Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Krev - droga upírů! Stihnou vysát vaši krev, dříve než hrůzou ztuhne vám v žilách. - Studentka Kathleen je napadena upírem, a její život se dramaticky změní. Sama se promění v upírku závislou na lidské krvi a začíná si své oběti hledat v ulicích New Yorku. Jednoho dne narazí na Peinu, který se měl stát její obětí, ale zjistí, že je to také upír, který se na rozdíl od ní rozhodl touhu po krvi silou vůle ovládnout. S jeho pomocí Kathleen postupně znovu získává kontrolu nad sebou, dokončí studia a na oslavu uspořádá party, kam pozve své spolužáky a také upíry - členy své "nové rodiny". Černobílý, velice realisticky natočený thriller vykresluje šokující podobnost života upírů a narkomanů a klade otázku: je člověk natolik silný, aby se vzepřel zlu, které ho ovládá? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tie filozofickejšie diela o upíroch sa nám snažia povedať niečo v zmysle, že upíri nie sú o nič horší než ľudia. Ferrara je priamejší a snaží sa povedať, že upíri sú rovnaké čisté zlo ako ľudstvo. Možno preto, že sú v podstate tiež v základe ľudia. Stačí len ochutnať krv a sme v tom. Všetci. A je jedno, či ju sajeme, alebo vidíme niekoho vykrvácať na smrť. Prvýkrát je to ešte ťažké, potom si zvykneme. Ak by tento film nakrútil presne, ale presne takto napríklad Scorsese, film by bol extrémne známy a oveľa viac uznávaný. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Upírsky žáner má mnoho podôb. Gotika, pre puberťákov, eastern, či kombinácie a množstvo iných. Tento obrazovo štýlový ( odporúčam remaster Blu-ray verziu ) príspevok, okorenený ťažkou undergroundovou rapovou hudbou, z toho celého množstva jednoznačne vytŕča. Aj keď hovorí iba obrázkami a nie príbehom, či prepracovanými dialógmi, ponúka niečo iné, na čo som, sme, ste zvyklí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento nezávislý filozofický snímek se snaží poukázat na podobnost způsobu života narkomanů a upírů. Co mají tyto dvě skupiny společného? Je tím závislost! Objevuje se v něm spousta filozofických dialogů, a hlubokomyslných debat, které mohou hodně nudit a uspávat. Ne každého tohle bude bavit, protože v hororovém filmu čekáme něco docela jiného. Dalším mínusem je nepříliš barvitá atmosféra, která dokáže v divákovi rozproudit krev. Ve většině filmu toho totiž není příliš mnoho k vidění, protože upíří kousnutí zas až tolik zábavy nepřinese. Není nic vidět, jen slyšíme mlaskání. Teprve upíří párty na konci to trošku rozjede, jenže ani zde toho zas až tolik neuvidíme a pouze přihlížíme řádění nadržených upírů a řev jejich obětí. Nejvíce musím asi pochválit výběr hudby, která se mi líbila a byla příjemným doplňkem jinak nudných scén. Občas se stalo, že jsem úplně přestal vnímat jednotlivé rozhovory a užíval jsem si jen její poslech. Také bych chtěl upozornit na kamerové snímání, které dodalo celému příběhu nádech autentičnosti a bylo vidět, že za ní nestojí žádný začátečník. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

V čase krízy a úpadku (únavy) horrorového žánru (90s) je Abel Ferrara priamy nástupca Georgea A. Romera a Toba Hoopera s ich víziou horroru ako nízkorozpočtového indie filmu s výrazným spoločenským presahom. Ferrara spravil veľmi jatrivé podobenstvo o mestskej samote a (nielen) dobových problémoch s narkotikami. Silno 90-tková vec, ktorú nakoniec aj tak prebíja hlavne jej nadčasový charakter. Romerov Martin mixnutý s Jarmuschovým Stranger Than Paradise. Štýlovka. Must see. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Černobílý nezávislý intelektuálský (únavně) filozofující psychologický horor, který klade paralelu mezi životem upírů a lidí drogově závislých. Možná je to zajímavé pro ty, kteří se zaobírali studiem filozofie, ale s jinými diváky film nejspíš komunikovat nebude. Ze začátku zajímavě rozvíjený příběh nabývá postupně na křečovitosti (i herecké) a bizarnosti, aby ke konci už jen nudil... Za pozornost stojí snad jen působivá kamera. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film bol natočený za 20 dní. (Bilkiz)

Reklama

Reklama