Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Recenze (104)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrné a většinu času až nepříjmeně se vlekoucí podívaná. V podstatě to na mne mělo podobný účinek jako Barkerovy povídky v literární podobě - tedy žádné nadšení, pouze uznání jakési nesporné temné kvality. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když víte, kdo je to Clive Barker, tak musíte být spokojený. Já o filmu neměl ani tušení, ale o po dlouhé době se mi o půlnoci nechtělo spát. V tu chvíli jsem si proklikáváním kanálů nemohl vysnít lepší film. Vědomé béčko, u spisovatele Barkera to nejde ani jinak, které ale technicky nepůsobí vůbec zle. Námět je řádně nechutnej s parádní kapkou mystična, k tomu ta goticky chladná anglická atmosféra. No, co víc chtít? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc jsem od toho necekal, proste sem si chtel vecer pustit nakej horor a je fakt, ze jsem opravdu moc nedostal. Jasne, nejaky to rezani nebo stahovani kuze je fajnovy, takze sem tam se nejaka ta brutalni scena fakt povede, vylozene bez napeti to taky neni a jsou tu asi tak dve obstojny lekacky. Jenze tohle vsechno by vydalo tak na 20 minut, to ostatni je nudna vata, kde nehraje zadna hudba, tri postavy se motaj po baraku a nic se nedeje. Ale uz jsem videl daleko horsi horory. Slabsi 3*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

No, tak tohle u mě bohužel vůbec nefungovalo. Baker je sice celkem slušnej povídkář, ale tahle adaptace jednoho z jeho lepších kousků je až doufale nudná. Ne, že by se tam nic nedělo, děje se prakticky neustále, ale chybí jakákoli invence nebo sympatický pokus a překvapení. Book of Blood je film, který velmi rychle upadne v zapomnění. Dva bodíky za několik pěkných scén v závěru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

John Harrison nasbíral zkušenosti například ze seriálu Povídky z krypty, což není vůbec špatná vizitka. Jenže Kniha krve je kupodivu k uzoufání sterilní podívaná, která nemá jedinou napínavou část, žádný moment překvapení, nebo alespoň slušný hudební doprovod. O to víc zamrzí, že snímek je podle dvou povídek "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" od mistra hrůzy Clive Barkera. Tady se však veškeré napětí smrsklo na čekání, jestli tu uvidíme i krvavější scény, než tu se svléknutím ksichtu. Neuvidíme. Tohle si měl pan režisér pohlídat. A měl by vědět, že jenom použití všudypřítomných tmavých filtrů děsivou atmosféru dneska už nezařídí. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Filmové prevedenie jednej zo základných poviedok Clivea Barkera dopadlo vcelku slušne; máme tu temnú atmosférickú duchárčinu, trochu inú ako podobné kúsky. Do siva ladený vizuál podporuje depresívnu, tuhú atmosféru, herci sú postačujúci, príbeh je komplexný, zaujímavý a čo je hlavné, na filme je zreteľný Barkerov rukopis. Škoda len, že film sa miestami zbytočne vlečie a chýbali mi v ňom nejaké výraznejšie, alebo prekvapivejšie momenty. Páčilo sa mi to, ale druhý krát by ma to už moc nebavilo, a napríklad taký Midnight Meat Train bol predsalen spracovaný o čosi lepšie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neskutočný námet, pomerne celkom pekný rozbeh a potom, že - zívačka. Keď človek čakal ze horor bude gradovať a ku koncu ponúkne akciu ako sa patrí, film úplne upadol a poddal sa realite ako striptérka v salóne. Skoro šťastný koniec nemá čo v horore robiť ako v Steelovej zapichnutá kudla pod rebrami jazvečíka. Toto je priemerný film s nevyužitým potenciálom.. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Mrtví mají své cesty… cesty jež vedou ke křižovatkám, které občas přesáhnou, až do našeho světa." Barker je spolehlivější, než GPS navigace… s ním se nikdy neztratím. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rozvláčna ducharina s v celku solídnou atmosférou. Na Barkera slabučké. Žiadny extrém sa nekoná, škoda. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

S obavou jsem sedal k adaptaci Barkerovy stejnojmenné povídky. Knihy tohoto horrorového mága jsou jedinečné, byť silnějším je v románech, než v povídkách. Nakonec jsem byl příjemně překvapen! Film se výrazně od předlohy liší, což je jasné, když vychází jen z několika stránek. Režisér nevyužil většinu krvavých scén z knihy, na druhou stranu přidal dvojnásobné stažení z kůže - jedno v detailu - , typické pro Barkerova Hellraisera ( že by pocta spisovateli?) a krvavou fontánu+krvácející kufr. Velmi se mi líbil motiv s vážkou/vážkami. Erotika kupodivu nevadila, a dotáhla tak do konce jen představy literární doktorky. Barkerovy sexuální detaily film z pochopitelných důvodů pomíjí. Škoda, že vizuálně se nevyužilo více ze světa autorovy fantazie - červi, maso, či nádherně popsané vlající vlasy doktorky, které připomínaly hlavu Gorgony Medusy. Jen váhám, který z konců je brutálnější, zda ten v knize ( asi nejspíše) či ve filmu. A poslední postřeh: tvůrci filmu došli k závěru, že blondýny jsou drsnější. Tak si vykládám podivnou proměnu doktorky z původní tmavovlásky.... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Hodně nezáživný snímek, tedy až na pár scén, ale čekal jsme více hororovější atmosféru a vše co se hororu týče. Na horor je Book of Blood velmi slabý a maximálně 1-2 scény by se daly jako hororové považovat. Dalo by se to považovat spíše považovat jako thriller... 4/10 = 40% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Že by si někdo konečně ve větší míře vzpoměl na splatterpunk kinga pana Barkera? No, už bylo na čase. Zatím to ale vypadá, že dopadne jako jiný king a to Stephen King. Na jednu výbornou adaptaci tři špatné, nebo průměrné. Uvidíme. Kdopak se chytí morbidní pohádky ABARAT? Nebo totální love story VĚK TOUHY? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se v hororu začne divně filosofovat, nelze očekávat zázraky. Výsledkem je pak velmi zvláštní horor, který disponuje řadou úhybných manévrů, aniž by měl dostatečně nosnou dějovou linii. Klady: režie se docela vyznamenává ve vizuálním pojetí scén, neobvyklý námět, velmi temné pojetí snímku, divák neví často, na čem je, neokoukaní herci, sevřený ráz vyprávění a prostředí, erotické vsuvky se spisovatelkou. Zápory: diskutabilní využití schopností hlavního hrdiny vidět do budoucnosti, zdlouhavější tempo, zbytečná snaha posunout film do filosofické roviny, absence chytlavé dějové linie, bez napětí, logické přehmaty, divák si musí řadu věcí domyslet, snímek nedokáže strhnout, absence děsivých scén pro horor dost zásadní. Mé hodnocení: 60% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nie som fanúšik hororu, pravidelne posielam filmy tohto žánru do hoven a prdelákova po vzhliadnutí, ale som si špeciálne kvôli tomuto vytvoril atmosféru ( no, rozhodol som sa, kvôli efektu, pozerať tieto filmy zásadne, ked' teda už, v noci ) a výsledok ma milo prekvapil. Samozrejme sa k celkovému hodnoteniu u mňa pridalo ešte pochmúrne, depresívne a skľúčené počasie Anglicka plus miestna architektúra a bola to bomba za štyri. A u mňa to už je čo povedať ! ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Průměrné zpracování Brakerovy povídky z první Knihy krve... Škoda, že se zatím nikdo neodvážil zfilmovat některý z jeho románů (nepočítam Hellraisera, kterého si natočil sám), např. Věčné zatracení... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Book of blood, jsem upřímě nic nečekal, tedy spíše film mě vůbec nezajímal a čekal dost dlouho než přišel na řadu. No nakonec jak bývá zvykem jsem byl překvapen. Film je natočen bohužel celkem sterilně a bez jakkékoliv inovace, ale aspoň nenudí a dokáže celkem napnout. Atmosféra snímku občas funguje občas ne. Kdykoliv se má ve filmu něco objevit tak je atmoška v čudu. naneštěstí je tu povedené hudba, a skvělý příběh(povídku jsem nečetl). Sice pochybuji že se na film nějak ještě podívám, ale jak jsem říkal nic jsem nečekal tak proto ty 4*. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Barkerovu sbírku povídek jsem četl  už docela dávno čili na srovnávání s předlohou se příliš necítím. Harrisonovi se však určitě podařilo přenést dost z barkerovských temných a krvavých fantazií  a já osobně oceňuji i chlípnou  "oidipovštinu" mezi doktorkou a mladým jasnovidcem.  Krvavě rudý a krutý začátek sice slibuje pekelnou jízdu, ale vyznavači adrenalinových záležitostí ať raději nenastupují, pomalá, často i jen snová, exkurze do temného světa mrtvých sice nepostrádá syrovost a brutalitu, ale je dost možné, že to bude pro vás málo. Vyrývám čtyři slova na kůži... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, co to udělali tomu hezkému chlapečkovi? Přiznám se, že tahákem byl pro mě Jonas Armstrong a to i přesto, že jsem tušila, že to s ním nedopadne dobře- ono není asi dobrý nápad dívat se na fotky z filmu ještě před shlédnutím :-D. O.k., vraťtme se k objektivnímu hodnocení: klasický horor, který by mohl být tematicky něčím více, ale při dnešní hektické době to splichtili, natočili, zapomněli a teď už točí zase něco jiného. Není to úplně špatné, ale pocit strachu na konci vám prostě zkazí pachuť rychlokvašky a marnosti nad nevyužitým potenciálem. Herecké obsazení dobré, to je asi tak jediné, čemu není co vytknout, Sophie Ward překvapí. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Můj letošní halloweenský výběr nedopadl vůbec špatně, naopak, Kniha krve díky různým berličkám (starý velký dům, pár lekaček a gore) jistou znepokojivou atmosféru nezapře, navíc herecky je to obsazené na slušné úrovni (hlavně Sophie Ward). Přesto se však během sledování vkrádá na mysl ten nepříjemnej červ s tím, že to celé mohlo být ještě o fous lepší. Ale to už je fuck, především scény s duchy potěšily (já rád duchy) a i, aspoň malinko, postrašily. Horor co sice nenadchne, ale rozhodně ani neurazí, o to spíš na Halloween ;-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že poslední dobou mě duchařiny spíše znechucovaly a tak jsem ani tentokrát nic světoborného nečekal. Ve finále jsem byl však docela mile překvapený, protože o žádnou tragédii rozhodně nešlo. Je zde sice docela dost věcí, jenž se mi nelíbily, ale v konečném součtu klady jasně zvítězili. Již samotný úvod mě příjemně navnadil a první úmrtí bylo nejen „strašidelné“, ale i pěkně krvavé a to já mám rád. Atmosféra sice potom lehce stagnovala, ale o žádnou nudu nešlo. Jen mi přišlo, že některé místa jsou zbytečně moc natahována a tak tvůrcům nezbylo nic jiného než je vyplnit trochou toho erotického zpestření. Asi nejkrásnější záležitostí je však samotná krvavá kniha a způsob jímž se psala na lidskou kůži. Zde se chlapíci od speciálních efektů doslova vyřádili a nabídli nám opravdu zajímavou podívanou. Jen je škoda, že již zmíněná atmosféra a napětí měli tak kolísavou tendenci. Navíc jsem zde našel i několik nelogických prvků či místa, které jsem zas až tolik nepochopil – to je ovšem jen můj problém. ()

Reklama

Reklama