Reklama

Reklama

Swety

(amatérský film)
  • Slovensko Svety (více)
Krátkometrážní / Horor / Mysteriózní / Thriller
Slovensko / Česko, 2009, 14 min

Režie:

Peter Leibitzer

Obsahy(1)

Krátky béčkový thriller sleduje na prvý pohľad banálny príbeh troch mladých ľudí, ktorí prichádzajú na neznáme miesto, aby sa tu na pár dní odreagovali. No už ich príchod nasvedčuje tomu, že toto miesto zjavne nebude podľa ich predstáv. Vo svete sa totiž skrýva mnoho tajuplných miest, svetov, ktoré nikdy nepochopíme. Film SWETY (Worlds) vám prináša stret jedného z týchto svetov s tým naším... (faraon)

(více)

Recenze (33)

borec999 

všechny recenze uživatele

Na ploche pár minút som videl atmosféru, napätie a pár solídnych nápadov. Nato aby sa však po dopozeraní dostavili výhradne pozitívne dojmy by bolo treba dať Swetom nejaký zrozumiteľný a lepšie uchopiteľný záver. Takto nám tvorcovia niečo načrtli, ale vysvetlenie si nechali pre seba a nám ostali len úvahy a domnienky. 57% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Kluci mají jasno v oblasti formy, s obsahem je to trochu horší. Na druhou stranu, půjčování si různých hororových rekvizit (podivná postava v kápi, temný les, tajemné podzemní chodby, unesená postava, jíž se má evidentně brzy dít něco nehezkého, temný mrak) a jejich zkombinování hovoří něco o touze hrát si na písečku žánru. Funguje to, ale pointa zoufale chybí. Tři hvězdy především za technickou stránku. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Fúha, no, hmmm... :-) Dosť sila - fakt tuhé antiherecké výkony, prakticky žiadny koniec a dole klobúk za ľahostajnosť ohľadom počasia (v jednej scéne sychravá jeseň, strih o dve minúty neskôr - všade plno snehu). Toľko k mínusom. Čo sa plusov týka, atmosféra nie je úplne márna (slovenské temné lesy proste majú niečo do seba), hudba často robí prácu za režiséra a okolo krívajúceho týpka sa dala vystavať solídna žánrová urban legend. Keby niekto chcel. Ale nechcel. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na slovenské poměry slušně natočený snímek, který skutečně diváka asi nejvíc zaujme solidní prací kameramana. Nejen dobrá kamera, ale i vhodně zvolené prostředí dokázali navodit zajímavou atmosféru, jenže ani tento amatérský snímek se nedokázal vyvarovat špatně zvolenému závěru, který mi lehce pokazil předešlý prožitek. Přitom do desáté - jedenácté minuty to bylo hodně slušné.60% ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je to také, aké to aj má byť, teda amatérske po všetkých stránkach. To však nebráni tomu, aby diváka tento krátky film aspoň trochu zaujal. Má celkom dobre vybudovanú atmosféru, neherci sú ok, hudba k tomu celkom sedí, dobrá je aj kamera. Najväčším problémom je asi natáčanie v interiéroch (exteriéry sú výborne zmáknuté) a scenár, ktorý je dosť zlý. Vidím to na taký priemer. 60% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama