Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak si princezna Hrdopyška vybrala toho pravého ženicha... Mladý hrabě (J. Abrhám) se zamiluje do krásné princezny Hrdopyšky (H. Maciuchová) a rád by si ji vzal za ženu. Jenže ona si vezme za muže toho, kdo uhodne všechny její hádanky! Hrabě ale nemá dost odvahy, a tak, když se potká s hádankářem Vojtou (P. Kostka), který je mu tuze podobný, rozhodne se pro malou lest. Vyšle Vojtu na zámek v přestrojení za sebe. Když ale Vojta hravě všechny hádanky uhodne, začne na něj hrabě žárlit. A Vojtova Marjánka (J. Pokorná) jakbysmet. Co myslíte, jak se tato motanice asi vyřeší? (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Veselá studiová černobílá pohádka se skvělým hereckým obsazením a pro děti přitažlivým námětem. Řada vtipných hádanek, o které v pohádce šlo, je malým dětem i jejich rodičům všeobecně známá. Další z pamětnických a dětem srozumitelných televizních pohádek, na které si musíte v sobotu ráno přivstat, pokud je chcete vidět. I když nehýří barvami a vizuálními efekty a mají jen levnou kulisovou výpravu, své osobité kouzlo si uchovaly dodnes. Nejsem si ale jistá, co na to dnešní digitální dětská generace, ale tvůrci by se mohli nechat inspirovat. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studiová pohádka, která se pyšní minimálně dvěma pozoruhodnostmi. Tak například scénář dělal Jaroslav Soukup, pro kterého se jednalo o jeden z prvních dvou a u obou šlo o pohádky. K pohádkám se pak už nikdy nevrátil. I Hana Maciuchová dělala v tom roce na dvou pohádkách. Jedna z prvních pohádek to byla i pro Josefa Abrháma. A právě obsazení je jedna z těch nejlepších věcí. Pokud milujete hádanky, na své si přijdete, protože je jich slyšet až dost. Jak již někdo zmínil, pohádka i mě docela připadala jako Troškova Nejkrásnější hádanka. Hádá někdo, kdo o princeznu vlastně vůbec nestojí a chudák ženská, aby se pak vyznala v tom, koho vlastně miluje. Ještě, že existuje ženská žárlivost. Na jedné straně se pak řeší, že výherce ruky princezny by mohl být nějaký chudák, na druhé je každému jedno, že hrabě toužil princeznu získat podvodem. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Hrabě (Josef Abrhám) jede za princeznou Hrdopyškou (Hana Maciuchová), kterou by si rád vzal, podmínka ale je - musí uhodnout všechny její hádanky. Je z toho nervózní a když po cestě potká chytrého Vojtu (Petr Kostka), napadne ho spásná myšlenka. Převlékne Vojtu za hraběte a nechá jej hádat za sebe. Vojta je chytrý po čertech a tak pro něj není problém zvládnout dvě hádankové kola. Třetí kolo už si hrabě nechá pro sebe a princeznu si tak přeci jen nakonec zaslouží. Humorná studiová černobílá pohádka má báječné obsazení a na malé ploše rozehrává milý příběh o chytrosti a lásce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

První pohádka Hany Maciuchové u Věry Jordánové čerpá z totožného námětu jako současná Troškova variace Nejkrásnější hádanka. Souhra Abrháma a Kostky je znatelně výraznější, než u malinkatých sólíček Maciuchové. Ale je jasné, že nějak začít musela. A hned příští pohádka (opět Jordánové) Dvě Cecilky, zaznamenala Maciuchovou už v mnohem lepší formě. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jako většina tzv. Hodinových pohádek si i tato vystačila skutečně s málem (skromné interiéry), avšak přesto má narozdíl od těch dnešních mnohem výpravnějších a nákladnějších umělotin to správné kouzlo, které pohádky za posledních zhruba 15 let postrádají. Herecké obsazení hlavních tří hrdinů tomuto příběhu jen pomohlo na kvalitě, protože jak paní Maciuchová, tak pánové Abrhám s Kostkou patří mezi naši hereckou extraligu. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama