Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počátky létání v Čechách aneb za všechno můžou ženy... Secesní muzikál autora písňových textů V. Poštulky a v režii J. Bonaventury nás zavede do doby, kdy začalo létání u nás a kdy ani ženy nechtěly zůstat stranou. Příběh plný písniček, původních i známých hitů, českých i světových muzikálových melodií nás zavede do dob, kdy nadšení fandové (J. Korn a J. Dvořák) z první české aviatické školy po neúspěšných vzletech opravili svůj létající stroj, aby doletěli do Chuchle. Důstojnou konkurencí jim budou dvě půvabné dívky (v podání H. Zagorové a H. Vondráčkové), které si samy vyrobí svůj létající stroj… A ještě poznámka – úvodní titulky nakreslil A. Born. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Rád bych vám přiblížil, jak moc je tahle "hudební komedie" divná. Představte si oholeného mutujícího medvěda nabarveného nafialovo, který zároveň poslouchá walkman čenichem, brčkem pije tvrdý chleba, v záblescích stroboskopu balancuje na jednokolce a snaží se navléct do smokingu po babičce. Tak tenhle medvěd si pustí televizi, v níž právě dávají Báječné ženy na létajících strojích, zakroutí hlavou a řekne: "To je ale divné!" ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pořádný "úlet". :-) Babička v podání Marie Rosůlkové si jde zaplachtit na rogalu, a přitom vzpomíná na první let Výstaviště - Malá Chuchle jednoho z prvních éroplánů u nás. Chlapi jsou samozřejmě nekňubové, a nemít ty holky se šicími stroji, asi by se nikam nedostali a furt jim padala vrtule. Celé je to dělané stylem "strýčků", tedy zpívané na tehdejší známé popěvky a písničky. Buď to člověka chytí, i když nevěřícně kouká, a pobaví se u toho, nebo to na něho bude už moc. Mne to pobavilo. A Haničce Zagorové to tu mimořádně slušelo. ()

Reklama

Paity 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že po tomto byla poptávka (možná, že by tomu bylo tak i dnes), ale bylo to natočeno způsobem, který se vyloženě podbízel masám a neměl s hudbou příliš společného. ()

Aniki 

všechny recenze uživatele

Dám tam jednu hvězdu za tehdy opravdu překrásnou Vondráčkovou a její Vzhůru k výškám. No a aby to bylo spravedlivé, Zagorka zde byla jedna velká roztomilost. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Malá televizní reminiscence na Báječné muže na létajících strojích přešitá pro potřeby tehdejších populárů. Ovšem vidět Rosůlkovou na rogalu jsem opravdu nemusela. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama