Reklama

Reklama

Swety

(amatérský film)
  • Slovensko Svety (více)
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní / Thriller
Slovensko / Česko, 2009, 14 min

Režie:

Peter Leibitzer

Obsahy(1)

Krátky béčkový thriller sleduje na prvý pohľad banálny príbeh troch mladých ľudí, ktorí prichádzajú na neznáme miesto, aby sa tu na pár dní odreagovali. No už ich príchod nasvedčuje tomu, že toto miesto zjavne nebude podľa ich predstáv. Vo svete sa totiž skrýva mnoho tajuplných miest, svetov, ktoré nikdy nepochopíme. Film SWETY (Worlds) vám prináša stret jedného z týchto svetov s tým naším... (faraon)

(více)

Recenze (33)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kluci mají jasno v oblasti formy, s obsahem je to trochu horší. Na druhou stranu, půjčování si různých hororových rekvizit (podivná postava v kápi, temný les, tajemné podzemní chodby, unesená postava, jíž se má evidentně brzy dít něco nehezkého, temný mrak) a jejich zkombinování hovoří něco o touze hrát si na písečku žánru. Funguje to, ale pointa zoufale chybí. Tři hvězdy především za technickou stránku. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

no nevim, jestli tahle slovenská amatérská vykrádačka blair witch není trochu moc nadhodnocená... příběhově a herecky opravdu dost slabé, konec nedotažený, pseudohustá atmosféra mě naprosto minula. vzhledem k faktu, že jde o studentský film, přimhouřím oko... 50% [1. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je to také, aké to aj má byť, teda amatérske po všetkých stránkach. To však nebráni tomu, aby diváka tento krátky film aspoň trochu zaujal. Má celkom dobre vybudovanú atmosféru, neherci sú ok, hudba k tomu celkom sedí, dobrá je aj kamera. Najväčším problémom je asi natáčanie v interiéroch (exteriéry sú výborne zmáknuté) a scenár, ktorý je dosť zlý. Vidím to na taký priemer. 60% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Technicky velmi slušný počin. Kamera, střih, hudba (ta hlavně), práce s prostředím, herecké výkony, to všechno je v rámci žánru i metráže na velmi slušné úrovni. Ještě k tomu přidat nějaký příběh, výraznější pointu a mohl bych uvažovat o zařazení do pětice mých nejoblíbenějších slovenských horrorů. Poslední dobou mě totiž Slováci přesvědčují, že tomu filmovému horroru začínají přicházet na chuť a umí ho natočit. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na ploche pár minút som videl atmosféru, napätie a pár solídnych nápadov. Nato aby sa však po dopozeraní dostavili výhradne pozitívne dojmy by bolo treba dať Swetom nejaký zrozumiteľný a lepšie uchopiteľný záver. Takto nám tvorcovia niečo načrtli, ale vysvetlenie si nechali pre seba a nám ostali len úvahy a domnienky. 57% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama