Reklama

Reklama

Kniha krve

  • Velká Británie Book of Blood
všechny plakáty
Trailer

Film vypráví o Simonu McNealovi, který zkoumá posedlý dům. Z počátku má několik nereálných vizí, ale pak potkává opravdové duchy. Ti ho následně atakují a vyřezávají mu na jeho těle podivná slova. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

666teen 

všechny recenze uživatele

Že by si někdo konečně ve větší míře vzpoměl na splatterpunk kinga pana Barkera? No, už bylo na čase. Zatím to ale vypadá, že dopadne jako jiný king a to Stephen King. Na jednu výbornou adaptaci tři špatné, nebo průměrné. Uvidíme. Kdopak se chytí morbidní pohádky ABARAT? Nebo totální love story VĚK TOUHY? ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak sám ani nevím. Váhal jsem mezi 2-3 hvězdama přece jen na konci to má docela koule a je to místy i krvavé. Ale zarazilo mě že tady nenní nic skoro originální (kromě toho psaní na tělo). To natáčení na kameru a nevysvětlitelné jevy mě připomnělo Paranormal Activity a celkově kluk který mluví s mrtvými je už otřepané téma že už se toho moc nového vymyslet an to nedá. Nemluvě o spádu flmu první je to takové nijaké pak se něco děje pak nijaké a pak konec, který má myšlenku a pointu (oceňuji to že to není konec stylu všechno dobré se v dobré promění) ()

Reklama

sNeDy 

všechny recenze uživatele

Nuda na entou. Všechny nápady navíc byly hluboko pod kvalitou původních myšlenek a ani celkem vysoká technická kvalita nezachrání fakt, že tohle za předlouhou zaostává o míle a míle. Půlnoční vlak sice taky nebyl žádnej zázrak, ale aspoň si uchoval Barkerovskou zvrhlost a aspoň střípky atmosféry. Kniha krve bohužel nic podobného nezvládá. Asi se musíme smířit s tím, že Barkerovo dílo zfilmovat do kvality nejde. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Kniha krve“ je v podstatě jen vystřižením všeho zajímavého z Barkerových knih, kdy zůstal akorát příběh, z něhož filmoví tvůrci udělali vlastně něco jako klasický horor o paranormálních vyšetřovatelích s jedním dobrým nápadem, který už měl ale Barker sám. Za mě snímek šlápl hodně vedle a nepodařilo se mu ani z toho dobrého nápadu vykřesat moc, spíš jen hororové klišé. ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Mám ráda Clivea Barkera. Žel, tato adaptace jeho díla se hrubě nepovedla. Působí jaksi nepatřičně a zoufale lacině. Na druhou stranu: Kamera je místy pěkná (většinou ty záběry, jež s kostrou příběhu nesouvisí a mají pouze lehce "čechrat" atmosféru) a film se dá bez větších problémů dokoukat. Nicméně bych čekala trošku vyšší úroveň (zástupy duchů byly spíš směšné). Book of Blood se mi zkrátka pod kůži nedostala... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Scénář byl vytvořen na motivy krátkých povídek Clive Barkera "The Book of Blood" a "On Jerusalem Street" (IDžOR)
  • Jonase Armstronga museli navoskovat, aby mu mohli udělat kompletní odlitek těla, s jehož pomocí mu pak vytvořili jeho "druhou kůži". (akisha)

Reklama

Reklama