Reklama

Reklama

Na cestě - Série 7 (2009) (série)


Na cestě po Krkonoších (S07E01)

(epizoda)
  • Slovensko Na ceste po Krkonošiach
Česko, 2009, 26 min

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč), Jiří Bartoška (vypravěč)

Obsahy(1)

S Jiřím Bartoškou a Miroslavem Donutilem do nitra Sněžky, květinové Noemovy archy, za stavitelem roubenek a za lyžníky a jejich "termácení" po boudách.
Krkonoše jsou naším nejvyšším a nejdrsnějším pohořím. Čtyřiapadesát vrcholů je vyšších než tisíc metrů a sníh tu leží i šest měsíců z roku. Všemu vévodí Sněžka a my se nevydáme jen na její vrchol, ale i do jejího nitra, z něhož se těžilo železo, měď a arzén, který využívaly jako čeřidlo zdejší sklárny. S botaničkou Petrou Šťastnou se vypravíme k Labské boudě, kde roste jeřáb sudetský, a poté navštívíme obdobu novodobé archy Noemovy na Špicberkách - zahradu ohrožených krkonošských druhů rostlin ve Vrchlabí. Ve Špindlerově Mlýně oslavíme příchod nového roku, v Rokytnici zažijeme Pašeráckej vejkend a potkáme se s Martinem Roubalem, který pokračuje v tradici budování roubených chalup. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prostě Krkonoše, asi tak by se dalo popsat tenhle díl. Tyhle tuzemské díly je prostě těžké natočit. Všichni to známe a tak čeká každý něco navíc a moc se to nedostavuje. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 10/10/// +nádherné záběry Krkonoš a okolní přírody, hudba z Gladiátora a další zdařilé hudební motivy, kupodivu jsem se hodně nového dozvěděl -snad to, že se to napoprvé nedá všechno pochytit/// Člověk (divák) basní nad tím jak je to jinde a především v exotických zemích krásné a potom stačí vidět jednu část z našeho prostředí a toto tvrzení vezme rychle za své./// Celkem 90%/// ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečne som si tento diel o Krkonošoch dopozeral a musím priznať, že mi prišiel nezaujímavý. Buď je tento film zle natočený alebo sú zaujímavé asi ako bežná dedina na Slovensku, ja sa prikláňam k prvej možnosti. Veľa som sa nedozvedel a plietli tam sem tam zbytočnosti. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama