velké myšlenky, ale rychle se ztrácejí v dost sentimentální romanci pro mladistvé jen s prvky něčeho serióznějšího. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zac Efron sa vraj preslávil muzikálmi zo strednej. Ak beriem jeho kariéru, tak toto je o niečo vyšší level, dve tretiny filmu má čo hrať a vcelku sa mu darí. Určite si prídu na svoje jeho fanynky, inak sa nejedná o nič, čo by sme už nevideli. Vyzdvihol by som peknú kameru, ktorá vystihuje romantickosť scén. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skutečně to žádná pecka není. Jakékoliv klišé si vymyslíte ve vztahu starší brácha zavinil smrt mladšího bratříčka, to tu dostanete. Vlastně to není ani nijak originální, a navíc to tlačení na city už je za hranicí. Co jiným filmům projde, neb tam hrají oscaroví herci, to je tady o to víc vidět. ()

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Příjemný, smutný příběh o dvou bratrech, kdy jeden z nich zemře při autonehodě. Charlie zůstane navždy poznamenán. Sžírá ho pocit viny a je přesvědčen o tom, že kdyby řídil opatrněji, jeho brácha by stále žil. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál jeho bratr Sam z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Jenže to Charlieho nemůže odradit od toho, aby žil svůj život tak, jako by jeho bratr byl stále s ním a tak se spolu stýkají na jejich domluveném oblíbeném místě, kde každý den po západu slunce spolu hrají baseball, přesně tak jak Charlie svému bratrovi Samovi krátce před jeho smrtí slíbil. Jenže takhle to nemůže trvat navždy a Charlie si časem bude muset uvědomit, že musí nechat odejít svou minulost a nadobro se tak rozloučit se svým bratrem a nechat ho jít. - "Charlie, at some point, we all have to let go." ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Opět smutný film který nese skvělý příběh a super herce, ne bohužel všichni jsou ale přesvědčivý a tak příběh nemůže být úplně dokonalý přesto je povedený. ()

Reklama

Reklama