Hercule Poirot: Únos Johnnieho Waverlyho (TV film)

• Velká Británie

Poirot: The Adventure Of Johnnie Waverly

Hercule Poirot: Dobrodružstvo Johnnyho Waverlyho

Krimi / Drama / Mysteriózní

Velká Británie, 1989, 51 min

Renny Rye

Skoro se zdá, že o co slabší je předloha, o to víc se tvůrci snaží. Poirotovy drobné libůstky jsou i tady velmi vypečené, například ty trepky s iniciálami HP v nichž tak trochu nedopatřením vede výslech jsou dokonale odzbrojující, stejně jako slečna Lemonová s její kartotékou a Hastings s jeho láskou k automobilům: "Potřebuje se trochu vyvenčit." "Není to pes, ale auto, Hastingsi!"... Nádherná je v tomhle díle také hra s jazykem, všechna ta Poirotova francouzská slovíčka kombinovaná s občasnou neznalostí některých slovíček anglických, přízvuk, drobná mimika... svrchovaně zvládnuté, skvostné herectví... Rozhodně stojí za shlédnutí v originále, tohle žádný dabing nemůže nahradit... Celkový dojem: 80%(22.9.2010)

Tento díl mám hodně oblíbený, protože je to ten, který mi poprvé ukázal belgického gentlemana a jeho šedé buňky. Zápletka je sice prostá a vzhledem k dalším dílům méně propracovaná, ale moje oblíbená. Sice předvídatelné a v porovnání s ostatními díly i slabší napětí, ale nemůžu si pomoct. Já toho detektiva miluji.(19.3.2011)

Z 50ti minutových seriálových epizod se jedná o jeden z nejlepších kousků. Poirot sice teď řeší takový případ-nepřípad a s trochou představivosti jeho řešení odhalí bez problémů i divák, ale natočenej je tenhle díl perfektně. 70%(24.1.2010)

Jeden z těch průměrných, snad maličko zajímavějších příběhů, kde Poirot svým osobitým způsobem pátrá po zločinu, který se vlastně ještě nevykonal - po únosu malého chlapce. Jakmile je však zločin spáchán, ví si hned rady. Tentokrát však i přemýšlející divák musí hned vědět, kdo je pachatelem.(5.12.2011)

Zvyšující se úroveň dílů první série Hercula Poirota pokračuje tímto dílem, který konečně má tu správnou poirotovskou atmosféru a detaily.(1.3.2011)

Tak tenhle kousek se povedl. Avšak můj rozum nějakým způsobem nedokáže pobrat, proč se všude motá, ten "kapitán" Hastings. Je to ňouma na n-tou. Opět musím vyzdvihnout fakt, že se smysluplný děj, dá "narvat" do necelých 50 minut. To je dle mého mínění tou největší zbraní této nejstarší série Hercula Poirota. 75%(29.2.2012)

• PavelZava

Tento díl byl prostě slabší, ale samozřejmě, jak to u Poirota bývá, některé rozhovory byly přesto dobré, například objednávání snídaně v místní restauraci u sídla Waverlyů (H.Poirot, Captain Hastings, Barmaid) : Ááá míchaná vajíčka, že ano…. A také párečky Ó ano pane Ledvinky na divoko Ledvinky ano a se slaninou Křupavá ? Samozřejmě A čaj nebo snad pintu domácího piva ? Pivo k snídani ? 2 pinty prosím . Ale Hastingsi před dvanáctou musíme být zpátky Spousta času Bien(26.9.2011)

Trošku netradiční "Poirot", ale konec byl zase skvělý. Nemůžu říct, že to patří mezi mé nejoblíbenější díly, ale i tak dobrá zápletka spolu s výkonem Sucheta je záruka kvality.(16.1.2012)

Tentokrát byla zápletka o dost slabší než jindy. Vysvětlení se přímo nabízelo a tak Poirot ani moc nemusel používat své "šedé buňky" . Ostatně sám prohlásil "tento případ mě už nebavi" a najednou bylo vyřešeno. V rámci krimi OK, ale v rámci Poirota, slabší díl. 68 %(26.3.2011)

Geniální zpracování.(16.12.2011)