Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kathryn Vale (Lena Olin) je bývalá samotářská herečka s temným tajemstvím, a také dcera doufající v následování matčiny cesty filmové hvězdy. Když se Kathryn pokusí o filmový comeback, někdo jí začne vyhrožovat. Nakonec jí události donutí čelit pravdě o sobě a lidech kolem ní. (rialilly)

Recenze (5)

Morien 

všechny recenze uživatele

Oh boy. Sledování filmu se po počátečním nadšení poměrně rychle proměnilo v úmorný zážitek, ale popsat proč tomu tak bylo by mohlo být pěkné mentální cvičení. Ve zkratce to bylo nejspíš pro to, že film působí jako dvacetiminutové cvičení roztažené na hodinu deset. Nebo jako že se větší část scénáře z nějakých důvodů nepodařilo natočit a tak se dramatický oblouk musel horko těžko pokřivovat ve střižně. Což je velká škoda, protože jsem tam viděla pán bonbonků, které by jakýkoliv jiný průměrný, ale dokončený film dokázaly pozvednout alespoň na tu úroveň, ve které je jasné, že tvůrci nějaký čas přípravy strávili i přemýšlením. Podtitulková scéna (tedy ta, ve které se představuje Rosamund) je krásná - sice bylo celkem jasné, k čemu vede (pokud divák předem ví, že je to herečka), ale damn, je to působivý způsob, jak začít film o předstírání. Rozhovor v televizi mě také potěšil, protože když při interview pořád mluví jenom moderátorka a její host se jenom krypticky usmívá, tak je to nápaditě nenápadný kritický komentář ke kultuře celebrit a nikoliv bezradné tápání, do kterého se velmi brzo propadne zbytek filmu. Ještě scéna u fontány je dost rozkošná opakováním stejného záběru pořád dokola, vlastně skoro jako by učila diváka pustit z hlavu právě pasení po příběhu a po zápletkách a všímat si raději gest, okolností, emocí, vztahů, postav jako takových. Jenomže jakmile právě skončí tato expozice, tak se z filmu vytratí i vnitřní napětí, které by tenhle přístup ospravedlnilo, a zbytek působí jenom jako drama o krásných ženách, které se rozhodují, co si obléct na sebe. Jsou to pravda často nádherné modely, ale pruhované šaty ke krku s koženým páskem a brýlemi pilotkami charisma a životnost postav nenahradí. A dokonce se přiznám, že kromě křivdy mezi matkou a dcerou (která ale byla přítomná od začátku) jsem vůbec nepochopila, o co v té závěrečné výměně šlo a jakého otřesu jsem právě byla svědkem. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nenápadný thriller, ktorý sa po 8 rokoch od natočenia konečne dostal do distribúcie, pravdepodobne preto, že mená ako Jennifer Lawrence či Rosamund Pike sa časom stali známejšími, aj keď v tomto prípade to ťahá hlavne Lena Olin. Tá stvárňuje starnúcu herečku, ktorej dcéra (Pike) sa snaží vydať v jej šľapajách. Keď sa však ona sama začne snažiť o comeback, niekto ju začne vydierať a hrozí prezradením jej dlho stráženého tajomstva. Príliš sa ani nedivím, že sa ten film nikomu nechcelo vydávať, keďže je to značne zdĺhavá vec, kde sa toho moc neudeje, aj keď sa mi to nejako zle nepozeralo. ()

IlMagnifico 

všechny recenze uživatele

Nechci tvůrcům upírat snahu, ale osobně jsem měl pocit, jako bych celou dobu sledoval nějaký středoškolský studentský film. Prapodivná kamera a střihy, přehrávající herci, nesmyslný příběh a hloupý scénář, natahování stopáže spoustou ubíjejících záběrů o ničem… Zkrátka a dobře amatérismus nejhrubšího zrna. Zůstávám sice u jedné hvězdičky, protože už jsem přeci jenom viděl i větší urážky dobrého vkusu, do odpadu nicméně chybělo jen málo. Velice málo. ()

Reklama

Reklama