Reklama

Reklama

Smrt a život Charlieho St. Clouda

  • USA Charlie St. Cloud (více)
Trailer 1

Charlie St. Cloud je mladý námořník, který žije se svou matkou a mladším bratrem Samem. Jednoho dne matka odjede na noční směnu a Charlie odváží Sama ke kamarádovi. Dojde k autonehodě, při které Sam zahyne. Charlie si bratrovu smrt dává za vinu, přestože nehodu nezavinil. Na Samově pohřbu uteče do lesa, protože nevěří tomu, že Sam již není. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál bratr z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Krátce poté se do města vrací Tess, spolužačka ze střední. Oba mladí lidé se do sebe zamilují. Pokud bude chtít Charlie znovu objevovat krásy života, bude muset nechat odejít minulost a nadobro se rozloučit se svým bratrem Samem... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (145)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Oh, děkuji, že mě minula tahle mánie po Zacu Efronovi, i když věkově jsem k němu blíž než většina jeho fanynek. Ale co tento film? Táhlo mě k němu to Fantasy.. a Zac? Nechci být vůči němu jakkoliv zaujatá, protože sama vím, jaké to je být na celý život zaškatulkovaná, tak jsem mu chtěla dát šanci. A snažila jsem se v něm najít něco herecky dobrého. Asi by mu měl někdo říct, že hrát drama není jen o tom mít ve tváři výraz a lá mám v puse kyselý citrón a nedovolí mi ho vyplivnout. Pro mě je "drama v herci" převážně v jeho očích a celkovém postoji těla. Celkově tento film hodnotím jako pokus udělat jemné drama pro puberťáky, možná se to povedlo, nemohu hodnotit, nejsem cílová skupina... ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Kniha, podle které je film natočený, má ohromný potenciál. Při jejím čtení jsem si stokrát říkala: páni, tohle bude vypadat skvěle ve filmu! Nebo: už se nemůžu dočkat, až tenhle dialog uvidím zfilmovaný! Film ovšem předloze úplně nedostál. Může se sice pyšnit skvělou kamerou, která skýtá plno krásných scenérií a barev, a herecké výkony taky nejsou špatné, ale chybí tomu něco, co mě nutilo knížku nedat z ruky a dočíst ji do konce na jeden zátah. Došlo tu k příliš mnoha (i když na první pohled drobným) změnám. Navíc dojem táhne dolů poněkud nepovedená hudba. Ale Zac Efron je krásnej a má vždy perfektně upravené vlasy, a za to je hvězdička navíc. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Příjemný, smutný příběh o dvou bratrech, kdy jeden z nich zemře při autonehodě. Charlie zůstane navždy poznamenán. Sžírá ho pocit viny a je přesvědčen o tom, že kdyby řídil opatrněji, jeho brácha by stále žil. Netrvá dlouho a Charlie začne vídat přeludy tak reálné, jako kdyby před ním stál jeho bratr Sam z masa a kostí. Jeho okolí má však za to, že Charlie přišel o rozum. Jenže to Charlieho nemůže odradit od toho, aby žil svůj život tak, jako by jeho bratr byl stále s ním a tak se spolu stýkají na jejich domluveném oblíbeném místě, kde každý den po západu slunce spolu hrají baseball, přesně tak jak Charlie svému bratrovi Samovi krátce před jeho smrtí slíbil. Jenže takhle to nemůže trvat navždy a Charlie si časem bude muset uvědomit, že musí nechat odejít svou minulost a nadobro se tak rozloučit se svým bratrem a nechat ho jít. - "Charlie, at some point, we all have to let go." ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Už od doby "High School Musical", kdy ho má dcera strašně milovala, se neustále chci přesvědčovat o tom, že tento Zac Efron neumí hrát. Pravdou ale je, že v něm něco je. Nevím, jestli bude i ve starším věku populární jako dnes a ani nevím, jaké role bude dostávat. Tato trochu melodramatická a já myslím, že ji zvládl dobře. Nikdy nebude mým oblíbeným hercem, ale myslím, že hanu si určitě nezaslouží. Jinak film o mladíkovi, jemuž tragicky zemřel mladší bratr a on se s tím nedokázal smířit ani po letech. Spřátelí se s dívkou, ale ani ta jej přes dávnou tragédii nedokáže přenést. A v těchto linkách se tento film pohybuje. Takže na jedno podívání slušné. ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Charlie St. Cloud je přesně ten film, který si chci po zhlédnutí pustit znovu, myslím na něj druhý den až se na něj nakonec musím znovu podívat. Stačí trocha smyslu pro fantazii, aby se do tohohle filmu dalo vplout a nechat se unášet dějem.. Zac Efron byl opravdu skvělý (jak v roli truchlícího bratra, tak i v roli jakéhosi podivína), navíc krásné prostředí, které všemu dodalo kouzlo.... ()

Galerie (67)

Zajímavosti (12)

  • Zelená reštaurácia pri prístavisku s názvom "Flynn´s Reach" je v skutočnosti povestná "Molly´s Reach" zo seriálu The Beachcombers v meste Gibsons, štát Britská Kolumbia. Kvôli natáčaniu bola dočasne premenovaná a premaľovaná na zeleno. (ThomasCrown)
  • Zac Efron sa zriekol úlohy vo filme Footloose (2011) a krátko nato prijal úlohu vo filme Charlie St. Cloud. Svoje účinkovanie potvrdil počas udeľovania ocenení Kid´s Choice Awards 2009. (ThomasCrown)
  • Na rolu Sama St. Clouda sa uskutočnil otvorený internetový kasting. (ThomasCrown)

Reklama

Reklama